Dilema: Celica 1.6STi versus Seat Cordoba Coupe 1.6i
- Pavo.B.
- Věčnej rejpal
Presne! Vyzkouset a potom delat soudy - ber co Ti sedne. Ja osobne jsem narval asi 40 tisic do vraku Celicy aby nejak vypadala a jela- jeste neni hotova, ale rikam ze to stalo za to. Dost sem se priucil. Jinak je pravdy ze 1,6 motory v celicy obcas odchazeli kvuli klice(muj priklad). To zalezi ale kus od kusu a hlavne tech predchozich majitelu. Jinak co se tyce dilu zatim jsem vse sehnal a az dobrou cenu. Se seaty zkusenost nemam, ale jak nekdo uz tu rikal Celica je srdecni zalezitost.
( dival jsem se na tu cordobu - pro me osobne je to nehezke auto), celica ma styl a vzdycky bude

Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Ano, byly to ještě ty hranaté a jenom některé. Také nevím jak moc měly motory něco společného s porsche, nicméně ventilové víko se honosilo tímto nápisem a ta auta jela jako čert. Mám podezření, že to byl stejně nějaký koncernový motor, jen s nějakou vychytávkou. MMCHDM, i některé brouky měly motory porsche.garfielld píše:2ombre: zase trochu zvolni:) Ibizy mívaly motory(1,2; 1,5 a 1,7) se systémem porsche(nemám sice ani ánunk co to má znamenat ale je to tak) jenže to měly ty starý hranatý modely, nový modely(viz i tahle Cordoba) už jsou jen pod taktovkou VW a motoroma co najdeš v jejich skladu, ted ani nevim jestli tahle cordoba je 8V(je ještě motor vyvinutej škodovkou) nebo 16V(ten samej motor ale upravenej už od VW)
Hlavně bych se teda fakt oběma autama projel, 9 z 10ti roštěnek ti ukáže na Celicu, ale 9 z 10 praktických žen ti ukáže na Cordobu a 9 z 10otců ti řekně ať jdeš do Feliny(ale to ti tady neřekne nikdo)
I pozdější ibizy coupé jely velmi svižně. Sice mají koncernový motor, ale některé verze měly zvednutý výkon, asi aby se lépe prodávaly, podobně to ostatně řeší i fiat (nechci řešit fiata).
Suma sumárum, design je velmi subjektivní záležitost, a pokud se líbí celica, určitě je to jeden z nejdostupnějších sporťáků.
Apropos, když pojedeš v trabantu, tak si na tebe budou ukazovat skoro všichni

Cus!Leňulka píše:Se ani nepochlubi potvurka...ze uz se rozhodl![]()
tak gratuluju...myslim ze dobra volba
Jn, nejak jsem to sem zapomnel pisnout

to Uja: Na to, ze je to ´jen´ 1.6 ma solidni zatah. Nekdy muzem zmerit sily

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
a já si musim rejpnout taky, divil by ses,a le v tu dobu kdy koupilo VW škodovku, tak škoda vyvíjela celohliníkovej 1,6 motor, jenže VW ten vývoj stoplo a do felície a první octávie ještě šouplo jejich šmejd s 55kW ale pozdější 1,6 8V 74kw(nebo kolik) je onen motor vyvíjenej škodovkou, původně ho měla mít už felície, škoda že se tam nedostal.Diablo píše:jen si rejpnu...garfielld píše:............ted ani nevim jestli tahle cordoba je 8V(je ještě motor vyvinutej škodovkou) .............Škodovka nikdy 1,6 motor nevivinula...už 8V byl AEE motor použivany v golfek,tudiš WV

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)