Pomoc při opravě Celicy T20
Re: Pomoc při opravě Celicy T20
OK, díky, zkusím pohledat.
To prve neviem.
K tomu druhemu - je tam suciastka,ktora ma na starosti upravu ( zvysenie) volnobehu prave pri zapnutom kompresore klimy, teda je tam presne na to aby to nezdochlo tak ako popisujes. Je na prepazke a vedu k tomu d, vedj k tomu hadicky , je to vlastne taky regulacny ventil. Uz sa tu o tom pisalo - nie som si isty,ale myslim ze Stan o tom pisal vo vlakne o domontovani komplet klimy do Cariny. Skus pohladat, neviembci tam nebol aj obrazok toho. Alebo to bol nazov vlakna " carina volnobeh" ...asi skor toto.
K tomu druhemu - je tam suciastka,ktora ma na starosti upravu ( zvysenie) volnobehu prave pri zapnutom kompresore klimy, teda je tam presne na to aby to nezdochlo tak ako popisujes. Je na prepazke a vedu k tomu d, vedj k tomu hadicky , je to vlastne taky regulacny ventil. Uz sa tu o tom pisalo - nie som si isty,ale myslim ze Stan o tom pisal vo vlakne o domontovani komplet klimy do Cariny. Skus pohladat, neviembci tam nebol aj obrazok toho. Alebo to bol nazov vlakna " carina volnobeh" ...asi skor toto.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Už jsem to našel, jdu se na to hnedka mrknout na auto.
- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
Ta součástka se jmenuje VSV ventil. Vedou do něj dvě hadičky a tuším, že dvoj nebo trojpivovej konektor. Na povel od řídící jednotky klimy ten ventil buď mezi dvouma hadičkama dělá otevřeno či zavřeno. Když je klima off, je zavřeno a volnoběh se nezvýší. Zapneš klimu, ventil se otevře, podtlakem se zvýší otáčky. Ten ventil stojí dost peněz a ke každé motorizaci je jinej. Já ho pro svou carinu japonskou 1,6 sehnal na ebay až ve španělsku. Ale za 500 

Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Tak je to definitivně tím ventilem, vůbec se neotvírá (když zapnu klimu a odpojím hadičku z ventilu, motor jede normálně). Teďka už jenom sehnat nějakej funkční, kdyby někdo o nějakým věděl budu vděčnej za každej tip.
Další věc která se teda už děje od začátku co jsem auto koupil ale teďka už si s tím nevím rady. Občas se stane, že mě nejde zařadit rychlost (většinou jednička) a nebo jde blbě vyřadit (většinou zpátečka). Je to vlastně úplně stejnej problém jako píše kolega tady, akorát já mám 6g. Vyměnil jsem oba dva spojkový válečky (u pedálu i ten co je na převodovce), dal jsem novou brzdovku a odvzdušnil (už dvakrát - vždycky při výměně jednoho válečku). Kamoš mechanik mě radil, že prý to bývá spojkový ložisko co je v převodovce který se zasekává a nevypíná spojku pořádně. Druhej mechanik mě zase řekl, že to je blbost. Má cenu teda to celý rozdělávat a kontrolovat nebo mám rovnou koupit novou spojku?
Další věc která se teda už děje od začátku co jsem auto koupil ale teďka už si s tím nevím rady. Občas se stane, že mě nejde zařadit rychlost (většinou jednička) a nebo jde blbě vyřadit (většinou zpátečka). Je to vlastně úplně stejnej problém jako píše kolega tady, akorát já mám 6g. Vyměnil jsem oba dva spojkový válečky (u pedálu i ten co je na převodovce), dal jsem novou brzdovku a odvzdušnil (už dvakrát - vždycky při výměně jednoho válečku). Kamoš mechanik mě radil, že prý to bývá spojkový ložisko co je v převodovce který se zasekává a nevypíná spojku pořádně. Druhej mechanik mě zase řekl, že to je blbost. Má cenu teda to celý rozdělávat a kontrolovat nebo mám rovnou koupit novou spojku?
Na konci tahel u prevodovky jsou takovy oka tak zkontroluj jestli v nich neni vule. Pak je tam takovy tahlo k prevodovce kde je kostka a ta muze byt obrousena tim to presne nezapada kam ma. Staci ji otocit a vymenit v tech okach ty silace.
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
OK, díky, mrknu na to.
Ještě ne, kamoš mechanik s kterým na tom dělám je teďka na dovolené, ale příští týden na to mrknem.
Tak to trvalo dýl než jsem čekal (prázdniny no) ale konečně jsme se na to podívali a táhla jsou dobrý - žádná vůle a kostka tam žádná není. Takže to budem muset asi rozdělat a mrknout na tu spojku. Nebo je ještě nějaká možnost?
Poradne si precti a prohlidni fotky v tom odkazu co jsem ti poslal. Vse tam je. BUdiz ti voditkem tato veta od Stenkyho
No pozrime sa v ako zlom stave bol moj "stvorecek"
POpisuje tam celou problematiku a neverim, ze tam neni zadna vule nebo to neni obrouseny.
Takze znovu a lepe
No pozrime sa v ako zlom stave bol moj "stvorecek"
POpisuje tam celou problematiku a neverim, ze tam neni zadna vule nebo to neni obrouseny.
Takze znovu a lepe

Ale ten odkaz je na ST182, já mám ST202. Nebo je to stejný?
Mas recht spletl jsem se. Spojka to nebude zacni shanet prevodovku.

Právě jsem si taky myslel, že budu muset shánět převodovku. Ale je divný, že tady ta závada se projevuje mimo jiné tím, že když zařadím rychlost a mám sešláplou spojku tak se auto začne rozjíždět (nebo spíš třepat a chce zdechnout protože nemám přidanej plyn). Takže to přece znamená, že spojka není pořádně rozepnutá.
Jinak, ta fotka převodovky co jsi tady dal, ta je na prodej nebo víš o nějaké? Já jsem našel akorát tuhle: http://www.toyota-dily.cz/www-toyotavra ... dovka-2-0i
Jinak, ta fotka převodovky co jsi tady dal, ta je na prodej nebo víš o nějaké? Já jsem našel akorát tuhle: http://www.toyota-dily.cz/www-toyotavra ... dovka-2-0i
Ta fotka je jen ilustracni a proto aby jsi videl ze to co popisuje stenky je i na te tvoji prevodovce. Mozna bys nad tim nemel tak premyslet a auto dat nejakemu servismanovi. Ten to rozpuli zjisti co je v prdeli a bude. Takhle muzem vestit doaleluja. Ve finale v prdeli pritlacak atd.