Toyotka ztrácí výkon, a rozhodl jsem se s tím něco udělat, tipnul jsem si, že vada může být, na turbu, sání, filtru, MAF ale třeba i EGRu. Chci všechno sundat a vyčistit.
Moje otázka zní, jestli někoho nenapadá rychlejší způsob opravy, dále vám popíšu co se vlastně děje.
Nedávno se objevilo delší startovaní za tepla, dále motor provázela často svítící kontrolka "motoru" a ztrácení výkonu třeba až na 10 km (motor netáhl, víc jak 50 km/h to nejelo) dokud se to nehřálo. Řekl jsem si že je na čase začít tankovat kvalitní naftu (OMV diesel/turbo diesel) tímto se odstranili chyby jako špatné startování a svítící kontrolka "motoru".
Dále přetrvává- Motor prostě do 2000 ot/min. netáhne (turbo) a rychlostní stupeň č.5 se v kopci nedá řadit

Mám zkušenost s demontáží/montáží turba na e46 330Da jiných vozech. Takže nějaké zkušenosti mám a rozhodl jsem se, že si všechno udělám pěkně sám, žádný servis.
Proto se vás ptám, jestli to co jsem tady napsal sedí, jestli se třeba v závadě nemýlím a chyba je úplně někde jinde, nebo třeba jestli nemáte jiný postup(rychlejší) než vyčistit turbo, EGR a MAF..
Všem děkuji za případné rady odpovědi nebo úplné vyvrácení mé možná chybné teorie.