Diakon píše:Zdravím, zvažuji koupi Priusu, žiji v Anglii a tady jsou na hybridy daňové úlevy tak proto. Chtěl bych se zeptat do jaké maximální rychlosti je využíván elektromotor? Teď nemyslím čistě elektrický mod, to už jsem vygooglil že zhruba do 55 km/h, ale třeba jestli se elektromotor zapojuje i na dálnici. Četl jsem totiž i recenze kde zrovna dálniční jízda nebyla vychvalována. Kdybych se rozhodl v budoucnu pro jízdu z Anglie do ČR a zpět, tak abych věděl co můžu očekávat, jestli třeba prius nemá chlazené válce a svody benzinem jako tímto proslavena fabia HTP. Dále by mě zajímaly otáčky motoru v 90km/h, 110km/h (anglický dálniční limit) 130km/h Ještě nevím zda se rozhodnu pro 2.generaci s 1,5L motorem nebo přišetřím na 3. generaci s 1,8L motorem prosím tedy o zkušenosti majitelů obou variant.
Předem děkuji.
Nechci být impertinentní,ale možná by neuškodilo trochu více pročíst fórum(a nejen to),kde je opravdu hromada informací.
Pořizovat auto na základě několika dotazů,jejichž podstata je bezvýznamná a nemá přímý vliv na užívání vozidla mi nepřipadá moc rozumné.
Jízda po dálnici není vychvalována,protože Prius je předurčen především pro městský a příměstský provoz.
Z GB do ČR nejspíše nebudeš jezdit tak často jako denně do práce.
Proč jsou důležité otáčky motoru?Nebo benzínem chlazené svody a válce?
Není pro pořízení důležitější dejme tomu spotřeba podle druhu využití město,případně dálnice?
Komfort ,pohodlí,prostory?
Ekonomika provozu,náklady a v té souvislosti i poruchovost?
A konkrétně rychlosti s elektro pohonem se řeší zrovna o 2 stránky zpět.