Kontrolka Oil Service

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
cz.klima
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Kontrolka Oil Service

Příspěvek od cz.klima »

Zdravím, mám Toyotu Corolla Verso 2006 a potřeboval bych vědět, zda-li jde nějak vynulovat hláška "oil service". Olej jsem měnil sám cca před 10.000km a nyní mi to hodilo tuhle hlášku. Jde to tedy nějak udělat, nebo musím do servisu? Díky moc všem za odpovědi.
Yurek
Člen Týmu

Příspěvek od Yurek »

Pokud jsem dobře přelouskal "Betriebsanleitung" k Versu tak by měla kontrolka "oil change" zhasnout po vynulovaní kilometrů - tlačítko dole mezi otáčkoměrem a tachometrem. Osobní zkušenosti s tim ještě nemám, ale tahle procedura mě čeká tak za 1500 km takže jestli se ti to podaří tak dej vědět :)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

uz to nejak resime, co jsem se docetl tak by se mel pocitac nastavit na neco jineho nez trip, pote otocit klicek do polohy OFF , zmacknout a drzet to tlacitko na nulovani , otocit klicek do ON a tlacitko jeste 5 vterin drzet , ale jestli to funguje u vsech verzi tezko rict, snad na to kolega prijde , ja nemam tak "chytre" auto :D
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
cz.klima
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz.klima »

Tak jsem uspesne vynuloval hlasku Oil change. Takze postup u Versa je nasledujici. Zapnete tlacitko Start Engine do polohy 2(aby se rozsvitila pristrojovka), pote tlacitkem ODO/TRIP/DIM najedte do polohy kde se da upravit DIM(podsvetleni pristrojove desky), pote zmacknete STOP Engine..Stistknete knoflik TRIP/ODO a drzte jej, zaroven s tim zmacknete START engine opet do polohy 2 a po cca 5 vterinach se hlaska vynuluje, pote opet macknete STOP engine a je to hotove :-)
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

gratuluji
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Yurek
Člen Týmu

Příspěvek od Yurek »

Tak to je super, díky za upřesnění. Mám ale ještě jeden skromný dotaz - ta poloha 2 - takže klasicky nastartuji?
cz.klima
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cz.klima »

Nene nestartuj, máš dvě polohy když zmáčkneš tlačítko start engine.
1 poloha- zapne se pouze rádio
2 poloha- zapne se rádio a k tomu se rozsvítí přístrojová deska a všechny kontrolky

Takže musíš do polohy dvě- samozřejmě tedy bez zmáčknuté spojky.
Yurek
Člen Týmu

Příspěvek od Yurek »

Ok, odzkoušeno, takže poloha 2 by už šla :) Díky moc
jindrak
Člen Týmu

Re: Kontrolka Oil Service

Příspěvek od jindrak »

Takže kdyby někdo potřeboval návod na Verso 2010 2.0 nafta s bezklíčkovým vstupem.
Nastartovat motor, přepnout do trip/odo na "Trip A", zhasnout motor.
Dále podržet trip/odo a dvakrát stisknout start/stop do rozsvícení budíků se stálým držením trip/odo. Hned tam vyskočí klíč a pak zmizí a je hotovo. Jinak jsem to našel v chytré knize od Toyoty 8) :bigups: :roll:
Toyota Auris 1,6 2013
Toyota Auris 1,6 2016
Toyota Verso 2.0 D4D 2010
viking85
Člen Týmu

Re: Kontrolka Oil Service

Příspěvek od viking85 »

Dobry den,
jakozto lajk bych Vas chtel poprosit o radu:

Dnes se mi rozsvitila kontrolka "Oil change", zrovna kdyz jsme na dovolene, chci se jen ujistit, zda to vyskoci jen po urcitem poctu najetych km, cili na zaklade pocitadla? A kdyz se olej menil ne zas tak pred davnem tak se v podstate nejedna o problem?

Menil mi ho znamy, ktery to predokladam po vymene oleje nevynuloval.

Ve zkratce muj dotaz:
Kontrolka se rozsviti jen na zaklade pocitadla, nikoliv na zaklade mereni kvality/mnozstvi oleje?

Dekuji moc predem za reakce.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“