taky sem do toho chtel jit.. ale prej se to neoplati

mozna to udelam u ty 1.6

Tajne jsem doufal, ze lidi, co veri BITPOWERU a podbnym spolecnostem, ktere nabizi udelat z niceho nicim velkym vykon, uz vymreli. Uvidentne se pletu. Narust vykonu se u techto firem dosahuje zvysenim bohatosti smesi "aby to tahlo vocpoda pyco" za cenu zvyseni opotrebeni valcu a krouzku + z toho cca 5 koni je dosazeno pouhym resetem ridici jednotky, ktera par desitek kilometru jede v bohatsim a agresivnejsim rezimu, nez se zase prizpusobi jizdnimu stylu ridice a ulozi si do pameti dlouhodobe statistiky. Takze BITPOWER pro tenhle motor za strasny prachy nabizi "zvysit" vykon o 6 koni. Za stejny penize se ovsem da nechat udelat ostra vacka.Palos píše:Jak chces ,ostatne je tvoje auto, ale koukal jsem na BITPOWER a 1.3 86 Hp / 5400 rpm 120 Nm / 4200 rpm. Hodnoty BITPOWER: Výkon: 97 Hp / 5490 rpm Točivý moment: 136 Nm / 3990 rpm to neni tak hrozny a kolik myslis ze te to bude stat penez?
vykašli s ena chipivání je to k ničemu, i bit power musí z něčeho žítMiTMaN píše:ja vim.. jenze.. to je podle me odhadovanej vykon.. teda aspon co rikali lidi co tomu rozumej
taky sem do toho chtel jit.. ale prej se to neoplati
mozna to udelam u ty 1.6az bude
pak by to melo mit idelane(coz nebude) 94kw
atd...
![]()
No jo tohle ja ale nevedel, takze diky za info.Takze kdyz i ted mam motor s 63 KW. tak to uz neni pravda protoze kdyz ja jezdim dejme tomu 50 000 km porad jen do 2500/min tak nepotrebuju vykon a jednotka to poznala a snizila me to jen na 40 K jo nebo jak to teda je?Beaver píše:Tajne jsem doufal, ze lidi, co veri BITPOWERU a podbnym spolecnostem, ktere nabizi udelat z niceho nicim velkym vykon, uz vymreli. Uvidentne se pletu. Narust vykonu se u techto firem dosahuje zvysenim bohatosti smesi "aby to tahlo vocpoda pyco" za cenu zvyseni opotrebeni valcu a krouzku + z toho cca 5 koni je dosazeno pouhym resetem ridici jednotky, ktera par desitek kilometru jede v bohatsim a agresivnejsim rezimu, nez se zase prizpusobi jizdnimu stylu ridice a ulozi si do pameti dlouhodobe statistiky. Takze BITPOWER pro tenhle motor za strasny prachy nabizi "zvysit" vykon o 6 koni. Za stejny penize se ovsem da nechat udelat ostra vacka.Palos píše:Jak chces ,ostatne je tvoje auto, ale koukal jsem na BITPOWER a 1.3 86 Hp / 5400 rpm 120 Nm / 4200 rpm. Hodnoty BITPOWER: Výkon: 97 Hp / 5490 rpm Točivý moment: 136 Nm / 3990 rpm to neni tak hrozny a kolik myslis ze te to bude stat penez?
Mimochodem, vite jaka je finta ve "zvyseni vykonu a snizeni spotreby" pictuningem ? No prave ten reset ECU - ze zacatku vam to jede jak prase a jak si to postupne tvori optimalni palivovou krivku, tak vykon pozvolna klesa, jenomze to uz vy nepoznate. Zaroven se ovsem ustali i spotreba. Prima sranda za 10 tisic, ne ?
Jednotka upravi predstih, mirne zkoriguje mnozstvi vstrikovaneho paliva atd. Navic starsi auto postupne opotrebenim o nejakyho toho kone prijde samovolne (ztrata komprese atd.). Taky zalezi, jak se ktery auto v tovarne "povede", protoze ty auta tam neladi na optimalni vykon, ale proste je jen slozi z vice ci mene dobre vyvazenych dilu. Obcas se povede slozit motor, co nahodou ma klikovkou hridel s minimalni toleranci a navic vyjmecne dobre vyvazene ojnice - to jsou pak ty zazracne motory co najedou milion kilometru a maji vykon vyssi nez je udavano. Nicmene, u motoru s 63 kW bych ciste preventivne odecetl zhruba 3 kW na opotrebeni, chyby mereni a korekce ECU a ze zbyvajicich 60 kW cca 5% dolu na ztraty v prevodech. Takze na tvoje kola se dostane vykon zhruba 57 kW plus minus.Palos píše:No jo tohle ja ale nevedel, takze diky za info.Takze kdyz i ted mam motor s 63 KW. tak to uz neni pravda protoze kdyz ja jezdim dejme tomu 50 000 km porad jen do 2500/min tak nepotrebuju vykon a jednotka to poznala a snizila me to jen na 40 K jo nebo jak to teda je?
Ona toho zas tak moc nedokaze upravit, ale staci to k tomu, aby jsi mel o chlup nizsi vykongarfielld píše:Beaver: podle toho co řikáš má ECU schopnost učit se a podle toho měnit mapy(nebo tu schopnost ze začátku měla), nezlob se na mě ale to mi příde celkem dost divný, dneska možná, ale ne kdysi? Vim že moderní automatický převodovky tuhle schopnost maj a snaží se přizpůsobit řidiči a jeho stylu jízdy, ale pochybuju že tuhle vlastnost měla ECU u cca 10let starýho auta. Nebo sem tě špatně pochopil a tlachám tu kraviny:)
Kód: Vybrat vše
http://au.toyotaownersclub.com/forums/index.php?showtopic=3639