ahojte, viem že sa to tu na fore riešilo, ale len okrajovo, začali mi vyskakovat zname kontrolky trc + vsc + kontrolka motora, ked som to napichol na diagnostiku tak mi zobrazilo chybu P0069 - Monifold Absolute Pressure Barometric Pressure correlation. Sporadicke chyby ( Mode 07) a Permanentni kody chyb ( DTC) ( Mode OA ). Vzduchovy filter som menil cca pred mesiacom a takisto ako som sa dočital že by to mohla byt váha vzduchu, tak som skušal prehodit z druheho avika na ten moj, ale nepomohlo. Chyba mi nevyskakuje nikdy počas jazdy ale len ked zhavim no už po tom tie konrolky na palubke ostanu , a nie je permanentné, ked chybu vymažem zobrazi sa niekedy až cca niekedy na 6 - 7 naštartovanie a niekedy hned tak neviem. Auto ide normalne, žiadne nudzove režimy atd. Mam avensis r 2007, 93 KW .
Ak by sa s tym niekto už stretol a vedel poradit tak vopred dakujem.
P0069
Re: P0069
MiBO to popsal dobře.
Určitě doporučuju začít u aku! Měl jsem to samé (sice na benzínu), ale házelo to různé chyby a nakonec to byla aku.
Další možností je kontrola altíku.
Určitě doporučuju začít u aku! Měl jsem to samé (sice na benzínu), ale házelo to různé chyby a nakonec to byla aku.
Další možností je kontrola altíku.
AVENSIS Wagon (T25) FL 2.0 VVTi
-
- Člen Týmu
meral som to napatie baterky a ukazuje mi v prvej polohe 12,4 V, v druhej polohe 12,1 V a pri naštartovani 14 V, ta hodnota je sice nižšia ako by mala byt, so štartovanim nemem ale absolutne žiaden problem.
Tak to by aj mna zaujimalo riesenie, pretoze moja toyotka tuto chybu nejak pravidelne vyhadzuje...
Vzdy to nahodi po tazkom starte.. pritom baterka ma iba 1 rok. Ale je slaba asi - 74Ah 680A? tu som menil narychlo, ked ma original nechala na dialnici (ta mala dokonca 95Ah 840A! nechapem co to tam dali v toyote
...)
Alebo tiez podorzievam alternator.. ten mi uz raz odisiel a je po repase...
Vzdy to nahodi po tazkom starte.. pritom baterka ma iba 1 rok. Ale je slaba asi - 74Ah 680A? tu som menil narychlo, ked ma original nechala na dialnici (ta mala dokonca 95Ah 840A! nechapem co to tam dali v toyote

Alebo tiez podorzievam alternator.. ten mi uz raz odisiel a je po repase...

Avensis/T25/2.0/D-4D/2007/Liftback
-
- Člen Týmu
servus, takže u mňa nebola chyba v baterke. Pomohlo vyčistenie EGR ventilu aj keď si myslím, že nebol až tak zanesený a upchatý, keďže sa čistil cca pred 2 rokmi. S chybou P0069 mam zatial tretí tyžden pokoj.