Dilema: Celica 1.6STi versus Seat Cordoba Coupe 1.6i

vše ohledně modelové řady Celica
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

Presne! Vyzkouset a potom delat soudy - ber co Ti sedne. Ja osobne jsem narval asi 40 tisic do vraku Celicy aby nejak vypadala a jela- jeste neni hotova, ale rikam ze to stalo za to. Dost sem se priucil. Jinak je pravdy ze 1,6 motory v celicy obcas odchazeli kvuli klice(muj priklad). To zalezi ale kus od kusu a hlavne tech predchozich majitelu. Jinak co se tyce dilu zatim jsem vse sehnal a az dobrou cenu. Se seaty zkusenost nemam, ale jak nekdo uz tu rikal Celica je srdecni zalezitost. :wink: ( dival jsem se na tu cordobu - pro me osobne je to nehezke auto), celica ma styl a vzdycky bude
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

garfielld píše:2ombre: zase trochu zvolni:) Ibizy mívaly motory(1,2; 1,5 a 1,7) se systémem porsche(nemám sice ani ánunk co to má znamenat ale je to tak) jenže to měly ty starý hranatý modely, nový modely(viz i tahle Cordoba) už jsou jen pod taktovkou VW a motoroma co najdeš v jejich skladu, ted ani nevim jestli tahle cordoba je 8V(je ještě motor vyvinutej škodovkou) nebo 16V(ten samej motor ale upravenej už od VW)
Hlavně bych se teda fakt oběma autama projel, 9 z 10ti roštěnek ti ukáže na Celicu, ale 9 z 10 praktických žen ti ukáže na Cordobu a 9 z 10otců ti řekně ať jdeš do Feliny(ale to ti tady neřekne nikdo) :)
Ano, byly to ještě ty hranaté a jenom některé. Také nevím jak moc měly motory něco společného s porsche, nicméně ventilové víko se honosilo tímto nápisem a ta auta jela jako čert. Mám podezření, že to byl stejně nějaký koncernový motor, jen s nějakou vychytávkou. MMCHDM, i některé brouky měly motory porsche.
I pozdější ibizy coupé jely velmi svižně. Sice mají koncernový motor, ale některé verze měly zvednutý výkon, asi aby se lépe prodávaly, podobně to ostatně řeší i fiat (nechci řešit fiata).
Suma sumárum, design je velmi subjektivní záležitost, a pokud se líbí celica, určitě je to jeden z nejdostupnějších sporťáků.

Apropos, když pojedeš v trabantu, tak si na tebe budou ukazovat skoro všichni ;).
Obrázek
Uja
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Uja »

Zdarec Floyde, tak jak jezdí celica? Konečně ses rozhoupal a udělal správný krok :-) Zastav se někdy, pokecáme. Proč?.....ten jet..... :-))))
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Se ani nepochlubi potvurka...ze uz se rozhodl :mad: :wink: tak gratuluju...myslim ze dobra volba :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Floyd
Řidič

Příspěvek od Floyd »

Leňulka píše:Se ani nepochlubi potvurka...ze uz se rozhodl :mad: :wink: tak gratuluju...myslim ze dobra volba :wink:
Cus!
Jn, nejak jsem to sem zapomnel pisnout :) To vis, ted uz moc nesedavam u kompu, ale v Celice :D Nakonec jsem ji bral od Mendozy (inzerat tady na foru v bazaru). Co dodat, je to super auticko :D

to Uja: Na to, ze je to ´jen´ 1.6 ma solidni zatah. Nekdy muzem zmerit sily :lol: Jinak tedka jeste resim rozvody a geometrii naprav..Nejake dalsi upravy podle penez...
Diablo
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Diablo »

garfielld píše:............ted ani nevim jestli tahle cordoba je 8V(je ještě motor vyvinutej škodovkou) .............
jen si rejpnu... :D Škodovka nikdy 1,6 motor nevivinula...už 8V byl AEE motor použivany v golfek,tudiš WV
TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD
Obrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Diablo píše:
garfielld píše:............ted ani nevim jestli tahle cordoba je 8V(je ještě motor vyvinutej škodovkou) .............
jen si rejpnu... :D Škodovka nikdy 1,6 motor nevivinula...už 8V byl AEE motor použivany v golfek,tudiš WV
a já si musim rejpnout taky, divil by ses,a le v tu dobu kdy koupilo VW škodovku, tak škoda vyvíjela celohliníkovej 1,6 motor, jenže VW ten vývoj stoplo a do felície a první octávie ještě šouplo jejich šmejd s 55kW ale pozdější 1,6 8V 74kw(nebo kolik) je onen motor vyvíjenej škodovkou, původně ho měla mít už felície, škoda že se tam nedostal.
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Odpovědět

Zpět na „Celica“