Dashcam montáž

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
banter
Člen Týmu

Dashcam montáž

Příspěvek od banter »

Objednal jsem kameru za přední sklo a přemýšlím, jak ji zapojím. Ze zásuvky zapalování pod rádiem se mi to tahat nechce, motal by se mi tam kabel. Máte někdo zapojené z kaslíku tak, aby se kamera spouštěla po nastartování?

Avensis r.v. 2012
KarlosJ
Člen Týmu

Re: Dashcam montáž

Příspěvek od KarlosJ »

Na T27 před FL se dal kablík od kamerky celkem snadno zastrčit za tapecy kolem čelního skla. Záleží, jakou jste si objednal kamerku. Existují typy s kabeláží, která se připojí přímo do pojistkové skříňě u kolen řidiče.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D Obrázek
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Cokoliv můžeš zapojit přímo do pojistkové skříně :wink:
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
m5t
Věčnej rejpal

Příspěvek od m5t »

Bastlit něco na pojistkové skřínce musí být opruz, v tom bych se nehrabal abych něco nedok...il, já mám káblík od kamery veden pod čalouněním levého sloupku a pak protáhnutý k zásuvce zapalování a ze zadu připájený, o kamerku se už nemusím starat - jen při startování slyším tón zapnutí a při vypnutí motoru jen zas tón vypnutí kamerky, vše automaticky.
T27 Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S/2009/
když pijete se mnou pijete s Mírou :-) Obrázek
http://moje.auto.cz/m5t/avik.html
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To já radši tu pojistkovku. Fastony se používají většinou furt stejné.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Chamil
Člen Týmu

Příspěvek od Chamil »

...já to řešil tak, že jsem vymontoval celý kastlík s lampičkama (vepředu na stropě), tak jsem se dostal do prostoru mezi střechu a tapec, napájecí kabel kamery jsem střihnul a jeden drát jsem tam zachytil k jakémusi šroubku ke kastli (netuším jakou tam má funkci, protože nic nedržel - teda pokud si dobře vzpomínám, už je to několik let nazpět), a teď to hlavní: druhý jsem napojil na drátek napájení samostmívacího zpět. zrcátka (kousek toho drátku k zrcátku jsem odizoloval a přimotal k němu ten od kamery). Ten drát napájení zrcátka byl v tom prostoru, ve svazku s nějakýma dalšíma. No a kabel jsem pak prostrčil hned nahoře u čelního skla přímo vedle kamery. Takže taky, v poloze klíče "ON" se mi kamera automaticky zapne (a začne nahrávat), zároveň se samostmívací funkcí zrcátka, a po vypnutí zapalování se zase sama vypne. A co mi zbyl šmodrchel kabelu od kamery navíc, tak ten jsem tam někde v tom prostoru nechal zastrčený. Akorát se mi od té doby zhoršil příjem rádia!
Avensis T25, 2006, D-CAT (130 KW), kombi
Avensis T22, 1998, 1.8 (81 KW), liftback
KarlosJ
Člen Týmu

Příspěvek od KarlosJ »

Já měl na mysli třeba takovouto kamerku, kdy na koncích přívodního kabelu jsou již nachystané pojistky, které se dají zastrčit do nepoužívaných pozic. Nic není třeba nikde pájet ani si hrát s fastony.
Toyota Avensis T27 combi 2.0 D-4D Obrázek
banter
Člen Týmu

Příspěvek od banter »

Koupil jsem MateGo MG380G, musel jsem ještě na celnici, takže jsem se dostal k montáži až teď. Rozvodná skříň u kolen řidiče je fajn, ale nebyl jsem si jistý, kam to píchnout, tak jsem to nechal v zástrčce zapalování a drát zastrkal za plasty.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“