švihák píše:Já třeba na priusech jezdím radší s 15" kolama, ale teď mám 17" a trochu jsem jim ubral vzduchu. Řízení nemůžu nic vytknout. Hodně ale záleží na pneu. Tady doporučuji jedině Michelin Pilot nebo ES.
Jak jsem zase zacal az 3x tydne jezdit DE/CZ, beru si na cesty radeji Prius II. Ma 16" kola a podle mne je proti Priusu III. na CZ necestach pohodlnejsi. Rizeni je OK, ma sice kolem stredu takovy nepatrny nereagujici vakl, ale to je proste jeho vlastnost... elektricky posilovac/prevod.
V Nemecku jsou na Priusu III. 17" kola super, rovne cesty jsou vazne rovne

ale jak prejedu hranice do CZ, je to drncave peklo-17"kola a uskakuje.
S Priusem II. na 16" (2004 120.000km) mam v CZ nejak vetsi pohodli, podvozek je vazne prijemny, houpavy, nejde nikdy na doraz, pritom v rychlych zatackach i rozvlnenych drzi az to nechapu a to musim jezdit celorocne na zimakach, protoze jezdim i pres hory. Tady 20*C, tam po ranu nekdy naledi, v Praze zaprsi, tam zasnezi
Hlavni duvod proc sem jezdim radeji II. je, ze mi auto v CZ potlucou, poskrabou ze vsech stran a nevadi mi to tolik jako u III. (cena auta)
U III. jsem vzdy rval... a co je mi to platne, kdyz nekteri Cesi nechapou proc... (ze mam diru ve svych dverich od jejich dveri)
Jedny 17" kola mam v garazi navic.
Toyoty Prius, Lexus LS400, LS430, LS460, Land Cruiser 100 a 200, Ssangyong import original autoteile Korea