Zkušenosti

vše ohledně modelové řady Prius
Odpovědět
milanos
Navigátor

Re: Zkušenosti

Příspěvek od milanos »

Diakon píše:Zdravím, zvažuji koupi Priusu, žiji v Anglii a tady jsou na hybridy daňové úlevy tak proto. Chtěl bych se zeptat do jaké maximální rychlosti je využíván elektromotor? Teď nemyslím čistě elektrický mod, to už jsem vygooglil že zhruba do 55 km/h, ale třeba jestli se elektromotor zapojuje i na dálnici. Četl jsem totiž i recenze kde zrovna dálniční jízda nebyla vychvalována. Kdybych se rozhodl v budoucnu pro jízdu z Anglie do ČR a zpět, tak abych věděl co můžu očekávat, jestli třeba prius nemá chlazené válce a svody benzinem jako tímto proslavena fabia HTP. Dále by mě zajímaly otáčky motoru v 90km/h, 110km/h (anglický dálniční limit) 130km/h Ještě nevím zda se rozhodnu pro 2.generaci s 1,5L motorem nebo přišetřím na 3. generaci s 1,8L motorem prosím tedy o zkušenosti majitelů obou variant.
Předem děkuji.

Nechci být impertinentní,ale možná by neuškodilo trochu více pročíst fórum(a nejen to),kde je opravdu hromada informací.
Pořizovat auto na základě několika dotazů,jejichž podstata je bezvýznamná a nemá přímý vliv na užívání vozidla mi nepřipadá moc rozumné.
Jízda po dálnici není vychvalována,protože Prius je předurčen především pro městský a příměstský provoz.
Z GB do ČR nejspíše nebudeš jezdit tak často jako denně do práce.
Proč jsou důležité otáčky motoru?Nebo benzínem chlazené svody a válce?
Není pro pořízení důležitější dejme tomu spotřeba podle druhu využití město,případně dálnice?
Komfort ,pohodlí,prostory?
Ekonomika provozu,náklady a v té souvislosti i poruchovost?
A konkrétně rychlosti s elektro pohonem se řeší zrovna o 2 stránky zpět. :?
PRIUS II.G 2008
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Včera jsem koupil další Prius, tentokrát se solárem. Projížděl jsem s ním nábřeží a kochal se. Průměrná spotřeba? 2,6 litru! :lol:
Přílohy
image.jpeg
(68.64 KiB) Staženo 1638 x
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

Gratuluji,já mám solar pouze na balkoně a 2ks 12V/105Ah AGM akumulátory+solární regulátor.Pokud pominu pořizovací náklady,tak je to příjemný pocit,sosat energii zadarmo :banana:
Ale to je na jiné fórum...
No a fotečky nebudou?a nějaké poznatky,informace,v čem se různí od našich "obyčejnějších" vozítek?
PRIUS II.G 2008
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

...vídí mých 8 dioptrií dobře nebo se mi to zdá ?
...nejsou to origo 16"kola z P II,na které patří ještě ty předražené poklíce?
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ahoj! Nene, to jsou origo 15" bez těch poklic. Jsou to sice ošklivější kola, ale nedám na ně dopustit. Snesou i horší pneu. A hlavně se solárem 17" Toyota nedoporučuje. Proč, to by mě taky zajímalo.
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

ohledně solár/17" - někde jsem četl,že se nedoporučují/ respektive 15" jsou u soláru jediná alternativa kvůli větší hmotnosti a zatížení střechy..asi aby to míň "drncalo"...?
Mám pocit,že to přišlo z CZ toyoty,když jsem žádal zápis do TP na 16"...
Bohužel v tomto banánistánu je kvalitních cest pomálu...jsou potřeba stavět cyklostezky,takže na opravy není "love" - a nové se po čtyřech letech rozpadají....
Abych se pomalu porozhlídal v bazarech po BVP - to ještě něco vydrželo...na Pandury už se moc spolehnout nedá... :mrgreen:
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Na dřevěné Pandury budou drahé pneu a nejsou to ty hybridy :D

Představa, že přeletím přes přejezd a praskne mi solární panel... To radši těch 15" :lol:
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 19:01, celkem upraveno 1 x.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Šikovnej! Jen trochu víc upustili Slapy prej 8)

Tu nejlepší spotřebu 2,6 litru z pobřeží jsem musel vyfotit. Ta hranice 5 litrů už je z dálnice.

Jinak kupovat auto v Itálii- už nikdy! Opruz úředníci a vůbec všechno.
Cestou domů jsem zjistil, že nesvítí jedna žárovka. Sehnat žárovku s paticí po cestě je nemožné. Zastavil jsem celkem na sedmi benzínkách. Bez úspěchu. Na té poslední jsem si dal kafe a zaslechl češtinu. Tak jsem mladou dvojici pozdravil a povídali jsme si. Postěžoval jsem si jim, že nemůžu sehnat žárovku a že budu muset někde zůstat do rána. On se podíval jaké má žárovky, ale Touareg s xenonama ani náhodou...
Když odjížděli, tak ještě pán zastavil a přišel s krabičkou v ruce: „Není to tahle?” Stal se zázrak! :lol:

Stokrát jsem jim poděkoval a stihl jim dát vizitku a doufám, že se někdy ozvou. Tedy pokud to nebyli andělé, protože říkali: „Někdo nás sem poslal...” :)
Přílohy
image.jpeg
(75.96 KiB) Staženo 1573 x
milanos
Navigátor

Příspěvek od milanos »

K těm žárovkám,trojkové generace jsou vybaveny LEDkama standardně (myslím blinkry,koncovky,brzdy,zpátečky)nebo jen některé modely?
Mám dojem,že už poslední varianta P II 2009 byla LEdkama vybavena.?
Chtěl jsem si dát LEDky na P II,jen nevím zda je to uvedeno ve velkém techničáku,ať není problém na STK.
Našel jsem tady pouze vlákno,kde řeší LED v hlavních světlech.
PRIUS II.G 2008
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Priusová ulice v Praze. Další dva stojí v garáži a jeden na konci ulice :lol:
Přílohy
image.jpeg
(196.24 KiB) Staženo 1459 x
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Dobře šviháku, to je nádherný obrázek :lol:
Zeman není můj prezident
ježek2
Manager Týmu

Příspěvek od ježek2 »

Námořníku,ten "talián" moc nevydržel?....necelý měsíc a už jde z domu...? :wink: :wink: :wink:
...a kdyby jen ten..."černoch" jakbysmet...že Ty "škudlíš" na IV ?? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Ahoj, no, máš vždycky pravdu :wink: Moc bych čtyřku chtěl. Je dokonalá!
Nabízím oba, že si ten co "zbyde" zatím nechám. Je mi jedno který. Oba jsou super.
švihák
Řidič

Příspěvek od švihák »

Poctivě je ale střídám :wink:
Přílohy
image.jpeg
(190.9 KiB) Staženo 1328 x
Odpovědět

Zpět na „Prius“