Otáčky studeného motoru
Re: Otáčky studeného motoru
k mas na mysli snimac teploty nasavaneho vzduchu, tak spravidla v puzdre vzduchoveho filtra.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Ten moj 1,8 pri -20 natocil na 1800 ...
a potom to klesalo tak asi po 200. Klima off.
Uloha je jasna, ako chces soferovat pri -20 s namrznutym a zarosenym sklom. Radsej "srotovat" motor ako niekoho sundat.

Uloha je jasna, ako chces soferovat pri -20 s namrznutym a zarosenym sklom. Radsej "srotovat" motor ako niekoho sundat.

T27 2ZR-FAE Rice on wheels
to si nejsem úplně jistý, jestli teploty nasávaného vzduchu, spíš teploty motoru, to by mělo být rozhodující pro otáčky motoru a pravděpodobně to bude jiné čidlo i než pro ukazatel teploty motoru. Mám zjištěno-změřeno, že při venk.teplotě 9°C po nastartování se ot.drží na 1500 a po 8min. se dostanou na cca.950, podotýkám že auto stojí na místě,při jízdě to bude určitě jiné...třeba to tak má být a zbytečně tu řeším nesmyslejarson píše:k mas na mysli snimac teploty nasavaneho vzduchu, tak spravidla v puzdre vzduchoveho filtra.

Avensis T22 sedan 1,6 VVTi 2001
to chápu, ale topení jde hned asi po 3min.teplý ale motor jede furt vysoko...CommonUser píše:Ten moj 1,8 pri -20 natocil na 1800 ...a potom to klesalo tak asi po 200. Klima off.
a jsme zas u toho, co určuje, že otáčky jdou dolu? nějaké čidlo? jaké? kde je? může být vadné...R294 píše:to chápu, ale topení jde hned asi po 3min.teplý ale motor jede furt vysoko...CommonUser píše:Ten moj 1,8 pri -20 natocil na 1800 ...a potom to klesalo tak asi po 200. Klima off.

Bude to zrejme kombinacia cidiel
- teplota vody
- teplota nasavaneho vzduchu
- primarna lambda sonda.
- MAF (vaha vzduchu)
Ak si vycistil skrtiacu klapku, pripadne aj volnobezny ventil ako som uz pisal, vycisti este MAF a resetuj ECU. ECU sa zvykne dost dlho ucit volnobeh, takze niekolko minut po resete mozu byt otacky este vyssie.
Ak sa ti stale zda, ze to nie je vporiadku, vymen lambda sondu. Je to spotrebny material, urcite tym nic nepokazis, ak nie je zrovna nova..to by boli vyhodene peniaze
- teplota vody
- primarna lambda sonda.
- MAF (vaha vzduchu)
Ak si vycistil skrtiacu klapku, pripadne aj volnobezny ventil ako som uz pisal, vycisti este MAF a resetuj ECU. ECU sa zvykne dost dlho ucit volnobeh, takze niekolko minut po resete mozu byt otacky este vyssie.
Ak sa ti stale zda, ze to nie je vporiadku, vymen lambda sondu. Je to spotrebny material, urcite tym nic nepokazis, ak nie je zrovna nova..to by boli vyhodene peniaze
Parádna téma, až na to, že ja by som potreboval voľnobežné otáčky zvýšiť po zahriatí, nie znížiť 

AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

nó panečku...vandal píše:Parádna téma, až na to, že ja by som potreboval voľnobežné otáčky zvýšiť po zahriatí, nie znížiť

vše vyčištěno, váha je nová, lambdu měnit nebudu...ono to asi bude ok s těmi otáčkami, pokud do 10min.jdou na normál tak je to asi v porádku, jsem možná nedočkavý, počkám si na mrazyMatGO píše:Bude to zrejme kombinacia cidiel
- teplota vody
- primarna lambda sonda.
- MAF (vaha vzduchu)

Podla mna to je tiez vporiadku. Po vymene a cisteni cidiel je vohdne resetovat ECU aby sa naucila nanovo volnobeh.
Lambda v tomto moze zohravat velku ulohu, po case moze byt nepresna.
Lambda v tomto moze zohravat velku ulohu, po case moze byt nepresna.
- CommonUser
- Věčnej rejpal
Nejak podobne mozno aj pre tvoj motor:
https://www.youtube.com/watch?v=cnuqxDDbFrQ
https://www.youtube.com/watch?v=cnuqxDDbFrQ
-
- Navigátor
To máte nějakej mindrák z toho, že máte spolehlivej motor a proto hledáte závady i tam, kde nejsou? Nechcete si třeba koupit Peugeota? Ať máte o čem psát
.

ex-Corolla Verso 2007, 2,2 100kw
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
ex-Toyota Prius 2008, 1,5
Toyota Avensis T27 1,8 valvematic 2010
nie, nehľadám problémy, ktoré nie sú, oni skutočne sú a nielen u mňa 

Kód: Vybrat vše
https://www.youtube.com/watch?v=CUjREE0h9eo
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

- CommonUser
- Věčnej rejpal
Zaze az take problemy to nie su. To moje prezilo 100 tkm bez velkeho zavahania. Kolegove TSI sa nedozilo ani prvej servisnej ... uplne vazne, dostal novy motor.
A bohuzial jeden aspekt tam je, teda neviem ako T25, ale T27 ma toho dost od BOSCHu nalepene. Ne/Vyhody su jasne.
A bohuzial jeden aspekt tam je, teda neviem ako T25, ale T27 ma toho dost od BOSCHu nalepene. Ne/Vyhody su jasne.
A čo to mal kolega za auto? Aký motor?CommonUser píše:Zaze az take problemy to nie su. To moje prezilo 100 tkm bez velkeho zavahania. Kolegove TSI sa nedozilo ani prvej servisnej ... uplne vazne, dostal novy motor.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)