AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
Re: AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst
A co sem motate, ze kolko vykonnych motorov predaju? Zjavne ich predavaju dost, kedze ich v ponuke stal drzia. U Toyoty je to zbytocna diskusia, lebo v ponuke ziaden nemaju. Len tak zo srandy som sa pozrel na toho zatracovaneho Passata. Jeho 2. najslabsi benzinovy motor ma taky vykon, ako ten najlepsi u Toyoty (!). To je fakt smutne. Nehovoriac o tom, ze ich najvykonnejsi motor je skoro 2x tak vykonny ako ten od Toyoty.
Plus, mat v ponuke vykonny motor nie je vacsinou o zisku, ale je to aj tzv. image maker. Nic take u Avensisu nie je, pritom taky motor maju (IS 200t), len ho do toho auta nemontuju. Pripadne by mohli robit image aj hybridom, ale ten tam nie je takisto. A nie je to len o motore, opat vravim, porovnajte si dostupnu vybavu a interiery, a opat uvidite priepastny rozdiel. Avensis je zstarale auto, a informacie o novej generacii nikde, takze som zvedavy, kolko este planuje Toyota tento stary model ponukat...
Plus, mat v ponuke vykonny motor nie je vacsinou o zisku, ale je to aj tzv. image maker. Nic take u Avensisu nie je, pritom taky motor maju (IS 200t), len ho do toho auta nemontuju. Pripadne by mohli robit image aj hybridom, ale ten tam nie je takisto. A nie je to len o motore, opat vravim, porovnajte si dostupnu vybavu a interiery, a opat uvidite priepastny rozdiel. Avensis je zstarale auto, a informacie o novej generacii nikde, takze som zvedavy, kolko este planuje Toyota tento stary model ponukat...
Nechápu, co se rozčiluješ.
Ty jsi asi nepochopil, že výrobce nemá povinnost mít v nabídce, co chce nějaká skupina zákazníků? A zákazník nemá povinnost koupit si auto od konkrétní automobilky?
Nemůžeš si vybrat? Jdi jinam. Když nás/vás bude hodně, tak se i toyota (možná) probera a bude nabízet, co chceme/chcete...
Nebo napiš do Toyoty případně se tam jdi zaměstnat, pokud to chceš změnit... Asi to není velká šance, že něco změníš, ale určitě větší než tady hystericky vykřikovat, že jiná značka má něco, co toyota nemá. Fajn, kup si tu jinou značku, na výběr máš...
Prodejnost sem motáme, protože ta je stěžejní k tomu, zda to mít nebo nemít v nabídce... Imagemaker? A kdo to má? Na to si hraje už jenom VW, možná Ford a jejich Vignale... Všude jinde máš nějaké limity (chceš čtyřkolku, jenom s naftou, chceš bezklíč, jenom v nejvyšší výbavě, chceš nejsilnější motor? Jenom s automatem,...). Navíc, zkus si někde ošahat ten imagemaker. Zjistíš, že možná za půlroku bude na showroomu v tvém dosahu... Budeš o něm uvažovat, když jej ani neuvidíš?
Btw toyota má imagemaker, nebo GT86 je co?
P.S. neobhajuji toyotu, příští auto asi taky nebude toyota, pokud budou mít podobnou nabídku, jako mají teď...
Ty jsi asi nepochopil, že výrobce nemá povinnost mít v nabídce, co chce nějaká skupina zákazníků? A zákazník nemá povinnost koupit si auto od konkrétní automobilky?
Nemůžeš si vybrat? Jdi jinam. Když nás/vás bude hodně, tak se i toyota (možná) probera a bude nabízet, co chceme/chcete...
Nebo napiš do Toyoty případně se tam jdi zaměstnat, pokud to chceš změnit... Asi to není velká šance, že něco změníš, ale určitě větší než tady hystericky vykřikovat, že jiná značka má něco, co toyota nemá. Fajn, kup si tu jinou značku, na výběr máš...
Prodejnost sem motáme, protože ta je stěžejní k tomu, zda to mít nebo nemít v nabídce... Imagemaker? A kdo to má? Na to si hraje už jenom VW, možná Ford a jejich Vignale... Všude jinde máš nějaké limity (chceš čtyřkolku, jenom s naftou, chceš bezklíč, jenom v nejvyšší výbavě, chceš nejsilnější motor? Jenom s automatem,...). Navíc, zkus si někde ošahat ten imagemaker. Zjistíš, že možná za půlroku bude na showroomu v tvém dosahu... Budeš o něm uvažovat, když jej ani neuvidíš?
Btw toyota má imagemaker, nebo GT86 je co?
P.S. neobhajuji toyotu, příští auto asi taky nebude toyota, pokud budou mít podobnou nabídku, jako mají teď...
ex Toyota Avensis T27 1.8
Takže ty ten výkon a krouťák chceš kvůli bezpečnosti?Srandista píše:vykon a krutak su zasa v mojich ociach podkategoriou bezpecnosti
Až príde k nám na trh nová Camry tak aj s poriadnymi motormi. Načo siliť Avensis? Aby sa potom kanibalizovali na už aj tak presýtenom EU trhu v tejto triede (domácimi značkami)? A ceny Camry by som si dovolil tipnúť na úrovni RAV4 - To od avensisu až taký skok nebude.
A imagemaker je aj F1 a pozri ako si tam tvorí image napríklad taká Honda. Alonso by vedel rozprávať...čo on môže taký image...
Ohľadom koncernu - Kolega má ročnú oktávku 2,0TD 135kW či 132, už neviem, taký motor čo sa dával do RS, je to štvorkolka s DSG za 35000eur. V predchádzajúcej to mal a bol spokojný. V tejto novej občas pri preradzovaná z 3 do 4 cukne ale nieje to pravidlo, od druhého dňa mu nefunguje elektrické otváranie kufra a servis si s tým nevie dať rady. Vrže mu čosi v pravých zadných dverách, rádio robí nezmysly keď pred ním gestikuluje pravou rukou, ostrekovače čelného skla raz idú raz nie, na automatické diaľkové sa nedá spoľahnúť. Ale v zásade je spokojný, niesú to muchy s ktorými by sa nedalo žiť. A sakra, práve som si spomenul, že som sa ho zabudol spýtať na tú vôňu v jeho aute, čo je zač, very cool...
A imagemaker je aj F1 a pozri ako si tam tvorí image napríklad taká Honda. Alonso by vedel rozprávať...čo on môže taký image...
Ohľadom koncernu - Kolega má ročnú oktávku 2,0TD 135kW či 132, už neviem, taký motor čo sa dával do RS, je to štvorkolka s DSG za 35000eur. V predchádzajúcej to mal a bol spokojný. V tejto novej občas pri preradzovaná z 3 do 4 cukne ale nieje to pravidlo, od druhého dňa mu nefunguje elektrické otváranie kufra a servis si s tým nevie dať rady. Vrže mu čosi v pravých zadných dverách, rádio robí nezmysly keď pred ním gestikuluje pravou rukou, ostrekovače čelného skla raz idú raz nie, na automatické diaľkové sa nedá spoľahnúť. Ale v zásade je spokojný, niesú to muchy s ktorými by sa nedalo žiť. A sakra, práve som si spomenul, že som sa ho zabudol spýtať na tú vôňu v jeho aute, čo je zač, very cool...
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
... muchy ? spíš masařky , raději nebudu cool
příliš mnoho fičurin udělá výrobek nepoužitelným. Koncern dělá líbivé autí, ale z mého pohledu přeturbené sračky, příští auto jedině atmosféra, ale nevím kde 

T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html

Díky za info.. No mě by tohle přišlo docela jako zásadní. Takže až zase v noci bude na mě šajnit xenonovýma dálkovejma nějaký auto, budu vědět, o co jde a nebudu nadávat na řidiče, ale na koncern.. Fakt to hodně oslňuje a přijde mi to nebezpečný... Ostřikovače, no to je taky malá moucha, když bordel na skle místo spláchnutí stěrače jenom rozetřou na šmouhy a z auta nevidíte... A když už nejde otvírání kufru, tak si s tím servis neví rady... No hezká vizitka pro škodovkyKocúr píše: Ohľadom koncernu - Kolega má ročnú oktávku 2,0TD 135kW či 132, už neviem, taký motor čo sa dával do RS, je to štvorkolka s DSG za 35000eur. V predchádzajúcej to mal a bol spokojný. V tejto novej občas pri preradzovaná z 3 do 4 cukne ale nieje to pravidlo, od druhého dňa mu nefunguje elektrické otváranie kufra a servis si s tým nevie dať rady. Vrže mu čosi v pravých zadných dverách, rádio robí nezmysly keď pred ním gestikuluje pravou rukou, ostrekovače čelného skla raz idú raz nie, na automatické diaľkové sa nedá spoľahnúť. Ale v zásade je spokojný, niesú to muchy s ktorými by sa nedalo žiť. A sakra, práve som si spomenul, že som sa ho zabudol spýtať na tú vôňu v jeho aute, čo je zač, very cool...

Samá fičura, aby to jako měli ve výbavě taky, ale k čemu to je, když se to pak rozesírá.. A tady to není hračka, některé věci mohou být v provozu nebezpečně... To radši ať moje toyota má jenom to, co fakt funguje i když to není cool... A zatím to co má, tak se na to fakt můžu spolehnout...
Vždy mě fascinuje jak se výrobce chlubí jak novým konstrukčním řešením snížil nějaké to kilečko, spíš ojebal některý díl až po hranu životnosti a spolehlivosti, ale současně přidal nějakou fičurinu , takže úspora na váze nula nula prd nebo ještě hůř, takhle kdyby šli celkově s váhou o 200Kg dolů tak by výkon a krouťák byl úplně dostačující a nebylo by nutné ždímat a trápit motor. Jediná věc co mě na avikovi vyloženě sere je přenášení hluku od kol do kabiny a když poklepu rukou na přední blatník a přední kapotu tak zazní hodně nechutný zvuk asi tak na úrovni stodvacítky 

No keď ťa sere len to, tak si to daj vytlmiť, to neni nejaký veľký problém. Každý servisák čo inštaluje hudbu do auta to vie urobiť.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Chtěl jsem naznačit že je blbý už to tak koupit jako nové, nikdy by mě nenapadlo v této kategorii dělat test před koupí poklepem na kastli, testovací jízda je většinou kolem komína hezky zvolna, hluk od kol se projeví až od vyšších rychlostí. Někdy mě ponouká vzít sprej s izolační pěnou a ten podblatníkový prostor kompletně vyplnit izolací, jenom mám obavy z rozpínavosti pěny abych neměl vybouleniny jak na Toy C-HR
. Jo a ten jejich pseudometalický lak stojí za vyližprdel.

Od toho jsou tzv. nizkoexpanzni peny;)m5t píše:jenom mám obavy z rozpínavosti pěny abych neměl vybouleniny jak na Toy C-HR
Avensis T25, 2.2 DCAT, wagon, 2007 

m5t: to si nekde poklepej na ravke. Je to jalo bys klepal do plechovyho kanystru. Pripada mi, ze ty plechy jsou nejaky slaby
RAV4 HSD FWD
jo jo,ten plech je strašnej,když zavírám kapotu tak to je jak u vartasu,ale asi nejvíc mě sere ten motor 1,8 nemá štávu to i snad ten vartas jezdil líp:)
avensis T27 1.8 valvematic
jo, jo bohužel i ta spotřeba žádnej zázrak
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Srandista,
Na jednej strane o tom piseme dlho, ze ta ponuka nic moc, ale tie reci o vykone a spolahlivosti ...
Ano V6 a aj hybrid tu chyba. Totalny nezmysel. Ja by som bral tu V6 z IS250.
Ale zase ktory Passat ci SuperB ma este V6 ? Hybrid detto.
Ja som mal A4 (najazdil som 160 tkm), tak porovnavat mozem. Jebalo sa to sezonne, staci tak ? Mechanika aj elektronika.
A s TDI motorom aj hlucnejsie a na dlhe trate teda ovela lepsi Avensis (sedadla!).
Na hladku 1,8 bez vstreku bez turba bez EGR ...pod za 9,5s ... teda nie zle. Asi neviete radit a uvedomit si, ze sedim vyssie, tak rychlost subjektivne je nizsia. Jazdim do obmedzovaca rychlosti - to aby sme sa vyhli zbytocnym natahovackam.
Toyotu som dost kritizoval, kde to ma zmysel. Aj tolko ti poviem, ze osobne neviem o TSI (105-165PS), ktore by sa dozilo 100 tkm bez vymeny zasadanych dielov motora, ci dokonca celeho motora. A doma mam nejaku zbierku TPI ku kazdemu TSI ... aj 1,8 ci 2.0 TSI.
A ak sa chces bavit o krutaku a vykone, tak zacni studovat aj nejaku tu fyziku, nie len citat jednoduchy graf, pretoze ten ti malo povie o celkovom zrychleni. Je to staticke meranie v otackovom pasme.
Napr. Zisti co je LSPI.
Na jednej strane o tom piseme dlho, ze ta ponuka nic moc, ale tie reci o vykone a spolahlivosti ...
Ano V6 a aj hybrid tu chyba. Totalny nezmysel. Ja by som bral tu V6 z IS250.
Ale zase ktory Passat ci SuperB ma este V6 ? Hybrid detto.
Ja som mal A4 (najazdil som 160 tkm), tak porovnavat mozem. Jebalo sa to sezonne, staci tak ? Mechanika aj elektronika.
A s TDI motorom aj hlucnejsie a na dlhe trate teda ovela lepsi Avensis (sedadla!).
Na hladku 1,8 bez vstreku bez turba bez EGR ...pod za 9,5s ... teda nie zle. Asi neviete radit a uvedomit si, ze sedim vyssie, tak rychlost subjektivne je nizsia. Jazdim do obmedzovaca rychlosti - to aby sme sa vyhli zbytocnym natahovackam.
Toyotu som dost kritizoval, kde to ma zmysel. Aj tolko ti poviem, ze osobne neviem o TSI (105-165PS), ktore by sa dozilo 100 tkm bez vymeny zasadanych dielov motora, ci dokonca celeho motora. A doma mam nejaku zbierku TPI ku kazdemu TSI ... aj 1,8 ci 2.0 TSI.
A ak sa chces bavit o krutaku a vykone, tak zacni studovat aj nejaku tu fyziku, nie len citat jednoduchy graf, pretoze ten ti malo povie o celkovom zrychleni. Je to staticke meranie v otackovom pasme.
Napr. Zisti co je LSPI.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Tak se spotřebou jsem spokojen - kolem 6,5 na benzín kdysi a nyní do 8-smi na plyn.Plextor píše:jo, jo bohužel i ta spotřeba žádnej zázrak