Zdravim.
S motorizaci 1.3 ti asi nepomuzu, ale mozna ti ten prispevek aspon trosku pomuze. Osobne mam Corolla 1.6GLI 16V 77KW 5D rv. 1992. Stryc ji koupil v 94. Mela najeto neco kolem 10 000 km, ale byla jemne bourana. Nicmene pred nejakym casem mi ji prodal za 30 000. Jsem jeste prece jenom student ...

Nyni ma najeto 165 000 km a musim rict, ze od te doby, co ji v 94 koupili nebyly naprosto zadne problemy, krome vymeny oleje, brzdovych desticek a podobneho uzitkoveho zbozi. Proste je to japonec. Doleva se tam jenom benzin a olej. Nic vic. Nekdy se i ten olej zapomnel dolit, trosku se kourilo, ale po par litrech oleje zase slapala dal. Ted v zime zacla mirne korodovat, je to hold bourane auto, ale ta koroze je opravdu minimalni. Jedina vada na krase je nefunkcnost zadniho hydraulickeho zvedaku dveri od kufru. Ale da se s tim zit. Dvere se musi pri nakladani nebo vykladani drzet. Mam totiz hatchback a u neho jsou strasne tezke ty zadni dvere, takze ta hydraulika casem odejde. Toto auto muzu opravdu doporucit. Je to spolehlivost sama!!!
Co se tyce vybavy: elektricky ovladane zpetne zrcatka, posilovac rizeni, centralni zamykani, vyskove a podelne stavitelne sedadlo ridice. Te vybavy to sice moc nepobralo, ale uz to je prece jenom 15 let stare auto. Dalsi vyhody jsou relativne tichy chod, i kdyz na dalnici pri 160 km/h v skoro 5000 otackach celkem rve.
Co se tyce spotreby. Nejezdim moc ostre, pouze nekdy predjizdeni a rychlejsi starty. I pres toto se ale spotreba drzi na rozumnych 6,5 litrech. Do 7 litru se da jezdit celkem slusne.
Zivotnost motora je u Hond a Toyot povestna. Pokud ma ta tvoje na tachometru neco kolem 200 000, tak s tim jeste par tisic najezdis. Druhy stryc ma Avensisa rv. 02. Uz ma najeto kolem 250 000 a zatim porad jenom meni spotrebni veci (desticky, remeny, ...).
Kdyz to shrnu, starsi toyoty moc te krasy nepobraly, ale zato jsou to desne spolehlive stroje. Fakt se tam meni jenom gumy a kapaliny. Co se tyce poruchovosti, vubec se to neda srovnavat s BMW, VW, skoda nebo podobne auta tehoz roku vyroby.
Takze pokud chces hodne kvalitni muziky za malo penez, timhle autem rozhodne nic nepokazis!!!