AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
m5t
Věčnej rejpal

Re: AutoTIP: Toyota Avensis - Zkažená pověst

Příspěvek od m5t »

Mám jediné hledisko a to je "jezdit,jezdit,jezdit,..." to avik za skoro 8 roků splňuje bez ztráty kytičky, jestli to dá jiný vůz nemám problém se příště poohlédnout jinam. Servis potřebuji jen na výměnu brzdové kapaliny a ošetření klimy, u které značky vystačím jen s tímhle?
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Demon píše:
RIP píše:Ale Toyotu je prostě potřeba pohanět, to aby zákazníci co nejvíce kupovali wágeny, které jsou přece ty nej. Občas jsem měl v minulosti pocit, že kdyby wágeny měly chromované ventilky u kol a Toyota nikoliv, jsou schopni z toho udělat natolik zásadní věc, že ten, co by si přesto Toyotu koupil, musel by se stydět. Jak je to dnes nevím, já je prostě ignoruji a nečtu. Ztráta času.
Čeští novináři autům z koncernu VW naddržují, o tom žádná. Někdy je to až k pláči či k smíchu.
Ale na druhou stranu, vnímám realitu nestranně. A když porovnám nového Avensise s novým Passatem, tak je to pro Toyotu debakl jako kráva. Nenapadá mne ani jeden jediný aspekt, kde by měl Avensis "navrch" oproti Passatu. A co je horší, ten antikrist Passat drtí Avensis ne o fous, ale rozdílem minimálně celé třídy + celé generace. Ve všech možných i nemožných ohledech. PS: Srovnávám ta auta s 2.0 diesely. Místo předsudků a emocí doporučuji skusit si aspoň krátkou jízdu u dealerů.
Moc bych si přál, aby Toyota v této třídě VW "vrátila úder", ale obávám se, že jsem naivka.
Ještěže jiné modely od Toyoty jsou celkem konkurenceschopné.

- no vidíš ty porovnávaš autá podľa "jízdy" u dealerú.... ak si pojazdíš VW 150 000km a potom ide preč - zvyšok ťa nemusí zaujímať - ani cena servisu, ani ne-schopnosť diagnostikovať a potom "vymieňať" "lacné" diely... mnohí ktorí chcú jazdiť a nie riešiť pokazený oberwagen už prešli inam... a to ti potvrdia mechanici ktorí robia koncern roky - že pozlátko tu je ale technika išla dole a dole...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Hlavne Avensis uz je taky pomalu 9 let starej model. Cert vi, co s tim zamyslej kdyz na nej tak prdi. Kazdopadne kolega mel predchoziho Passata (ted ma novyho, ale v nem jsem nejel) a vozil jsem ho s tim na letiste kdyz letel na dovolenou. Muzu soudit jen z tech dvou jizd, co jsem tim za ten rok absolvoval, takze zadna dlouhodoba zkusenost. A je fakt, ze svezeni Passatem bylo nekde jinde nez Avensisem, proste o tridu vys. Ale kdyz mi vypravel, jak na tom uz delal vstriky (najeto do 100tis km), tak jsem byl rad za toho myho Avensise.
RAV4 HSD FWD
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

slabostka píše: - no vidíš ty porovnávaš autá podľa "jízdy" u dealerú.... ak si pojazdíš VW 150 000km a potom ide preč - zvyšok ťa nemusí zaujímať - ani cena servisu, ani ne-schopnosť diagnostikovať a potom "vymieňať" "lacné" diely... mnohí ktorí chcú jazdiť a nie riešiť pokazený oberwagen už prešli inam... a to ti potvrdia mechanici ktorí robia koncern roky - že pozlátko tu je ale technika išla dole a dole...
Tím Passatem se vozím ve firmě. Avensise mám svého, byť před faceliftama. Nového Avensise jsem zkusil jen u dealera.
Passat je někde jinde. Ani žádné problémy zatím. Na štrekách spotřeba kolem 5 litrů, hodně svižně a bez jízdy na spotřebu (2.0 TDI 110kW). Při stejném stylu Avensis +1.5l/100km více (2.2 110kW) ....
Chování motoru, převodovky, podvozku, komfort, ergonomie, kvalita materiálů, hlučnost. Ve všem je Passat o 2 třídy lepší.
Tak to je.
Naposledy upravil(a) Demon dne stř 29.03.2017, 22:13, celkem upraveno 1 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
slavix
Člen Týmu

Příspěvek od slavix »

S timhle musim souhlasit. Presedlal jsem, byt z T25, na Passat 2013 a je to vazne o necem jinem. Chtel jsem puvodne koupit novy Avensis (cca. 4 mesice nazpet) a bohuzel mi moc nesedl. Nehlede na to, ze z benzinovych motoru neni moc co vybirat. Ono vlastne uz ani u nafty...
T. Avensis T25 2008, 2.2 D-Cat, 130kW, Exclusive Combi - prodan
VW Passat B7 2013, 3.6 V6 FSI 220kW, Highline Combi
cyril
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cyril »

Já bych to tak tragicky nebral jsou horší a lepší auta.Mě spíš vadí přístup toyoty k náhradním dílům,ceny můžou směle konkurovat Jaguaru nebo Bentley je to ostuda.Odešel mě olejový chladič a toyota si ho cení na 18 tis..a passat na 2 tis.. :?
Toyota avensis 2,2 d cat 130kw průměrná spotřeba 7.6L-8,5L
Fiat punto 1,2 44kw průměrná spotřeba 6.4L
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

Demon píše: Tím Passatem se vozím ve firmě. Avensise mám svého, byť před faceliftama. Nového Avensise jsem zkusil jen u dealera.
Passat je někde jinde. Ani žádné problémy zatím. Na štrekách spotřeba kolem 5 litrů, hodně svižně a bez jízdy na spotřebu (2.0 TDI 110kW). Při stejném stylu Avensis +1.5l/100km více (2.2 110kW) ....
Chování motoru, převodovky, podvozku, komfort, ergonomie, kvalita materiálů, hlučnost. Ve všem je Passat o 2 třídy lepší.
Tak to je.
Tak to mas zaujimave priame porovnanie. Aj ked toho Passata neservisujes. Ja ti mozem ukazat hrdzavejuceho Passata (karoseria) 7 rociaka so sirokym servisnym zaberom, osuchanymi tlacidlami atd. Pockame uvidime.
Spotreba suvisi s emisiami, ale u nafty pre NOx skor opacne - mensia spotreba viac NOx. A vieme co si VW dovoluje. Aj moja A4 prve roky vcelku super ...
Novy Passat som nejazdil, ale skor napis dojmy z noveho Avisu - nemal si problem s prevodovkou ? Akoby drhla. Nevadila ta hlinikova blbost na radicke ?
Aj ked ty si asi mal naftu.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
Demon
Manager Týmu

Příspěvek od Demon »

CommonUser píše: skor napis dojmy z noveho Avisu - nemal si problem s prevodovkou ? Akoby drhla. Nevadila ta hlinikova blbost na radicke ?
Aj ked ty si asi mal naftu.
Dojmy? Shrnu to asi takto - je to podobné, jako by někdo namontoval na Š120 xenony, na sedačky položil ovčí kůže a dozadu nalepil štítek Turbo.
Nový Avensis je opravdu ostuda Toyoty. Myslím si, že s každým prodaným kusem si Toyota sama sobě ubližuje.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium
RIP
Řidič

Příspěvek od RIP »

Z mého úhlu pohledu, lepší cestovat v "křápu" zn. Avensis a vědět, že na 99,99% dojedu do cíle, než v "superautě" zn. passssát, a trnout, zda se mi to do pěti minut nerozpadne pod p.delí....
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2011
Toyota Avensis T25 combi 2.0 D-4D 93 kW, 2006 ex
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Demon píše:.. Dojmy? Shrnu to asi takto - je to podobné, jako by někdo namontoval na Š120 xenony, na sedačky položil ovčí kůže a dozadu nalepil štítek Turbo.
Nový Avensis je opravdu ostuda Toyoty. Myslím si, že s každým prodaným kusem si Toyota sama sobě ubližuje.
Nějaký konkrétní popis těch "dojmů", co mohu očekávat více od "lepšího " vozu než je avik? jsem v něčem pozadu když mi stačí nasednout, pokaždé nastartovat, odjet a dojet do cíle, minimalizace návštěvy servisu, co se jízdního konfortu - stačí mi když po celodenním pobíháním po památkách proložené stovkami km a zakončeno závěrečnou 500km jízdou na druhý den ráno vstanu a jsem v pohodě (nesportuji a do důchodu kousek), takže jaký lepší dojem mohu chtít více? Srovnání s Š120 je mimo mísu a nevěrohodné, když vidím v Pasatu ten megatunel vedle řidiče tak bych blil - místo pro nohy je mi milejší, třeba v umístění navi si oba vozy nemají co vyčítat - stejně blbě nízko, proto ani nestojím o výměnu rádia za s navigací, jak je na tom Passat co se týče takové prkotiny jako je výměna žárovky - u avika zvládnu kdykoliv za pár minut, dojem z vozu pro mne obsahuje i to zda musím s každou prkotinou do servisu, u avika lecos zvládnu u domu místo ztrácení času a peněz ježděním po servisech s výsledkem kolikrát nejistým a s cenou součástky za jejich nehoráznou cenu.
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Ja Ti neviem, avensis sa chce tváriť ako prémiové auto za relatívne prémiovú cenu ale žeby bol až taký rozdiel vo verzii sedan v základe oproti povedzme corolle, tak z toho som taký pocit nemal. A to je corolla braná ako o triedu nižšie auto. Passat predsa len pôsobí hodnotnejšie, nemôžem si pomôcť. Trebárs tie motory - povedzme nemožnosť navoliť dízel s automatom... Ani tie dízle teda niesú práve etalónom spoľahlivosti, čo niesu ale ani pri passatoch. Čo Ti ja viem, mne to príde slabučké, na to ako sa to tvári - aj výbava, komfort (prečo nemá napríklad vyhrievaný volant, taký rozsah nastaviteľnosti sedačiek, masážnu funkciu atď ako spomínaný passat)... Proste isté prémiové komfortné prvky avensis nemá a mal by mať. Môj názor. To nechcem obhajovať práve passat. Skôr mi ide o to, že avensis by mi mal dať trochu viac možností, ak by mňa konkrétne mal presvedčiť. A ani tá spoľahlivosť už veru nieje to čo bola pred 15imi rokmi, človek už si veru nepovie - čert to ber že nieje komfort ale natuty sa nepokazí. Ee. Česť výnimkám. Prajem pekný deň.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
CommonUser
Věčnej rejpal

Příspěvek od CommonUser »

No Demone, to je taky popis dojmov ako ked ides kupit Passata. Avensis je stara koncepcia, ale ked porovnam Passat z rovnakeho obdobia - tak mne sa lepsie cestuje v Avise. Aj hlucnost je nizsia, nez mala moja stara A4 (akoze to "premiove" odhlucnenie). Ano, je to porovnanie s benzinom, tak nie je celkom OK. Aj tak by som uz tym smerom nesiel.
m5t píše:... jak je na tom Passat co se týče takové prkotiny jako je výměna žárovky - u avika zvládnu kdykoliv za pár minut, dojem z vozu pro mne obsahuje i to zda musím s každou prkotinou do servisu, u avika lecos zvládnu u domu místo ztrácení času a peněz ježděním po servisech s výsledkem kolikrát nejistým a s cenou součástky za jejich nehoráznou cenu.
Tak nejak, to je ako mat doma modelku. Dobre sa na to diva, ale nezafikas si ... :mrgreen:
BTW m5t, jaj mam este povodne ziarovky pri 115 tkm, tak dufam, ze vydrzia aspon do 150 tkm. A co tyka T27 hlaogenov - tak nic lepsie nesvieti (s halogenami), teda to co som jazdil.
T27 2ZR-FAE Rice on wheels
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Mě zas vyhovuje co nejméně fičurin co rozptylují, mohou se pokazit a zapomenu jak se ovládají, na jedné straně šetří gramy na konstrukci aby pak je prošustrovali na fičurinách, někdo se v tom vyžívá ale já mám problém i jak nejlépe třeba nastavit volant- možnosti jsou a teď dát ho centimetr nahoru nebo dolů či dál od sebe, nějak to střihnu, hlavně ať to drží, stejně bych byl bezradný s kejklováním sedačky, motor 1,8 mi maximálně vyhovuje - u koncernu bych si nevybral, nemám důvěru v ty přebuzené tsi, příští autí bych chtěl taky bez turba, ale nějak vymírají :( nafta pravděpodobně vymře sama na limity.
To CommonUser - žárovky H11 jsem měnil loni (95tkm) v rozmezí pár měsíců, otázka 10-ti minut na parkovišti, letos přijdou na řadu zadní destičky(poprvé), ještě žijou ale preventivně nebudu čekat a jezdit na doraz, asi tyhle https://granex.cz/autodily/toyota/avens ... ctId=26452
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

CommonUser píše:No Demone, to je taky popis dojmov ako ked ides kupit Passata. Avensis je stara koncepcia, ale ked porovnam Passat z rovnakeho obdobia - tak mne sa lepsie cestuje v Avise. Aj hlucnost je nizsia, nez mala moja stara A4 (akoze to "premiove" odhlucnenie). Ano, je to porovnanie s benzinom, tak nie je celkom OK. Aj tak by som uz tym smerom nesiel.
m5t píše:... jak je na tom Passat co se týče takové prkotiny jako je výměna žárovky - u avika zvládnu kdykoliv za pár minut, dojem z vozu pro mne obsahuje i to zda musím s každou prkotinou do servisu, u avika lecos zvládnu u domu místo ztrácení času a peněz ježděním po servisech s výsledkem kolikrát nejistým a s cenou součástky za jejich nehoráznou cenu.
Tak nejak, to je ako mat doma modelku. Dobre sa na to diva, ale nezafikas si ... :mrgreen:
BTW m5t, jaj mam este povodne ziarovky pri 115 tkm, tak dufam, ze vydrzia aspon do 150 tkm. A co tyka T27 hlaogenov - tak nic lepsie nesvieti (s halogenami), teda to co som jazdil.
Ejha. Prečo by si si s modelkou doma nezafikal ak sa na ňu dobre díva? Ja jednu bývalú doma mám a aj vrznúť si občas vrzneme..
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Občas nestačí :) avik je jak nymfomanka, obrazně řečeno, chce pořád jezdit, jezdit, ....
Odpovědět

Zpět na „Avensis“