Corolla 1.3 16V 63kW (86PS) rok vyr 1991

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
marksman
Člen Týmu

Corolla 1.3 16V 63kW (86PS) rok vyr 1991

Příspěvek od marksman »

Ahojte,

som tu novy a hladam informacie ohladom tohoto modelu Toyotky. :) Na nete som nenasiel info ci sa do takehoto modelu daval prave tento 16V motor. Preto by som sa chcel spytat skusenejsich ci je to tak. Mam totiz zaujem o kupu na inzerat a zatial mam len zbezne informacie o parametroch vozidla. Chcem si ich overit nez sa vydam na cestu za majitelom.

Dalej by som poprosil ci nieje u toyoty nejaky standart ako treba u znacky Mazda (s tou mam vacsie skusenosti) ohladom vybavy vozidla ako je standarte elektrika okien a pod. Skrytka co sa do tychto staruckych Corollkach montovalo. Zaujima ma hlavne setrvo, elektrika okien, central. :idea:

Za pomoc vopred vsetkym dakujem, i za rady ohladom dobrej kupy. 8)
deshibby
Člen Týmu

Corolla

Příspěvek od deshibby »

Zdravim.
S motorizaci 1.3 ti asi nepomuzu, ale mozna ti ten prispevek aspon trosku pomuze. Osobne mam Corolla 1.6GLI 16V 77KW 5D rv. 1992. Stryc ji koupil v 94. Mela najeto neco kolem 10 000 km, ale byla jemne bourana. Nicmene pred nejakym casem mi ji prodal za 30 000. Jsem jeste prece jenom student ... :) Nyni ma najeto 165 000 km a musim rict, ze od te doby, co ji v 94 koupili nebyly naprosto zadne problemy, krome vymeny oleje, brzdovych desticek a podobneho uzitkoveho zbozi. Proste je to japonec. Doleva se tam jenom benzin a olej. Nic vic. Nekdy se i ten olej zapomnel dolit, trosku se kourilo, ale po par litrech oleje zase slapala dal. Ted v zime zacla mirne korodovat, je to hold bourane auto, ale ta koroze je opravdu minimalni. Jedina vada na krase je nefunkcnost zadniho hydraulickeho zvedaku dveri od kufru. Ale da se s tim zit. Dvere se musi pri nakladani nebo vykladani drzet. Mam totiz hatchback a u neho jsou strasne tezke ty zadni dvere, takze ta hydraulika casem odejde. Toto auto muzu opravdu doporucit. Je to spolehlivost sama!!!
Co se tyce vybavy: elektricky ovladane zpetne zrcatka, posilovac rizeni, centralni zamykani, vyskove a podelne stavitelne sedadlo ridice. Te vybavy to sice moc nepobralo, ale uz to je prece jenom 15 let stare auto. Dalsi vyhody jsou relativne tichy chod, i kdyz na dalnici pri 160 km/h v skoro 5000 otackach celkem rve.
Co se tyce spotreby. Nejezdim moc ostre, pouze nekdy predjizdeni a rychlejsi starty. I pres toto se ale spotreba drzi na rozumnych 6,5 litrech. Do 7 litru se da jezdit celkem slusne.
Zivotnost motora je u Hond a Toyot povestna. Pokud ma ta tvoje na tachometru neco kolem 200 000, tak s tim jeste par tisic najezdis. Druhy stryc ma Avensisa rv. 02. Uz ma najeto kolem 250 000 a zatim porad jenom meni spotrebni veci (desticky, remeny, ...).
Kdyz to shrnu, starsi toyoty moc te krasy nepobraly, ale zato jsou to desne spolehlive stroje. Fakt se tam meni jenom gumy a kapaliny. Co se tyce poruchovosti, vubec se to neda srovnavat s BMW, VW, skoda nebo podobne auta tehoz roku vyroby.
Takze pokud chces hodne kvalitni muziky za malo penez, timhle autem rozhodne nic nepokazis!!!
marksman
Člen Týmu

Příspěvek od marksman »

vdaka :wink:

aj tvoj prispevok mi pomohol. Mam skusenosti s japoncami a mam na ne rovnaky pohlad ako ty. Len ze sa orientujem hlavne v Mazde 626 GD, GE, GF. Rozhodujem sa ist do tohoto auta vzhladom na potrebu jedneho vozitka a na cenu, predavajuci chce za nu 40 000Sk. O tom kolko ma nabehane sa ani prilis nezaujimam. Zo skusenosti s 2,0l japonskymi motor. viem, ze daju za normalnej udrzby a kludnej jazdy pocas prevadzky 250.000km, tato Toyota so slabsim motorom tych 200.000 zvladne zrejme tiez zvladne. V Toyotkach sa zatial vobec neorientujem a nikde som nenasiel na oficialnych weboch zmienku, ze by tento obsah s 16V do tejto serie montovali. Tak som nebol isty ci ten predavajuci z nejakeho dovodu nemlzi. Tiez som presne nevedel kam mam tieto vozidla ohladom vybavy zaradit (z Mazdy som uz namlsany na plnu elektriku :? aj u modelov z 1989). Mazdy sa v nasej rozvetvenej rodinke uz aklimatizovali no teraz nastava cas, aby som nebol odkazany na cudzie auta a tak premyslam - ze si kupim nejake starsie i ja. Chcem byt plne mobilizovany i ja, bez nutnosti predom nahlasovat ak budem niekam chciet ist. Ono ak by mala Corolla o ktoru sa zaujimam tento motor s danými parametrami a bude v prevadzky schopnom stave zrejme do nej pojdem. :)

P.S.: i ja som student :D Prave koncim vysku a penazi nemam na rozhadzovanie preto volim taketo starsie vozitko vyrobene v automobilke v ktorej si daju zalezat (stare nemcke auta na starych japoncov do spolahlivosti nikdy mat bohuzial nebudu :? )
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

Nezda sa mi to. v tom case sa montovala 1.3 55 kw so vstrekovanim (EFI) a 12 ventilmi, kod motora 2EE. Skus od dotycneho vymamit VIN a pripadne modelovy kod, skusim Ti zistit, co je to v skutocnosti za auto.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
marksman
Člen Týmu

Příspěvek od marksman »

pravdu mas :!:

mne sa to tiez nezdalo preto tato tema. Po 2 telefonatoch viem, ze je to 1,3 12V EFI.

Prave som to zistil. Ak by ste mali nejake rady ci skusenosti ohladom tochto motora budem rad. Zaujima ma realna spotreba pri normalnej jazde. Ziadne lietanie a otacky pekne okolo 2500. nemam s takym motorom skusenosti. Je to diametralne odlisne od 2,0i. Ale zase spotreba bude ludovejsia a zakonna poistka tiez :D
marksman
Člen Týmu

Příspěvek od marksman »

zatial samozrejme nieco pohladam na fore cez vyhladavac - vdaka za kod 2EE !!!
kici
Navigátor

Příspěvek od kici »

Ja mam 2E-E povodne 55kw, po prerabke sania o trochu viac Kw v starletke (malo to take skrtenie v sani). Spotreba na 185/55R14 gumach je 7.2 litra kombinovana, cez 9 som sa este nedostal, ale ze sa da aj do 6l, ale to by trebalo ine gumy a lahsiu nohu a inu trasu. Ked som sa nahanal s kamaratom (plne auto aj on aj ja) s Rav4 D4-D tak v kopcoch nad 12% stupania na mna nestihal, zase ja som nestihal na rovinkach, takze motor je celkom zivy a vie potiahnut.
Toyota Starlet jednacelatri Xli
Toyota Corolla E12
Yamaha XTZ660 Tenere
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

ja som ten motor tiez mal, 244 000 km najazdil bez problemov, a bol by aj viac, kebyze chcem. na 165/70, 155/80 R13 som mal spotrebu 6.5, na dlhsie trasy s poloobsadenym autom sa dostanes na 6 litrov. Pri styroch ludoch v aute uz ten motor nestaci, preto isiel prec.

mozne problemy:
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?t=1300
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?t=1021
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopic.php?t=171

navod na pouzivanie:
http://www.toyotateam.sk/forum/viewtopi ... c&start=31

Btw, ak je to auto niekde na trase BA-NR, mozeme sa stretnut a pozriet ho spolu.
marksman
Člen Týmu

Příspěvek od marksman »

Vdaka za vsetky informacie! :wink: Aspon mam ako taku predstavu co mam ocakavat.

to drgi: Vdaka za linky! idem studovat. To auticko je trochu viac z ruky. Ja som z Trnavy ale na to auto idem mrknut az ku Rimavskej Sobote. Ked bude OK ako som sa bavil po telefone tak ho beriem. Beriem aj doprovod na technicku kontrolu tak budem mat hadam pri rozhodovani vsetky potrebne informacie o jeho stave. Som rad, ze som tu nasiel ochotnych ludi tak ako na obdobnom fore venovanom znacke Mazda. Rad by som sa stal majitelom tejto Corollky a ak sa tak stane viem kde najdem clensku zakladnu. :P
David
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od David »

I ja mam tento motor, zatim me za 4 roky nikde nenechal, velka spolehlivost :-). Najeto 188tis.km, spotreba v lete i v zime (pokud neni snih) pri normalnim jezdeni i svizne do 7 litru. Pri setrivy jizde se da dostat i mezi 5-6 litru, ale to fakt pri velmi mirny akceleraci, nejezdeni stylu plyn-brzda-plyn (brzdeni motorem dostatecne brzo pred zatackou, krizovatkou, apod.). Je to taky spotreba mimo mesto a dalnici. Kdyz jsem mel obdobi (pred bodovym systemem) kdy jsem jezdil po dalnici konstatni 160 (kdyz se to rozjede, udrzi se to i v kopci), tak to zralo jak tank. Ale to je extrem. :-)
Corolla 1,3 XLi, 55kW
3 dveře, hatchback
r.v. 1990
marksman
Člen Týmu

Příspěvek od marksman »

tak som bol vcera s kamosmi to auticko pozriet. Siel som za nim 250km :? no nic som nepriviezol. Vacsina informacii podana majitelom bola slusne povedane klamstvom. To co som podla neho ani nemusel kontrolovat pre uplne bezchybny stav potom co to robil ako skuseny autickar bol snad vtip. Auto malo byt v bezchybnom stave po motoroickej stranke ako i podvozok a pod. Karoseriu vraj na miestach hrdze vybrusil, zaplnil a prestriekal takze ta je ako nova (to mi majitel zdoraznoval i ked mna to najprv nezaujimalo, no po 3 telefonatoch som sa tesil na svoje roky bezchybne auticko: ktore ma ako bonus i opravenu karoseriu :D ). Malo ist o garazovaneho japonca do ktoreho dam len olej a benzin. Podla jeho uistenia v pripade mojho zaujmu cestu 250km zvladne a este dlho na nom nebude treba nic menit lebo je to cele OK. Skutocnost bola taka, ze na aute uz pri prvom kontakte uputala vlhkost vo vnutry. Bolo komplet zaparene - cez siber don tieklo a samotny otvor pre siber bol ako liska a nadherne nafuknuty. Na karoserii boli miesta "odborne opravene" takym viditelnym sposobom, ze si to brat na starej Skode 100 porobil bez namahy ovela lepsie. Interier bol sice nalesteny a ako psie gule ale ten nie je podstatny. Prve hodnotenie: s karoseriou sa budem este musiet trosku pohrat.

Ale islo mi predsa hlavne o motor a podvozok ktory mal byt bezchybny - zdoraznoval som v telefone, ze ma karoseria nezaujima. Na otvoreni kapoty ma zarazil cistucky a nablyskany motor. Tento pohlad pri kupe stareho auta nemam rad. Clovek nevie ci jeho vycistenim majitel (ktory nebol ziadny mladik co by si ho tuningoval a staral sa on) nieco neskryva. Po natoceni ma zarazilo, ze hned na prvy pohlad (ofuk dymu) i pocutie (hluk) sme lokalizovali znicene vyfukove potrubie smerom od zvodov pri motore. Vsetok dym a smrad pri najvacsej pravdepodobnosti pojde pri rychlejsej jazde po dialnici naspat domov, rovno do vozidla. Pocas jazdy sme este zistili uplne mrtvy pravy predny tlmic a mozno bol chyteny i klb, vzadu pri kolesi tiez nieco pravidelne podla rychlosti skrelo. Zgeneralkovane brzdy fungovali asi ako na zavzdusnenej Skode100. Zaverecne hodnotenie: toto avetko by rozhodne 250km domov bez ujmy nevydrzalo :evil:

Tak sme vcera teda spravili v ramci neuspesneho vyletu 500km. :lol:
drgi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drgi »

ale v konecnom dosledku si usetril.

neznasam takychto ojebavacov, co sa tvaria ze ti predavaju takmer nove nepouzivane auto a je to trikrat horsie, ako ten vrak co mam na nahradne diely doma na dvore :-)
marksman
Člen Týmu

Příspěvek od marksman »

drgi píše:ale v konecnom dosledku si usetril.
no jo, to mas pravdu :wink:

ale urobil som jednu velku skusenost a z toho vychadza i moje nove predsavzatie tykajuce sa kupy ojetin.
Skusenost: Budem ignorovat informacie od majitelov auta a budem neutralny bez nejakych nepodlozenych ocakavani navzdory tomu ake kaleraby budem pocut na konci telefonu z druhej strany republiky. :?
Predsavzatie: Uz nikdy nepojdem mrknut auto na kupu (takehoto starsieho data), ktore bude dalej od mojho bydliska ako 100km. 8)
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od arcci »

já jsem takhle sjezdil pul republiky a byl jsem taky dost nastvanej, kazdej ti to vychvali, jenom proto, aby te donutil prijet..., ke konci uz jsem byl dost alergickej na fraze typu - je v uzasnym stavu, to se musi videt :).
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Odpovědět

Zpět na „Corolla“