1.8 vvt-i combi benzín - kontrolka motoru
Re: 1.8 vvt-i combi benzín - kontrolka motoru
Tak jestli je to takhle, tak by to bylo cajk, trefil jsi na slusnej bazar. Drzim palce
Jinak mas pravdu, vraceni neni jen tak. Ani nevim, proc jsem to placnul. A jakej mas rok? Mozna to je v podpisu a ten na mobilu nevidim.
Jinak mas pravdu, vraceni neni jen tak. Ani nevim, proc jsem to placnul. A jakej mas rok? Mozna to je v podpisu a ten na mobilu nevidim.
RAV4 HSD FWD
Ročník 3/2006. Snažil jsem se sehnat hledat od tohoto ročníku výše. Četl jsem tu totiž o problémech se spotřebou oleje. Jen doufám, že můj ročník tam nějak hraničně nespadá. Okna auta mají na potisku "5", takže jsou z ročníku 2005, ale to datum 3/2006 je údajně uvedení do provozu. Výrobního roku jsem se nedopátral a ani v TP se úřad zjevně nedopátral.
Toyota avensis 1.8 vvt-i combi, 95kW, 2006 “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” ― Thor Heyerdahl
RAV4 HSD FWD
Ten link dostal už skoro pred týždňom, asi to nezvládol 

AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

No jo, uz to vidim. Ale je to nejaky divny, u mojeho auta to pise 8/2015, ale mam prvky vybavy, ktery v te dobe jeste v moji variante nebyly.
RAV4 HSD FWD
Nejde karoséria a jej VIN do výroby ako úplne prvá, možno preto..?
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

To asi ne, protoze BSM ve vybave Active zacalo byt az 3 nebo 4/2016. Ani na ravku hybrida tam nejsou zadny dily, tak mozna je to nejaky zkresleny cely u ty ravky
RAV4 HSD FWD
Tam jsem se již koukal. Je tam 2/2006, ale nevím jestli tam uvádějí opravdu výrobní rok nebo uvedení do provozuvandal píše:Ten link dostal už skoro pred týždňom, asi to nezvládol
Toyota avensis 1.8 vvt-i combi, 95kW, 2006 “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” ― Thor Heyerdahl
Výrobný rok, aspoň moje Vin. V techničáku je doslovne napísané "dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby): 1.1.2004", toyodiy píše 01/2004, takže tak.
Kadel: Ktovie, neaktualizovana databáza, asi to nie je ofic. stránka priamo od toyoty
Kadel: Ktovie, neaktualizovana databáza, asi to nie je ofic. stránka priamo od toyoty
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

Presne tohle si mi stalo pred rokem. Taky v krizovatce a taky pres koleje. Chutovka... A to jsem to auto mel asi tyden. Nikdo mi nechtel verit ze to prasklo jen tak samo.Martin_R píše:Najizdel jsem na krizovatce pres tram koleje a v pulce zatacky se ustrihla poloosa.
Tak celkové resumé je následující:
Autobazar u makra, ačkoliv byl na začátku ochotný, tak nakonec chtěli poloosu zaplatit, že prý sem to někde ťuknul a všelijak se kroutili, právně jsem se snimi hádat kvůli tak málo penězům nechtěl, aspoň mám originál a né druhovýrobu. Byl jsem snimi domluveny rovnou i na výměně oleje, svíček, filtru, a lambdy. Lambdu mi chtěli dát boschku, ale prosadil jsem si denso. Svíčky jsem si nechal dát IK16. Nechal jsem si jednu starou a naměřil jsem posuvkou odtrh 1,6mm a to je ta axiální elektroda ještě z kopce (není to nějak kravsky moc?)
Lambda se nakonec měnila ta, která byla dál od motoru. Projel jsem to dnes i kousek po dálnici a kontrolka motoru se už nezobrazila. Nicméně jejich automechanik mi říkal, že se může stát, že vzhledem ke stejné době montáže může odejít brzy i ta druhá. Setkal jste se se tím v praxi někdo? Mám takovouhle zkušenost jen s pevnými disky v serverech, nevím jak to je u sond
Ještě bych se chtěl optat - dolévali mi 0,3l oleje do převodovky, prý tam bylo pod míru. Mám se opět něčeho obávat, nebo může být třeba jen špatná stěrka u gufera?
Mimochodem to číslo chyby na diagnostice bylo P0420.
Autobazar u makra, ačkoliv byl na začátku ochotný, tak nakonec chtěli poloosu zaplatit, že prý sem to někde ťuknul a všelijak se kroutili, právně jsem se snimi hádat kvůli tak málo penězům nechtěl, aspoň mám originál a né druhovýrobu. Byl jsem snimi domluveny rovnou i na výměně oleje, svíček, filtru, a lambdy. Lambdu mi chtěli dát boschku, ale prosadil jsem si denso. Svíčky jsem si nechal dát IK16. Nechal jsem si jednu starou a naměřil jsem posuvkou odtrh 1,6mm a to je ta axiální elektroda ještě z kopce (není to nějak kravsky moc?)
Lambda se nakonec měnila ta, která byla dál od motoru. Projel jsem to dnes i kousek po dálnici a kontrolka motoru se už nezobrazila. Nicméně jejich automechanik mi říkal, že se může stát, že vzhledem ke stejné době montáže může odejít brzy i ta druhá. Setkal jste se se tím v praxi někdo? Mám takovouhle zkušenost jen s pevnými disky v serverech, nevím jak to je u sond

Ještě bych se chtěl optat - dolévali mi 0,3l oleje do převodovky, prý tam bylo pod míru. Mám se opět něčeho obávat, nebo může být třeba jen špatná stěrka u gufera?
Mimochodem to číslo chyby na diagnostice bylo P0420.
Na 2 litri je odtrh udávaný 1,0-1,3 mm, tipujem nejak podobne i na tvojom +-0,1. Tie Densá, čo si kúpil majú odtrh 1,1mm.
Chyba: https://www.obd-codes.com/p0420
Chyba: https://www.obd-codes.com/p0420
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- a1bert
- Manager Týmu
no hlavne ted hlidej hladinu oleje (nechci malovat certa na zed, ale opatrnost je na miste)
Pánové, tak jsem byl dnes na výměně i druhé lambda sondy, tentokrát té u motoru a chyba naskočila znovu. Opět P0420. Vypadá to na katalyzátor?
Vypadá. Ale aby to opět nebyla ta lambda.
jestli je nějaký konektor blbě nebo spíš se na diagnostice podívat co za signály tam kde je. Nebo jestli ti tam nedali bosch a jen ti neřekli, že dávají denso... Pokud je to katik, tak si užiješ.

Back in Czech.