1.8 vvt-i combi benzín - kontrolka motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
kadel
Věčnej rejpal

Re: 1.8 vvt-i combi benzín - kontrolka motoru

Příspěvek od kadel »

Tak jestli je to takhle, tak by to bylo cajk, trefil jsi na slusnej bazar. Drzim palce

Jinak mas pravdu, vraceni neni jen tak. Ani nevim, proc jsem to placnul. A jakej mas rok? Mozna to je v podpisu a ten na mobilu nevidim.
RAV4 HSD FWD
Martin_R
Člen Týmu

Příspěvek od Martin_R »

Ročník 3/2006. Snažil jsem se sehnat hledat od tohoto ročníku výše. Četl jsem tu totiž o problémech se spotřebou oleje. Jen doufám, že můj ročník tam nějak hraničně nespadá. Okna auta mají na potisku "5", takže jsou z ročníku 2005, ale to datum 3/2006 je údajně uvedení do provozu. Výrobního roku jsem se nedopátral a ani v TP se úřad zjevně nedopátral.
Toyota avensis 1.8 vvt-i combi, 95kW, 2006 “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” ― Thor Heyerdahl
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Zadej sem VIN a melo by ti to hodit mesic a rok vyroby.

http://www.toyodiy.com/parts/q.html
RAV4 HSD FWD
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Ten link dostal už skoro pred týždňom, asi to nezvládol :roll:
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

No jo, uz to vidim. Ale je to nejaky divny, u mojeho auta to pise 8/2015, ale mam prvky vybavy, ktery v te dobe jeste v moji variante nebyly.
RAV4 HSD FWD
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Nejde karoséria a jej VIN do výroby ako úplne prvá, možno preto..?
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

To asi ne, protoze BSM ve vybave Active zacalo byt az 3 nebo 4/2016. Ani na ravku hybrida tam nejsou zadny dily, tak mozna je to nejaky zkresleny cely u ty ravky
RAV4 HSD FWD
Martin_R
Člen Týmu

Příspěvek od Martin_R »

vandal píše:Ten link dostal už skoro pred týždňom, asi to nezvládol :roll:
Tam jsem se již koukal. Je tam 2/2006, ale nevím jestli tam uvádějí opravdu výrobní rok nebo uvedení do provozu
Toyota avensis 1.8 vvt-i combi, 95kW, 2006 “Borders I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” ― Thor Heyerdahl
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Výrobný rok, aspoň moje Vin. V techničáku je doslovne napísané "dátum prvej evidencie vozidla (rok výroby): 1.1.2004", toyodiy píše 01/2004, takže tak.

Kadel: Ktovie, neaktualizovana databáza, asi to nie je ofic. stránka priamo od toyoty
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
carney
Člen Týmu

Příspěvek od carney »

Martin_R píše:Najizdel jsem na krizovatce pres tram koleje a v pulce zatacky se ustrihla poloosa.
Presne tohle si mi stalo pred rokem. Taky v krizovatce a taky pres koleje. Chutovka... A to jsem to auto mel asi tyden. Nikdo mi nechtel verit ze to prasklo jen tak samo.
Martin_R
Člen Týmu

Příspěvek od Martin_R »

Tak celkové resumé je následující:
Autobazar u makra, ačkoliv byl na začátku ochotný, tak nakonec chtěli poloosu zaplatit, že prý sem to někde ťuknul a všelijak se kroutili, právně jsem se snimi hádat kvůli tak málo penězům nechtěl, aspoň mám originál a né druhovýrobu. Byl jsem snimi domluveny rovnou i na výměně oleje, svíček, filtru, a lambdy. Lambdu mi chtěli dát boschku, ale prosadil jsem si denso. Svíčky jsem si nechal dát IK16. Nechal jsem si jednu starou a naměřil jsem posuvkou odtrh 1,6mm a to je ta axiální elektroda ještě z kopce (není to nějak kravsky moc?)

Lambda se nakonec měnila ta, která byla dál od motoru. Projel jsem to dnes i kousek po dálnici a kontrolka motoru se už nezobrazila. Nicméně jejich automechanik mi říkal, že se může stát, že vzhledem ke stejné době montáže může odejít brzy i ta druhá. Setkal jste se se tím v praxi někdo? Mám takovouhle zkušenost jen s pevnými disky v serverech, nevím jak to je u sond :)

Ještě bych se chtěl optat - dolévali mi 0,3l oleje do převodovky, prý tam bylo pod míru. Mám se opět něčeho obávat, nebo může být třeba jen špatná stěrka u gufera?

Mimochodem to číslo chyby na diagnostice bylo P0420.
vandal
Manager Týmu

Příspěvek od vandal »

Na 2 litri je odtrh udávaný 1,0-1,3 mm, tipujem nejak podobne i na tvojom +-0,1. Tie Densá, čo si kúpil majú odtrh 1,1mm.

Chyba: https://www.obd-codes.com/p0420
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat
Obrázek
a1bert
Manager Týmu

Příspěvek od a1bert »

no hlavne ted hlidej hladinu oleje (nechci malovat certa na zed, ale opatrnost je na miste)
Martin_R
Člen Týmu

Příspěvek od Martin_R »

Pánové, tak jsem byl dnes na výměně i druhé lambda sondy, tentokrát té u motoru a chyba naskočila znovu. Opět P0420. Vypadá to na katalyzátor?
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vypadá. Ale aby to opět nebyla ta lambda. :-) jestli je nějaký konektor blbě nebo spíš se na diagnostice podívat co za signály tam kde je. Nebo jestli ti tam nedali bosch a jen ti neřekli, že dávají denso... Pokud je to katik, tak si užiješ.
Back in Czech.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“