Vyplatí se mi Prius?

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
NoDicz
Člen Týmu

Re: Vyplatí se mi Prius?

Příspěvek od NoDicz »

v zásadě si nemyslím že by to měla být úchylárna :) Je to 4 válcový motor pracující většinou v optimálních otáčkách :) jako každý japonec bude chtít po 30 tis. km chtít zkontrolovat ventilové vůle- nebo má hydroštely? Tady si spíš myslím že je alchymie to naladění...
Keksisce
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keksisce »

NoDicz píše:Zdravím všechny, zatím jsem tu nepřispíval a pouze pročítal vaše diskuze o těchto výjímečných autech. Doteď vlastním Hondu Civic 1.5 vtec-e, dva týdny zpátky se stalo že mě paní nabourala, Civic opravit půjde ale byl to pro mě trošku impuls o hledání jiného auta a došel jsem až sem :) \hondu provozuju na LPG a náklady na km mám cca 0,70 - 0,80kč/km, volal jsem si dneska plynařovi co mi servisuje LPG část auta ohledně vhonosti použití LPG do Toyoty Prius, on říkal že zatím tyto přestavby odmítá ale poptá se (mám systém Lovato Easy Fast), jak slíbil tak udělal a asi za hodinu mi volal. Říkal že tyto přestavby dělá Fedor ale i on s tím má nemalé problémy, a že do tohoto typu auta LPG by se ani montovat nemělo. Proč mám hondu s motorem VTEC-E a proč jsem skončil s příspěvkem tady na foru je jasné - chci jezdit levně. Můžete mě prosím zasvětit do toho jestli lze přestavět bezproblémově Priuse na lpg? A pokud ano nepřinesete to spíš víc starostí než radostí? Model do kterého bych šel by byl nejspíš Prius 2. i vzhledem se mi líbí. Nikdy jsem nechtěl auto které má každý a snažit se jezdit levně mě i baví :) Všem Vám přeju sposty kilometrů bez nehod a poruch, btw jezdí nejaký Prius na vsetínsku? Já jsem tady zatím žádný nepotkal... :)
Mám Priuse 2011 r.v. , najel jsem na LPG cca 80000 km, systém LandiRenzo. Je důležité správně nastavit jednotku LPG a nebudeš s tím mít žádný problém. Vím ještě několik Priusu na LPG, všichni jsou šťastný. :bigups:
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
esprit
Řidič

Příspěvek od esprit »

Mám LPG na Prius II 2007 a po 30 000 km to stále šlape v pohodě. Akorát mi teplotní čidlo namontovali na termosku, takže když v zimě vyjedu na dálnici, tak jedu pořád na benzín, i když je motor vyhřátý. Přepne se až když to stojí možná půl minuty. Pak se teplo přečerpává do termosky a LPG sepne. V létě spíná bez problému.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Lkotek píše:Cpát do Priuse LPG je úchylárna. Stejně jako do auta s turbem. Na přestavbu LPG se hodí atmosférické jednoduché motory s hlavou a ventily co vydrží a nepotřebují přimazávání. Šest let jsem teď jezdil s koncernovou Ibizou 1,4 16V předělanou na LPG (BRC) 115 tis. Km a žádný problém. Pořád si myslím, že nejdůležitější vlastnost auta je bezporuchovost. Vše ostatní není až tak důležité. Teď jsem dostal roupy a tak jsem koupil Priuse a Ibiza půjde do světa. Jsem zvědav, zda toho nebudu litovat.
- ale ved prave motor v priuse je taky primitivny ze si lpg pyta... Ale treba to dobre vyladit... Ja mam aurisa i a nemat tam debilny maly kufor tak do lpg asi tiez idem.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...já jsem ještě větší primitiv :mrgreen: :mrgreen: :oops: ...můžeš,prosím,přiblížit co je na tom motoru primitivního?.....já tam hledal lopatku na uhlí,abych mohl přikládat pod kotel - bohužel,asi odmontovaná... :biggrin: :biggrin:
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

On měl asi na mysli, že je to normální atmosférický spalovací motor ještě se vstřikováním do potrubí před sací ventil. Skutečnost, že je to Atkinson s jiným průběhem expanzních tlaků, je nepodstatný detail.
Zeman není můj prezident
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

mida píše:On měl asi na mysli, že je to normální atmosférický spalovací motor ještě se vstřikováním do potrubí před sací ventil. Skutečnost, že je to Atkinson s jiným průběhem expanzních tlaků, je nepodstatný detail.

- asi tak.... Primitiv bez turba a bez priameho vstreku.... Cize primitivny aj vo vztahu k lpg.... Za neprimitivne beriem turbo,priamy vstrek, 2 sviecky na valec,turbo s kompresorom,trojvalec s mnozstvom dodatkov aby sa to kulturou priblizilo 4 valcu. Jezek2 lopatku hladaj na pieskovisku...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Prius“