slabostka píše:Vsetko je to o peniazoch.... Hoci si to nechcete pripustit je to tak. My co nemame nazvys kupime tu Lidl ale zrejme by som ju kupil aj keby som nazvys mal lebo mam taku povahu ze radsej si kupim drahsie mechanicke naradie nez elektronicky bazmek na jedno pouzitie rocne.
No a veta ze k auta za statisice sa nema kupit nabijacka za 500 je cela mimo... Potom kupujes predrazene gumy? Oleje? Benzin? Lebo auto co je spotrebak stalo ako nove vela? To je kus snobstva. Ctek vam chvalim ale cena je mimo v pomere vykon/cena. Ze cenu jedneho cteku mam minimalne jednu poriadnu autobateriu....
Je to o tom co chceš.
Chceš Aurise v Hybridu, máš jej. Stačí ti Fabia 1,2 HTP, máš ji. Obě plni stejnou funkci, odvoz z bodu A do bodu B.
Člověk si koupí co si chce koupit. Je to jen o tom. Když budeš něco chtít , našetříš si na to, jen to třeba nebude za rok.
Samozřejmě že jako každý škrtím každou korunu a nerad vyhazuji peníze z okna. V době kdy jsem kupoval první nabíječky Bosch C3, byla v pohodě, pak vyšel test v AutoBildu, kde ji porazila nabíječka od CTEK. Potom se mě jeden Bosch pokazil a nešli měnit režimy. Proto jsem ji reklamoval a prodejce mi nabídl vraceni peněz nebo jinou, tak jsem mu řekl že bych chtěl CTEK a doplatit rozdíl. Nejsem sám kdo si ji v mém okolí koupil a všichni jsou spokojeni. Pokud si utrhnu od huby a naškudlím na auto, nedám si na něj protektory i kdybych mohl. Přece jen si to auto nechci na prvním sněhu zničit. Stejně tak je to s aditivem do nafty, které tam nemusím dávat, ale dávám, aby mi auto déle vydrželo nezlobit. A úplně stejně je to s nabíječkou. Chtěl jsem kvalitní amatérskou nabíječku, tak jsem důvěřoval Boschi, nebo CTEKu a koupil si výrobek od nich. I když by stačila levnější. Jsem tedy "snob" když si rad kupuji hezké nářadí a vybavení dílny. Ale rád jej taky potom používam a do servisu jezdím jen na periodické kontroly a tedy pro razítka.