Avensis 2 l, D-4D, natankoval jsem naftu do prázdné

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Emilu
Člen Týmu

Avensis 2 l, D-4D, natankoval jsem naftu do prázdné

Příspěvek od Emilu »

Po natankování do prázdné nádrže jsem jel asi 30 km a výkon se snížil při sešlapnutí plynu se motor začal dusit a nechtěl táhnout. Po několikatém sešlápnutí plynu se motor znovu dostal do otáček a jel jsem dalších cca 100 km . Po sjetí z kopce bez plynu se zařazeným rychlostním stupněm a následným přidáním plynu do kopce, mototr opět ztratil výkon a zhasnul. Mám podezření na špatné palivo. Auto mám ještě doma, ale předběžně mi bylo řečeno, že budou špatné vstřiky aj. komponenty palivového systému. V případě, že budete vědět o náhradních dílech do výše uvedeného motoru, dejte vědět. Díky Emil
Gongush
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gongush »

bych se mrkl na palivový filtr... teď sem ho nechal tež měnit a prej tam bylo pěkný svinstvo... a hned Vena jede líp :lol:
Carina E T19 2.0TD combi '96
Škoda Octavia Combi 1.9TDi 96kW '03
ArnieGT
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ArnieGT »

Jéje toho může být, pal.filtr, čerpadlo, vstřiky, nebo ucpaný vzduch,....atd......bych zajel do servisu a nechla to prověřit,...doma na to nepříjdeš,.... :wink:
Celica TA28 77' / Corolla KE35 76' / Celica RA65 82' / Crown MS65 75'
JDM wheels----->https://www.facebook.com/jdm.cz
Jenda
Člen Týmu

Příspěvek od Jenda »

Ja jsem slysel o nutnosti odvzdusnit cerpadlo v pripade, ze dojedu nadrz uplne do sucha.. Nikdy jsem to neresil, je to mozny nebo je to kec?
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Jenda píše:Ja jsem slysel o nutnosti odvzdusnit cerpadlo v pripade, ze dojedu nadrz uplne do sucha.. Nikdy jsem to neresil, je to mozny nebo je to kec?
U stříkačky benzínu jiné značky jsem něco takového četl,že to může být problém u vyjetí nádrže do sucha..... 8)
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Jolly píše:U stříkačky benzínu jiné značky jsem něco takového četl,že to může být problém u vyjetí nádrže do sucha..... 8)
ono obecně motorum se stříakčkama nedělá dobře když se nechaj vyjet do sucha(tim myslim že motor chcípne nedostatkem paliva)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

garfielld píše:
Jolly píše:U stříkačky benzínu jiné značky jsem něco takového četl,že to může být problém u vyjetí nádrže do sucha..... 8)
ono obecně motorum se stříakčkama nedělá dobře když se nechaj vyjet do sucha(tim myslim že motor chcípne nedostatkem paliva)
Tak to je šokující :shock:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
vosa
Člen Týmu

Příspěvek od vosa »

V nějakém chytrém časopise jsem četl, že se nesmí vyjíždět nádrž do sucha, u dieselů s přímým vstřikem, protože celé vstřikování je mazáno naftou a když dojde, tak nemaže. A kdo nemaže tak nejede. :evil:
Toyota Avensis D4D
Emilu
Člen Týmu

Příspěvek od Emilu »

V nádrži palivo zůstalo, ale začala svítit kontrolka. Takže 5-7 litru tam určitě bylo. Jsem si jistý, že ta nafta byla nekvalitní. Bohužel, těžko se to prokazuje.
Matik
Navigátor

Příspěvek od Matik »

Já jsem měl něco podobného u Corolly, byl to ale benzíňák. Auto se dusilo, kouřilo a poskakovalo. Čistili celou nádrž, měnili palivovej filtr, svíčky atd. Pak se přišlo na to, že to je nějaká membrána, která byla přilípnutá u nějakýho palivového kohoutu (nevím přesně jak se to už jmenovalo, ale v servisu by měli vědět). Profoukla se a finito. Od té doby to bylo ok. Nevím jak to je u dieselu, ale možná je to nějaká podobná hovadina...
Odpovědět

Zpět na „Avensis“