Cukání při rozjezdu

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
adampalo
Člen Týmu

Cukání při rozjezdu

Příspěvek od adampalo »

Zdravím.
Mám toyotu avensis 2005 2,2 D-4d.Posledních 14dnů pociťuji při 1-3 rychlostním stupni,trhavé cukání. Toto se děje po zařadění a přidání plynu,otáčky jdou nahoru,ale výkon motoru jako by se opoždoval a při tom pociťuji to zmiňované cukání.To trvá asi 2-3 vteřiny,potom už je vše v normě.
Dále bych chtěl dolít olej,ale nemám tam štítek.Jjaký olej bych měl koupit?/auto je dovoz Německo/

Poradí někdo?Díky
jelinek4
Věčnej rejpal

Příspěvek od jelinek4 »

cukat to moze kvoli hocicomu ale ja by som sa ako prve pozrel na EGR ventil, mozno je velmi zaneseny. No a co sa tyka oleja tak trosku iny sa poziva ked mas DPF alebo ked nemas a to si nenapisal ci mas DPF(filter pevnych castic).
teraz Avensis, r.2016, 1.8 Valvematic, 108 kw, 23000 km
predtým Avensis T25, r. 2004, 2.0 D-4D, 85kw, 330000 km
smutok
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smutok »

A nemoze to byt spojka alebo dvojhmotovy zotrvacnik?
Yaris II 1.0Obrázek
Corolla E12 1.4Obrázek
ladad
Člen Týmu

Příspěvek od ladad »

Po dovozu z německa bych nechal vyměnit olej a olej. filtr.vzduchovej, naftovej a klimu filtr taky.jestli teda nebylo psaný v servisce.proč to cuká nevim.
Toyota Avensis, 2.0D4D 93kW 10/2006
kar202
Věčnej rejpal

Re: Cukání při rozjezdu

Příspěvek od kar202 »

adampalo píše:Zdravím.
Mám toyotu avensis 2005 2,2 D-4d.Posledních 14dnů pociťuji při 1-3 rychlostním stupni,trhavé cukání. Toto se děje po zařadění a přidání plynu,otáčky jdou nahoru,ale výkon motoru jako by se opoždoval a při tom pociťuji to zmiňované cukání.To trvá asi 2-3 vteřiny,potom už je vše v normě.
Dále bych chtěl dolít olej,ale nemám tam štítek.Jjaký olej bych měl koupit?/auto je dovoz Německo/

Poradí někdo?Díky
Pokud ti nedokáži problém vyřešit ve značkovém Toy servise, vyměň servis. Neodborný zásah bývá moc drahý...
Toyota Avensis 2.2 D CAT Lux 130kw
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Zdravím, tak oživím téma. Nikde jsem nedohledal potřebnou radu. Mám Avika 2007 93 kw diesel. Ted jak se ochladilo, tak téměř vždy při studeném startu (který je naštěstí v pořádku), tak jakmile vyjedu pomaličku, tak vždy na jedničku škubne-málem vypne motor a hned se chytí - resp.vždy to chytím sešlápnutím spojky. POUZE ZA STUDENA.

Nemáte někdo přímou zkušenost? Samozřejmě mě napadly věci jako vstřiky, dvouhmota atd..jen by mě zajímalo proč jen za studena. V létě to nikdy nedělalo ani ted, když bylo kolem 10 nad nulou. Spíše od 3 stupnů a níž :/
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
MatGO
Věčnej rejpal

Příspěvek od MatGO »

Zacni cistenim EGR. Na tychto motoroch je to zalesitost rutinnej udrzby. EGR je velmi lahko dostupne
2.2 D-CAT 232HP / 544Nm
ECU Remap
Patrick
Člen Týmu

Příspěvek od Patrick »

Já ho právě čistil..byly tam šílené nánosy. Ovšem ta pevná část EGR ventilu (na autě), kde jsou takové dvě zdířky - vpravo a vlevo, tak si jimi nejsem úplně jistý, zda jsou pročištěné. Neměl jsem je možnost vysát, jen proštouchnout a hadrem co to šlo. Jinak tu část, která se dá sundat, jsem pročistil důkladně. Dnes ráno ve 4 stupních nic. Ovšem blíž k bodu mrazu a je to téměř nevyhnutelné. Možná to bude chtít ještě důkladnější čištění.
Avensis T25 Combi, 2007 D4-D 93 Kw
Odpovědět

Zpět na „Avensis“