E12 2001 D4D 66kW ztrácí výkon

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
outys
Člen Týmu

E12 2001 D4D 66kW ztrácí výkon

Příspěvek od outys »

Ahoj

Toyotka ztrácí výkon, a rozhodl jsem se s tím něco udělat, tipnul jsem si, že vada může být, na turbu, sání, filtru, MAF ale třeba i EGRu. Chci všechno sundat a vyčistit.
Moje otázka zní, jestli někoho nenapadá rychlejší způsob opravy, dále vám popíšu co se vlastně děje.

Nedávno se objevilo delší startovaní za tepla, dále motor provázela často svítící kontrolka "motoru" a ztrácení výkonu třeba až na 10 km (motor netáhl, víc jak 50 km/h to nejelo) dokud se to nehřálo. Řekl jsem si že je na čase začít tankovat kvalitní naftu (OMV diesel/turbo diesel) tímto se odstranili chyby jako špatné startování a svítící kontrolka "motoru".

Dále přetrvává- Motor prostě do 2000 ot/min. netáhne (turbo) a rychlostní stupeň č.5 se v kopci nedá řadit :D :D :D

Mám zkušenost s demontáží/montáží turba na e46 330Da jiných vozech. Takže nějaké zkušenosti mám a rozhodl jsem se, že si všechno udělám pěkně sám, žádný servis.

Proto se vás ptám, jestli to co jsem tady napsal sedí, jestli se třeba v závadě nemýlím a chyba je úplně někde jinde, nebo třeba jestli nemáte jiný postup(rychlejší) než vyčistit turbo, EGR a MAF..

Všem děkuji za případné rady odpovědi nebo úplné vyvrácení mé možná chybné teorie.

:bigups: :bigups: :bigups:
toyota corolla D4D 2,0L 66 kW
vw passat b7 2,0 TDi BM 150 kW
PetOE12
Člen Týmu

Re: E12 2001 D4D 66kW ztrácí výkon

Příspěvek od PetOE12 »

Čau niečo podobne som mal aj ja na tomto motore 66kW,začalo to tak že motor dlho štartoval,stratil úple ťah a rozsvietila sa kontrolka motora.Bol som s tým na diagnostike ktorá ukazala že sú zlé SCV ventily (cca 200€) vymenili sa a všetko bolo OK. :wink: Ale možno ty budeš mať problém v niečom inom.
skaza
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Re: E12 2001 D4D 66kW ztrácí výkon

Příspěvek od skaza »

Ahoj. O SCV ventilech tu toho bylo napsáno spoustu. Závadu SCV poznáš na diagnostice (tím bych každopádně začal). Chyba je myslím P1227 a P1228, kdyžtak mě opravte. Ale pokud je to SCV ventil tak ti auto jede tak na čtvrt plynu a nejde do tahu. Turbo ale slyšíš, že se roztočí. Jinak zrovna tento týden jsem to řešil na své rolce 2.0 D4D 66kW. den jela den ne den jela atd. Tak jsem se po týdnu vztekl, vytáhl jsem večer ventily, prostříkal je čističem na brzdy, vytřepal, namočil na prase do čistyho aditiva do nafty, procvakal, nechal, procvakal nechal, vrátil zpět a zatím je to OK. oprava asi na 15 minut i s kafem a cigárem. Jo a prostříkal jsem kontakty a očistil na ventilech. Na delší starty to má taky vliv. Když mi to udělalo poprvé, tak jsem myslel že odešlo čerpadlo, ale vzhledem k tomu, že i za studena to točilo asi 15s, a najednou se to samo rozdejchalo a jela zase normálně, bylo vyhráno :D. Tak kdyby někdo chtěl můj postup :D žádny ultrazvuky nic. jen aditivum a čistič na brzdy.
Yaris Verso 1.3 64 kw, r.v. 2001
Odpovědět

Zpět na „Corolla“