Objednal jsem kameru za přední sklo a přemýšlím, jak ji zapojím. Ze zásuvky zapalování pod rádiem se mi to tahat nechce, motal by se mi tam kabel. Máte někdo zapojené z kaslíku tak, aby se kamera spouštěla po nastartování?
Avensis r.v. 2012
Dashcam montáž
Re: Dashcam montáž
Na T27 před FL se dal kablík od kamerky celkem snadno zastrčit za tapecy kolem čelního skla. Záleží, jakou jste si objednal kamerku. Existují typy s kabeláží, která se připojí přímo do pojistkové skříňě u kolen řidiče.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 

Cokoliv můžeš zapojit přímo do pojistkové skříně 

Bastlit něco na pojistkové skřínce musí být opruz, v tom bych se nehrabal abych něco nedok...il, já mám káblík od kamery veden pod čalouněním levého sloupku a pak protáhnutý k zásuvce zapalování a ze zadu připájený, o kamerku se už nemusím starat - jen při startování slyším tón zapnutí a při vypnutí motoru jen zas tón vypnutí kamerky, vše automaticky.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
když pijete se mnou pijete s Mírou

http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
To já radši tu pojistkovku. Fastony se používají většinou furt stejné.
...já to řešil tak, že jsem vymontoval celý kastlík s lampičkama (vepředu na stropě), tak jsem se dostal do prostoru mezi střechu a tapec, napájecí kabel kamery jsem střihnul a jeden drát jsem tam zachytil k jakémusi šroubku ke kastli (netuším jakou tam má funkci, protože nic nedržel - teda pokud si dobře vzpomínám, už je to několik let nazpět), a teď to hlavní: druhý jsem napojil na drátek napájení samostmívacího zpět. zrcátka (kousek toho drátku k zrcátku jsem odizoloval a přimotal k němu ten od kamery). Ten drát napájení zrcátka byl v tom prostoru, ve svazku s nějakýma dalšíma. No a kabel jsem pak prostrčil hned nahoře u čelního skla přímo vedle kamery. Takže taky, v poloze klíče "ON" se mi kamera automaticky zapne (a začne nahrávat), zároveň se samostmívací funkcí zrcátka, a po vypnutí zapalování se zase sama vypne. A co mi zbyl šmodrchel kabelu od kamery navíc, tak ten jsem tam někde v tom prostoru nechal zastrčený. Akorát se mi od té doby zhoršil příjem rádia!
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
Já měl na mysli třeba takovouto kamerku, kdy na koncích přívodního kabelu jsou již nachystané pojistky, které se dají zastrčit do nepoužívaných pozic. Nic není třeba nikde pájet ani si hrát s fastony.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D 

Koupil jsem MateGo MG380G, musel jsem ještě na celnici, takže jsem se dostal k montáži až teď. Rozvodná skříň u kolen řidiče je fajn, ale nebyl jsem si jistý, kam to píchnout, tak jsem to nechal v zástrčce zapalování a drát zastrkal za plasty.