Gti verzus 2.0turbo

vše ohledně modelové řady Celica
edie
Řidič

Gti verzus 2.0turbo

Příspěvek od edie »

protože sem prozatím nikdy neměl možnost vyzkoušet 5g 2.0turbo,tak by mě zajímalo jakej je rozdíl v dynamice jízdy oproti Gti 115kw.papírově jeto 35kw a určite turbína bude mít větší krouták ale zase jeto čtyřkolo a tahá větší váhu.pokud by se do budoucna naskytlo nějaké pěkné turbíčko nebo dokonce carlos tak uvažuji že bych do něj šel.dík za vaše postřehy :D
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

obrovskej rozdíl je hlavně v pružnosti motoru a v trakci, je sice o víc než 200kg těžší ale ten výkon a krouták to přebije, když poletíš jako blázen po rozbitý okresce, tak ti jednom jedna hnaná náprava nedá nikdy takovou jistotu jako čtyřhrab, v tomhle ohledu je to sqelá věc. Jako bonus bych viděl že se stim dá sqele vyřádit na šotolině nebo sněhu, to s předokolkou prostě moc nejde :( (osobně jsem 2,0Gti ještě ale neřídil:) )
jediná nevýhoda je že to víc žere a u celdy menší obsah kufru
btw Turbo v celice vyžaduje(de to i bez toho) aby se nechalo ochladit klidnou jízdou než se zdechne motor, jinak mu krátíš život
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
greddy
Věčnej rejpal

Příspěvek od greddy »

garfielld píše:obrovskej rozdíl je hlavně v pružnosti motoru a v trakci, je sice o víc než 200kg těžší ale ten výkon a krouták to přebije, když poletíš jako blázen po rozbitý okresce, tak ti jednom jedna hnaná náprava nedá nikdy takovou jistotu jako čtyřhrab, v tomhle ohledu je to sqelá věc. Jako bonus bych viděl že se stim dá sqele vyřádit na šotolině nebo sněhu, to s předokolkou prostě moc nejde :( (osobně jsem 2,0Gti ještě ale neřídil:) )
jediná nevýhoda je že to víc žere a u celdy menší obsah kufru
btw Turbo v celice vyžaduje(de to i bez toho) aby se nechalo ochladit klidnou jízdou než se zdechne motor, jinak mu krátíš život
to vyzaduje samozrejme kazdy turbo to je normalni vec :) gt four je vasen taky si ji chci poridit...jen to chce pryvyladit podvozek je dost nedotaciva...
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

greddy píše:to vyzaduje samozrejme kazdy turbo to je normalni vec :)
Nerad bych rejpal, ale softturbomotory tohle nevyžadujou, docela bych chtěl vidět jak každej majitel koncernovýho 1,8T(nemluvě o Sabbech a Volvách) po dojetí nervně chladí svoje turbo, moc bych za to nedal, že to nevyžadujou už ani nový moroty co se montujou třeba do Fordu ST, VW GTi, Megáne RS atd.
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

a nebo ty co si tam nechaji dodacne dat samoochlazovani- tuning. zalezitost ale dobra :lol: myslil to ze odejdete od auta a az se schladi tak motor shasne , nebo jak to funguje- taky reseni
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
edie
Řidič

Příspěvek od edie »

to stím turbem plati samozřejmě na všech motorech pokud máš svoje auto rád :D kámoši co tady dělaj závodní Subaru(taky se ktomu někdy připletu)říkaj že ta čelda GT4 je prostě proti impře líná at jdu do subaru.čelda je proste podle mě hezčí a to zatim rozhoduje! :D
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

garfielld píše:
greddy píše:to vyzaduje samozrejme kazdy turbo to je normalni vec :)
Nerad bych rejpal, ale softturbomotory tohle nevyžadujou, docela bych chtěl vidět jak každej majitel koncernovýho 1,8T(nemluvě o Sabbech a Volvách) po dojetí nervně chladí svoje turbo, moc bych za to nedal, že to nevyžadujou už ani nový moroty co se montujou třeba do Fordu ST, VW GTi, Megáne RS atd.
Nechci rejpat ale i tyhle motory bohužek na tohl trpí je jediný rozdíl v tom že dříve s epoužívali hlavne kluzná ložiska, zatímco ted kuličková. Kuličkové vydrží dýl ale i tak jeho životnost tímto přístupem můžeš zkrátit až o polovinu. JInak nevím co je to za název "softurbové":D
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Idaho píše: JInak nevím co je to za název "softurbové":D
já myslim že víš moc dobře co to znamená :lol: a wo tom to je :wink:
Obrázek
David - Celica 4g
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David - Celica 4g »

Nemohu přidat názor na celdy st 18, ale můžu říct ,že rozdíl mezi st 162 se 103 kW a st 165 se 136 kW je velkej, i když se to vlastně ani nezdá. U předokolky mi přišlo, že jsem akceleraci víc pociťoval, ale musim říct, že čtyrkolka si nehraje na pocity, ale prostě jede. Jinak co se týče rychlosti, tak s předokolkou bych třeba 160 km/h jel tak na dálnici, kdežto se čtyrkolkou jsem lítal i víc než 160 km/h po ne zrovna kvalitní okresce. Čtyrkolka je prostě bomba, akrorát ta spotřeba :-( 16 litrů na sto je docela dost...
Toyota Celica 2.0 16V GT 4. generace
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

garfielld píše:
Idaho píše: JInak nevím co je to za název "softurbové":D
já myslim že víš moc dobře co to znamená :lol: a wo tom to je :wink:
máš pravdu asi bych s eměl už pustit konečen do stavby nějakého "hardturbaů ?:) a ne se furt šolíchat se svejma 3.0single a twin - softturbama :D :D
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

K tomu chlazení turba. Já většinou jezdím klidně takže ručička turba se odlepuje jen když jedu do kopce a to ještě tak maximálně něco za půlku. Nechávám turbo volnoběhem chladit jen když tomu opravdu dávám jinak to nemá vůbec cenu. se čtyřkolou se nejvíc vyřádíš na asfaltu dá se bez problémů utrhnout (na sněhu a šotolině je daleko menší trakce a tím i menší zábava). Zdá se mi že nejlépe jí svědčí vyšší rychlosti cca nad 160 km/h. Není problém při dvoustovce podřadit na čtverku a pořádně jí vytočit až na nějakých 225 km/h.
Celica 4WD turbo 5.gen
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

saus píše:K tomu chlazení turba. Já většinou jezdím klidně takže ručička turba se odlepuje jen když jedu do kopce a to ještě tak maximálně něco za půlku. Nechávám turbo volnoběhem chladit jen když tomu opravdu dávám jinak to nemá vůbec cenu. se čtyřkolou se nejvíc vyřádíš na asfaltu dá se bez problémů utrhnout (na sněhu a šotolině je daleko menší trakce a tím i menší zábava). Zdá se mi že nejlépe jí svědčí vyšší rychlosti cca nad 160 km/h. Není problém při dvoustovce podřadit na čtverku a pořádně jí vytočit až na nějakých 225 km/h.
4 na 225? Tak potom je tam asi delsi prevodovka jako na nonturbo, nebo je dal omezovac, na kolik jde vytocit?
Ja mam odzkousene 1- ted nevim, neco kolem 50, 2- 105 tusim a 3- 160.
Vse je do omezovace. 4- jsem jel asi 190 a pak jsem daval 5, ale ta v omezovaci teda nebyla...
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

dvojka na 105? hmmm...to mi prijde moc...ale budiz...ja to nezkousela...
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Ale jenom blbni...aspon budu mit vetsi ksefty :lol:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
ja_ma
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ja_ma »

Leňulka píše:Ale jenom blbni...aspon budu mit vetsi ksefty :lol:
No proste omezovac, nejakych 7200-7400. Vyzkousim a dam vedet :lol:
Obrázek
sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...
Odpovědět