Mám Priuse 2011 r.v. , najel jsem na LPG cca 80000 km, systém LandiRenzo. Je důležité správně nastavit jednotku LPG a nebudeš s tím mít žádný problém. Vím ještě několik Priusu na LPG, všichni jsou šťastný.NoDicz píše:Zdravím všechny, zatím jsem tu nepřispíval a pouze pročítal vaše diskuze o těchto výjímečných autech. Doteď vlastním Hondu Civic 1.5 vtec-e, dva týdny zpátky se stalo že mě paní nabourala, Civic opravit půjde ale byl to pro mě trošku impuls o hledání jiného auta a došel jsem až sem\hondu provozuju na LPG a náklady na km mám cca 0,70 - 0,80kč/km, volal jsem si dneska plynařovi co mi servisuje LPG část auta ohledně vhonosti použití LPG do Toyoty Prius, on říkal že zatím tyto přestavby odmítá ale poptá se (mám systém Lovato Easy Fast), jak slíbil tak udělal a asi za hodinu mi volal. Říkal že tyto přestavby dělá Fedor ale i on s tím má nemalé problémy, a že do tohoto typu auta LPG by se ani montovat nemělo. Proč mám hondu s motorem VTEC-E a proč jsem skončil s příspěvkem tady na foru je jasné - chci jezdit levně. Můžete mě prosím zasvětit do toho jestli lze přestavět bezproblémově Priuse na lpg? A pokud ano nepřinesete to spíš víc starostí než radostí? Model do kterého bych šel by byl nejspíš Prius 2. i vzhledem se mi líbí. Nikdy jsem nechtěl auto které má každý a snažit se jezdit levně mě i baví
Všem Vám přeju sposty kilometrů bez nehod a poruch, btw jezdí nejaký Prius na vsetínsku? Já jsem tady zatím žádný nepotkal...
- ale ved prave motor v priuse je taky primitivny ze si lpg pyta... Ale treba to dobre vyladit... Ja mam aurisa i a nemat tam debilny maly kufor tak do lpg asi tiez idem.Lkotek píše:Cpát do Priuse LPG je úchylárna. Stejně jako do auta s turbem. Na přestavbu LPG se hodí atmosférické jednoduché motory s hlavou a ventily co vydrží a nepotřebují přimazávání. Šest let jsem teď jezdil s koncernovou Ibizou 1,4 16V předělanou na LPG (BRC) 115 tis. Km a žádný problém. Pořád si myslím, že nejdůležitější vlastnost auta je bezporuchovost. Vše ostatní není až tak důležité. Teď jsem dostal roupy a tak jsem koupil Priuse a Ibiza půjde do světa. Jsem zvědav, zda toho nebudu litovat.
mida píše:On měl asi na mysli, že je to normální atmosférický spalovací motor ještě se vstřikováním do potrubí před sací ventil. Skutečnost, že je to Atkinson s jiným průběhem expanzních tlaků, je nepodstatný detail.