Gti verzus 2.0turbo
Gti verzus 2.0turbo
protože sem prozatím nikdy neměl možnost vyzkoušet 5g 2.0turbo,tak by mě zajímalo jakej je rozdíl v dynamice jízdy oproti Gti 115kw.papírově jeto 35kw a určite turbína bude mít větší krouták ale zase jeto čtyřkolo a tahá větší váhu.pokud by se do budoucna naskytlo nějaké pěkné turbíčko nebo dokonce carlos tak uvažuji že bych do něj šel.dík za vaše postřehy 

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
obrovskej rozdíl je hlavně v pružnosti motoru a v trakci, je sice o víc než 200kg těžší ale ten výkon a krouták to přebije, když poletíš jako blázen po rozbitý okresce, tak ti jednom jedna hnaná náprava nedá nikdy takovou jistotu jako čtyřhrab, v tomhle ohledu je to sqelá věc. Jako bonus bych viděl že se stim dá sqele vyřádit na šotolině nebo sněhu, to s předokolkou prostě moc nejde
(osobně jsem 2,0Gti ještě ale neřídil:) )
jediná nevýhoda je že to víc žere a u celdy menší obsah kufru
btw Turbo v celice vyžaduje(de to i bez toho) aby se nechalo ochladit klidnou jízdou než se zdechne motor, jinak mu krátíš život

btw Turbo v celice vyžaduje(de to i bez toho) aby se nechalo ochladit klidnou jízdou než se zdechne motor, jinak mu krátíš život

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
to vyzaduje samozrejme kazdy turbo to je normalni vecgarfielld píše:obrovskej rozdíl je hlavně v pružnosti motoru a v trakci, je sice o víc než 200kg těžší ale ten výkon a krouták to přebije, když poletíš jako blázen po rozbitý okresce, tak ti jednom jedna hnaná náprava nedá nikdy takovou jistotu jako čtyřhrab, v tomhle ohledu je to sqelá věc. Jako bonus bych viděl že se stim dá sqele vyřádit na šotolině nebo sněhu, to s předokolkou prostě moc nejde(osobně jsem 2,0Gti ještě ale neřídil:) )

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nerad bych rejpal, ale softturbomotory tohle nevyžadujou, docela bych chtěl vidět jak každej majitel koncernovýho 1,8T(nemluvě o Sabbech a Volvách) po dojetí nervně chladí svoje turbo, moc bych za to nedal, že to nevyžadujou už ani nový moroty co se montujou třeba do Fordu ST, VW GTi, Megáne RS atd.greddy píše:to vyzaduje samozrejme kazdy turbo to je normalni vec![]()

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Nechci rejpat ale i tyhle motory bohužek na tohl trpí je jediný rozdíl v tom že dříve s epoužívali hlavne kluzná ložiska, zatímco ted kuličková. Kuličkové vydrží dýl ale i tak jeho životnost tímto přístupem můžeš zkrátit až o polovinu. JInak nevím co je to za název "softurbové":Dgarfielld píše:Nerad bych rejpal, ale softturbomotory tohle nevyžadujou, docela bych chtěl vidět jak každej majitel koncernovýho 1,8T(nemluvě o Sabbech a Volvách) po dojetí nervně chladí svoje turbo, moc bych za to nedal, že to nevyžadujou už ani nový moroty co se montujou třeba do Fordu ST, VW GTi, Megáne RS atd.greddy píše:to vyzaduje samozrejme kazdy turbo to je normalni vec![]()
- David - Celica 4g
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
Nemohu přidat názor na celdy st 18, ale můžu říct ,že rozdíl mezi st 162 se 103 kW a st 165 se 136 kW je velkej, i když se to vlastně ani nezdá. U předokolky mi přišlo, že jsem akceleraci víc pociťoval, ale musim říct, že čtyrkolka si nehraje na pocity, ale prostě jede. Jinak co se týče rychlosti, tak s předokolkou bych třeba 160 km/h jel tak na dálnici, kdežto se čtyrkolkou jsem lítal i víc než 160 km/h po ne zrovna kvalitní okresce. Čtyrkolka je prostě bomba, akrorát ta spotřeba
16 litrů na sto je docela dost...

Toyota Celica 2.0 16V GT 4. generace
K tomu chlazení turba. Já většinou jezdím klidně takže ručička turba se odlepuje jen když jedu do kopce a to ještě tak maximálně něco za půlku. Nechávám turbo volnoběhem chladit jen když tomu opravdu dávám jinak to nemá vůbec cenu. se čtyřkolou se nejvíc vyřádíš na asfaltu dá se bez problémů utrhnout (na sněhu a šotolině je daleko menší trakce a tím i menší zábava). Zdá se mi že nejlépe jí svědčí vyšší rychlosti cca nad 160 km/h. Není problém při dvoustovce podřadit na čtverku a pořádně jí vytočit až na nějakých 225 km/h.
Celica 4WD turbo 5.gen
- ja_ma
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
4 na 225? Tak potom je tam asi delsi prevodovka jako na nonturbo, nebo je dal omezovac, na kolik jde vytocit?saus píše:K tomu chlazení turba. Já většinou jezdím klidně takže ručička turba se odlepuje jen když jedu do kopce a to ještě tak maximálně něco za půlku. Nechávám turbo volnoběhem chladit jen když tomu opravdu dávám jinak to nemá vůbec cenu. se čtyřkolou se nejvíc vyřádíš na asfaltu dá se bez problémů utrhnout (na sněhu a šotolině je daleko menší trakce a tím i menší zábava). Zdá se mi že nejlépe jí svědčí vyšší rychlosti cca nad 160 km/h. Není problém při dvoustovce podřadit na čtverku a pořádně jí vytočit až na nějakých 225 km/h.
Ja mam odzkousene 1- ted nevim, neco kolem 50, 2- 105 tusim a 3- 160.
Vse je do omezovace. 4- jsem jel asi 190 a pak jsem daval 5, ale ta v omezovaci teda nebyla...

sold..TOYOTA CELICA turbo4wd
sold..SUBARU IMPREZA WRX
GOLF V TDI no smoke no power...