Asi jsem měl více pátrat osobně, ale říkal jsem si, že názor ostatních a zkušených bude asi lepší, než nějaké články a brožury. Chystám se po novém roce vyměnit svou stávající ochcávku za něco novějšího a hlavně spolehlivějšího. Zatím mě zkušenost několika známých mechaniků nasměrovala k Toyotě a jelikož chci větší a pohodlnější auto, tak půjdu po Avensisovi combi od roku 2006, ale tak asi do 150tis. Nevím kde se lépe poradit, a proto jsem tady. Mohli by jste mi poradit na co si dát u takového auta všeobecně pozor?? Jakým motorizacím se všeobecně vyhnout a naopak jaké jsou 100%?? Jak se pohybují ceny náhradních dílů?? Mě se zatím nejvíce zalíbil 2,2 D4D 110kw. Má "PRÝ" oproti 130kw výrazně nižší spotřebu a plynulý zátah. Naopak se mám prý vyhnout 2.0 D4D 85kw, pro vysokou poruchovost a u 1,6 a 1,8 VVTI se prý často projevuje netěsnost kroužků a vysoká spotřeba oleje, takže pokud benzín, tak prý 2,0 VVTI ?!?! Nechci nikoho naštvat ani popudit, já prostě jen nemám s Toyotou osobně žádnou zkušenost a tak sháním pomoc kde se dá. Ještě jsem se nesetkal s člověkem, který by mi řekl "Toyotu si nekupuj, je to krám!!" Všichni o ní mluví hezky, jen mi každý říká POZOR na to jakou...!! Pro srovnání, mám teď Octávii 1,9TDi 81 kw r.v. 2004. Prý jedno z nejlepších aut. HA HA!! Za 4 roky co ji mám jsem měnil turbo 14tis., spojku i s dvojhotou 22tis., jednou ročně na tom odejde uložení stabilizátoru 1500,-..... a spoustu dalšího!! Co půl roku to nějaká oprava okolo 10tis. Za ty 4 roky jsem dal víc za opravy jak původně za auto!! A to mě stála 150tis. Najezdím za rok tak 15-20tis km. Vím, že do každýho se musí investovat, ale už mě nebaví když něco opravím a ne za pár kaček, tak za týden se projeví něco dalšího. Tak to chci zkusit tady. Děkuji předem všem, že se mnou chtějí ztrácet čas a pomoci mi. Větroň.