Zdravím.
Mám toyotu avensis 2005 2,2 D-4d.Posledních 14dnů pociťuji při 1-3 rychlostním stupni,trhavé cukání. Toto se děje po zařadění a přidání plynu,otáčky jdou nahoru,ale výkon motoru jako by se opoždoval a při tom pociťuji to zmiňované cukání.To trvá asi 2-3 vteřiny,potom už je vše v normě.
Dále bych chtěl dolít olej,ale nemám tam štítek.Jjaký olej bych měl koupit?/auto je dovoz Německo/
Poradí někdo?Díky
Cukání při rozjezdu
cukat to moze kvoli hocicomu ale ja by som sa ako prve pozrel na EGR ventil, mozno je velmi zaneseny. No a co sa tyka oleja tak trosku iny sa poziva ked mas DPF alebo ked nemas a to si nenapisal ci mas DPF(filter pevnych castic).
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
Re: Cukání při rozjezdu
Pokud ti nedokáži problém vyřešit ve značkovém Toy servise, vyměň servis. Neodborný zásah bývá moc drahý...adampalo píše:Zdravím.
Mám toyotu avensis 2005 2,2 D-4d.Posledních 14dnů pociťuji při 1-3 rychlostním stupni,trhavé cukání. Toto se děje po zařadění a přidání plynu,otáčky jdou nahoru,ale výkon motoru jako by se opoždoval a při tom pociťuji to zmiňované cukání.To trvá asi 2-3 vteřiny,potom už je vše v normě.
Dále bych chtěl dolít olej,ale nemám tam štítek.Jjaký olej bych měl koupit?/auto je dovoz Německo/
Poradí někdo?Díky
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Zdravím, tak oživím téma. Nikde jsem nedohledal potřebnou radu. Mám Avika 2007 93 kw diesel. Ted jak se ochladilo, tak téměř vždy při studeném startu (který je naštěstí v pořádku), tak jakmile vyjedu pomaličku, tak vždy na jedničku škubne-málem vypne motor a hned se chytí - resp.vždy to chytím sešlápnutím spojky. POUZE ZA STUDENA.
Nemáte někdo přímou zkušenost? Samozřejmě mě napadly věci jako vstřiky, dvouhmota atd..jen by mě zajímalo proč jen za studena. V létě to nikdy nedělalo ani ted, když bylo kolem 10 nad nulou. Spíše od 3 stupnů a níž :/
Nemáte někdo přímou zkušenost? Samozřejmě mě napadly věci jako vstřiky, dvouhmota atd..jen by mě zajímalo proč jen za studena. V létě to nikdy nedělalo ani ted, když bylo kolem 10 nad nulou. Spíše od 3 stupnů a níž :/
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Zacni cistenim EGR. Na tychto motoroch je to zalesitost rutinnej udrzby. EGR je velmi lahko dostupne
Já ho právě čistil..byly tam šílené nánosy. Ovšem ta pevná část EGR ventilu (na autě), kde jsou takové dvě zdířky - vpravo a vlevo, tak si jimi nejsem úplně jistý, zda jsou pročištěné. Neměl jsem je možnost vysát, jen proštouchnout a hadrem co to šlo. Jinak tu část, která se dá sundat, jsem pročistil důkladně. Dnes ráno ve 4 stupních nic. Ovšem blíž k bodu mrazu a je to téměř nevyhnutelné. Možná to bude chtít ještě důkladnější čištění.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw