Corolla Verso 2007 - začátečnické dotazy
Re: Corolla Verso 2007 - začátečnické dotazy
Jinak spotreba 9l je vysoka. Z vlastni zkusenosti jezdim zima/leto defakto za podobnou spotrebu o 2l nize (jezdim hodne svizne a casto s boxem na strese). Dlouhou trasu s lehkou nohou neni problem pod 6l. Problem muzou byt ty kratke trasy kdy jezdis se studenym motorem. Muze to byt jen treba spinavym filtrem sani vzduchu. Muze to byt spatny olej, spinava a spatne fungujici vaha vzduchu, spatne strikajici vstrik. Predpokladam ze to auto nema DPF, nebo D-CAT dle vypisu z diagnostiky DPNR Ne. V pripade D-CATu by ta spotreba pri kratkych cestach nebyla az tak mimo. Jinak otacky motoru okolo 2000 jsou optimalni a pri jizde z kopce a podobne brzdit motorem. Coz si myslim ze z 3,3 stejne delas.
AUR 10, OCT II, VER 13

Filtry i olej mely byt pri nakupu v autorizovanem servisu menene, jak je na tom EGR, to netusim, jakmile se otepli, zkusim rozebrat a procistit. DPF nastesti auto nema, neni to D-CAT, ale D-4D, asi jeden z poslednich bez tehle zhovadilosti.
Ono to bude asi vazne zpusobene temi hodne kratkymi trasami. Protoze kdyz pak vidim, jak podle pocitace prumerna spotreba rychle klesa pri jakekoliv jizde po dalnici (snazim se rychlost drzet okolo 120km/h, nastesti vetsinou nikam nespecham), neni to ocividne zadna 'permanentni zavada' :]. A ano, vim, ze na tohle popojizdeni je lepsi benzin, ale dostal jsem na Verso dobrou nabidku, na konkretni kus, takze jsem nakonec vzal diesel. Plus minimalne jednou rocne jezdim na neco jako expedici a zde se pri najezdu okolo 2500km dieslovy motor vyuzije naplno :]
Jen me trochu zarazilo, ze kdyz jsem pred nakupem cetl nejake ty recenze, treba tuto: http://www.autorevue.cz/toyota-corolla- ... ticleStart, rikal jsem si, ze to nebude se spotrebou nejaky problem. On to tedy neni ani pri te aktualni, ale jen me zarazi, ze v kombinovanem provozu mam o cca litr vyssi realnou spotrebu, nez je udavana 'oficialni mesto'.
Mozna je jen brzy na to to objektivne posoudit, ja toho zase az tak moc nenajezdim pri 'beznem provozu', s Versem jsem zacal jezdit zacatkem ledna, zatim jsem projel jen dve nadrze (prumer 9.1 a 8.95L, pocitano podle dotankovani 'do plne') a blizim se treti projezdene. Byly v tom take slusne mrazy, na diesel si teprve zvykam a tak vselijak :] .. Verso uz ma nalitano pres ctvrt milionu km, prirodavi, kdo a jak s tim jezdil prede mnou (ale alespon ze servis probihal vzdy v autorizovanem servisnim stredisku, tohle mam overene a kilometry jsou realne). V kazdem pripade po nakupu mel motor zvuk 'dieselu bez turba pohaneneho fritovacim olejem' ;], coz se poznatelne zmenilo po vymene oleje a projete jedne nadrzi s aditivy (k lepsimu, samozrejme). Mozna je to ale jen subjektivni vnimani, proste jsem si zvyknul, prechazel jsem z auta v relativne vysoke cenove kategorii, u ktereho benzinovy motor proste neni temer slyset, to se pak zda cokoliv jineho, i benzinove motory, jako velky rozdil :]
Snazim se alespon tankovat 'slusnou' naftu a jeste pridavat kvalitni aditivum. Ne sice primarne kvuli spotrebe (obavam se, ze cenu aditiva ta lehce snizena spotreba paliva nevyrovna), spise kvuli stavu vstriku a celkovemu vycisteni. A asi sjedu nekdy natankovat za hranice do Nemec, zda i tohle neco ovlivni, protoze se obavam, ze to bude na spotrebu asi znatelna zmena (smerem dolu, tipuji tak cca pul litru realne). Po zkusenostech s tankovanim LPG to byval rozdil 10-15% :/ ..
No a k tomu umisteni ve spravne kategorii, pokud je tady Corolla Verso spravne, tim lepe, pripadalo mi jen, ze vetsina veci s timhle autem se resi spise v Corolla sekci. Diky tomu pojmenovani je s tim zmatek, uznavam :]
Ono to bude asi vazne zpusobene temi hodne kratkymi trasami. Protoze kdyz pak vidim, jak podle pocitace prumerna spotreba rychle klesa pri jakekoliv jizde po dalnici (snazim se rychlost drzet okolo 120km/h, nastesti vetsinou nikam nespecham), neni to ocividne zadna 'permanentni zavada' :]. A ano, vim, ze na tohle popojizdeni je lepsi benzin, ale dostal jsem na Verso dobrou nabidku, na konkretni kus, takze jsem nakonec vzal diesel. Plus minimalne jednou rocne jezdim na neco jako expedici a zde se pri najezdu okolo 2500km dieslovy motor vyuzije naplno :]
Jen me trochu zarazilo, ze kdyz jsem pred nakupem cetl nejake ty recenze, treba tuto: http://www.autorevue.cz/toyota-corolla- ... ticleStart, rikal jsem si, ze to nebude se spotrebou nejaky problem. On to tedy neni ani pri te aktualni, ale jen me zarazi, ze v kombinovanem provozu mam o cca litr vyssi realnou spotrebu, nez je udavana 'oficialni mesto'.
Mozna je jen brzy na to to objektivne posoudit, ja toho zase az tak moc nenajezdim pri 'beznem provozu', s Versem jsem zacal jezdit zacatkem ledna, zatim jsem projel jen dve nadrze (prumer 9.1 a 8.95L, pocitano podle dotankovani 'do plne') a blizim se treti projezdene. Byly v tom take slusne mrazy, na diesel si teprve zvykam a tak vselijak :] .. Verso uz ma nalitano pres ctvrt milionu km, prirodavi, kdo a jak s tim jezdil prede mnou (ale alespon ze servis probihal vzdy v autorizovanem servisnim stredisku, tohle mam overene a kilometry jsou realne). V kazdem pripade po nakupu mel motor zvuk 'dieselu bez turba pohaneneho fritovacim olejem' ;], coz se poznatelne zmenilo po vymene oleje a projete jedne nadrzi s aditivy (k lepsimu, samozrejme). Mozna je to ale jen subjektivni vnimani, proste jsem si zvyknul, prechazel jsem z auta v relativne vysoke cenove kategorii, u ktereho benzinovy motor proste neni temer slyset, to se pak zda cokoliv jineho, i benzinove motory, jako velky rozdil :]
Snazim se alespon tankovat 'slusnou' naftu a jeste pridavat kvalitni aditivum. Ne sice primarne kvuli spotrebe (obavam se, ze cenu aditiva ta lehce snizena spotreba paliva nevyrovna), spise kvuli stavu vstriku a celkovemu vycisteni. A asi sjedu nekdy natankovat za hranice do Nemec, zda i tohle neco ovlivni, protoze se obavam, ze to bude na spotrebu asi znatelna zmena (smerem dolu, tipuji tak cca pul litru realne). Po zkusenostech s tankovanim LPG to byval rozdil 10-15% :/ ..
No a k tomu umisteni ve spravne kategorii, pokud je tady Corolla Verso spravne, tim lepe, pripadalo mi jen, ze vetsina veci s timhle autem se resi spise v Corolla sekci. Diky tomu pojmenovani je s tim zmatek, uznavam :]
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
Ja mám oficialni kombinovanou spotřebu 4,9 a jezdím okolo 6 - 7,5 l dle způsobu používáni.
A bohužel mám tu zhovadilost DPF . Tve auto by se mělo pohybovat okolo 6,6l viz
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
A bohužel mám tu zhovadilost DPF . Tve auto by se mělo pohybovat okolo 6,6l viz
http://www.spritmonitor.de/en/overview/ ... owerunit=2
AUR 10, OCT II, VER 13

Já zřejmě s tím samým autem, co má spachal, jezdím kupodivu prakticky pořád kolem 6 litrů. Město/příměsto 6-7, na volné silnici nebo piánko dálnici 5.5, na dovolenou (zátěž, klima, ..) taky tak 6.5, nejvýš do sedmi. Snad nikdy jsem se v mém městském provozu nedostal na tu ofiko městskou spotřebu, a to ani při, na můj vkus, častém postávání v zácpách.
S německou aj. cizí naftou žádné mimořádné zkušenosti nemám, řekl bych v mezích pozorovacích chyb.
S německou aj. cizí naftou žádné mimořádné zkušenosti nemám, řekl bych v mezích pozorovacích chyb.

Ocividne tedy bud delam neco spatne ja, nebo by bylo vhodne 'cosi' v aute zkontrolovat, pripadne opravit/vymenit. Na druhou stranu, dik za tu stranku se spotrebami, je zajimava hlavne v tom, ze i u aut s prumerem okolo 7L je videt po rozkliknuti detailu, ze v zimnich mesicich to casto skace na 8-10L hodne lidem, pres leto se to zase zprumeruje zpet na tech celkovych cca sedm .. Ono je mozne, ze to je presne ten pripad, co mam ja :]
Toyota Corolla Verso 2.2 D-4D Sol 100kW, 12/2007
Ahoj mám stejný motor ale najeto 385000km,měněny jen vstřiky ve 250000km,jinak turbo,spojka,egr,svc původní.
Olej si dělám sám po 15000km(mezi výměnami nedolívám),paliváč po 30000km.
Převodový olej ve 120000,240000 a 360000km.Shell helix 75w-90 gl4
S autem jezdím každý den do práce prostějov-brno takže dálnice,v zimě mě to ukazovalo 6l ted po přezutí 5,5l.Aditivum se nikdy nelilo,tankování na OMW nebo Shell
Auto super,pokaždé když někoho vezu tak je unešený z turbo efektu od 2000-3000t to táhne,nedokážu si představit jak jede ten d-cat s 130kw to musí být hukot.
Hodně jsem tu četl problémy se vstřikama svc egr ale když to auto jezdí dálky tak to neřešíš,pokud jezdíš 5km do prace není to dobrá volba.
Olej si dělám sám po 15000km(mezi výměnami nedolívám),paliváč po 30000km.
Převodový olej ve 120000,240000 a 360000km.Shell helix 75w-90 gl4
S autem jezdím každý den do práce prostějov-brno takže dálnice,v zimě mě to ukazovalo 6l ted po přezutí 5,5l.Aditivum se nikdy nelilo,tankování na OMW nebo Shell
Auto super,pokaždé když někoho vezu tak je unešený z turbo efektu od 2000-3000t to táhne,nedokážu si představit jak jede ten d-cat s 130kw to musí být hukot.
Hodně jsem tu četl problémy se vstřikama svc egr ale když to auto jezdí dálky tak to neřešíš,pokud jezdíš 5km do prace není to dobrá volba.
Corrola Verso 2,2 D4D 100kw 410000km
DCAT je fakt hukot nedejbože jak se přejde z 1,2HTP
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Btw: vycházíte ze spotřeby z PP nebo z natankovaných litrů na cvaknutí pistole?
PP totiž není jako na koncernovek VW a hodně proměřuje.
Na novém jsem ještě netestoval, ale na Avi Versu měl PP o 1,3 nižší než byla skutečnost
PP totiž není jako na koncernovek VW a hodně proměřuje.
Na novém jsem ještě netestoval, ale na Avi Versu měl PP o 1,3 nižší než byla skutečnost

Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Toyota Avensis Verso 2,0 4D4 2003
Toyota Verso 1,6D-4D 2015
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Ja se o tom co ukazuje PP nebavím, vždy to co do auta natankuji si eviduji. Dělam to již od mladí a dělal jsem to na všech autech.
AUR 10, OCT II, VER 13

Mě sedí spotřeba na PP s aplikací v mobilu(apk Moje auto),ale Verso je moje první auto,kde to tak je,jinak PP ukazoval spotřebu asi o půl litru nižší.
Carina II (r.v.1989)
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)
Rejži a nic jinýho!
RAV 4 (1996)
SUZUKI LS 650 Savage (chopper) -2001
Corolla 1,4 HB (1999)
SUZUKI Grand Vitara 1,6 (2005)
Corolla Verso Sol 2,0 D4D (2004)
AYGO 1.0 2010
Verso 1,6 Active (2013)
MR2 SW20 (1991)
Rejži a nic jinýho!
Ahoj mam jeden dotaz ma u versa 2007 svitit regulace svetel? Me to nikdy nesvitilo a mel jsem ted pujcenou corollu 2015 a tam to sviti. Diky za info. 

COROLLA VERSO 1.8 vvt-i 12/2007
Já stále nemůžu přijít na to,jak nastavit osvětlení palubky,když po zapnutí světel vše pohasne.Asi jsem vůl,poraď,díky.
- progym
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
je to docela šikovné, při denním svícení je intenzita větší a pokud jedeš večer/noc, tak intenzita je menší aby tě budíky neoslňovali.
Intenzitu nastavíš tlačítkem vlevo od volantu (symbol budíky s žárovkou) a má to myslím 3 polohy
Intenzitu nastavíš tlačítkem vlevo od volantu (symbol budíky s žárovkou) a má to myslím 3 polohy

Žigul 2105
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999
Renault 5 GT Turbo 1985
Fanouš 1,3 1989
Opel Vectra 1,6i 1995
Octavia combi 1,6i 1999