Pomoc při opravě Celicy T20

vše ohledně modelové řady Celica
PigNick
Člen Týmu

Pomoc při opravě Celicy T20

Příspěvek od PigNick »

Čau, koupil jsem Celicu T20 a snažím se ji dát do pěknýho stavu. Aktuálně řeším tyto problémy, prosím o pomoc, za každou radu budu vděčnej. Díky.

-vršek manžety řadící páky nedrží na hlavici a ještě k tomu je nějak mimo osu ale přitom to nevypadá, že by bylo něco poškozeno (ta tyčka má být takto zahnutá předpokládám), ta manžeta má být jenom přilepená k té hlavici?

-tu látkovou část tapecu dveří bych chtěl dát přečalounit, dá se oddělat zvlášť nebo to je celý jeden kus?

-ten chytrák co měl auto přede mnou uřízl kastlík pod rádiem, má někdo tento díl na prodej?

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Re: Pomoc při opravě Celicy T20

Příspěvek od Kubrt »

Ta hlava radicky neni origo a tim jak je delsi tak ti to dela neplechu. Tycka zahnuta je. Kdys nasadis origo hlavu nebo kratsi tak se to srovna.

U toho tapece je ta latka nalepena normalne na ten tapec jako solo kus, jde to sundat. Ale nech to radsi na calounikovi. Treba se rozhodne ze nejlepsi bude to precalounit primo na to.

Kastlik jedine vymenit cely stredovy panel. Ten urcite nekdo ma navic. Stary nevyhazuj driv nebo pozdeji ho nekdo bude chtit.
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
PigNick
Člen Týmu

Příspěvek od PigNick »

OK, díky. A ten tapec teda musím sundat celej ze dveří a takhle ho vzít čalouníkovi nejde oddělat jenom ta část na které je přidělaná látka? Jinak kdyby byl nějakej typ kde koupit pěknou hlavici na tu páku (protože origo stojí asi 5000,-) bylo by to perfektní. Jo a ta manžeta je k té hlavici jenom přilepená?
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Manzeta drzi sama neni prilepena. drzi na te tycce jen ty ji mas ted ohodne niz nez by mela byt. Proto to dela bordel. Poptej si v inzerci ze shanich primo hlavu na 6gen.

Tapec musis sundat celej. Ted jsem pochopil jak si to myslel s tim jednim kusem. Je to celek.

Ten tapec muzes i sam opravit. opatrne to odchlipni a podlep treba herkulesem. pekne vypnes a je to.

PigNick
Člen Týmu

Příspěvek od PigNick »

Problém je, že na druhých dveřích ta látka už vůbec není, takže musím oba tapecy oddělat a dát přečalounit. A u té hglavice jsem si říkal, že by mohlo stačit jí teda kousek uříznout a potom třeba potáhnout kůží a mělo by to sedět a bude to jak nový.
PigNick
Člen Týmu

Příspěvek od PigNick »

Mám ještě jeden dotaz, k čemu je tato kontrolka? Na obrázku teda není (nemohl jsem najít správnou fotku) ale já mám v těch místech červenou kontrolku. Je to alarm?

Obrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Zrejme imobilizer nebo ten alarm. Normalne je tam jen tlacitko na mlhovku.
Přílohy
DSC05542.jpg
(109.46 KiB) Staženo 2145 x

PigNick
Člen Týmu

Příspěvek od PigNick »

Tak narazil jsem na další problém :) Nejde mě vydělat výdech topení u spolujezdce, u řidiče i uprostřed jsem je oba v pohodě vycvakl ale tento prostě nejde ani velkou silou na hranici zlomení, měl jsem i oddělanej kastlík zespodu jestli to tam není někde vevnitř přišroubovaný ale nic jsem nenašel.

Obrázek
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Z venku to jde docela dost blbe. Jsou tam zespod plastove a z vrchu takove kovove sponky. Idealne oddelat kastlik a zkusit to zespod vycvaknout/vytlacit. Z venku bych mel strach ze bych poskodil palubku a to by byla vetsi skoda nez oddelat a zadelat kastlik. POkud se to ale rozhodnes i tak pacit tak prvni navrchu jak jsou ty kovove sponky.
Přílohy
2.jpg
(76.19 KiB) Staženo 2099 x
1.jpg
(84.67 KiB) Staženo 2099 x

Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Zastrčit držadlo vidličky obalené něčím měkkým pod to pérko.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

I presto udelas docela brutalni promacklinu jestli jsi nekdy videl polstr palubky v sestce a nez menit celou palubku tak radsi zespon vytlacit. Videt te s vidlickou i kdyz obalenou kolem toho vydechu tak ji Jimmine mas ani nevis jak :D

Jasny ze se spravnym pripravkem se to podari, ale tim nejspis vidlicka nebude ... k tomu perku se ani nedostanes nemas jak ...

Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Já to mám v Corolle úplně stejný. Důležitý je vědět, kde přesně ta pérka jsou.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kubrt
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kubrt »

Tak pak jsem srab protoze jsem to nekolikrat dneska zkousel kdyz jsem to fotil na erarni palubce, docela kurevsky to pruzilo a strach mi to nedovolil i presto ze jsem vedel kde ty perka jsou. A zkousel jsem to ocelovym platkem pres kousek tvrzenyho polise. Nerikam ze to nejde, ale risk neni pokazde zisk. Proto bych to spis vytlacil zespod protoze mi to prijde jednoduse bezpecnejsi. I kdyz mam na prodej dve ty palubky :D

Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

S tou manžetou řadičky jsem si taky na 5gen nevěděl rady. Ale čalounica poradila bezva fintu - vysrat se na veškerý kroužky pod hlavicí. Stačí tu kůžiku pod řadičku nasadit na tyčku naruby. Aby vnější povrch manžety vytvořil trychtýř nahoru. Pak to stáneš plastovou stahovačkou dole zvenku a z vnitřku trychtýře vytvoříš vnějšek. Vršek je pak krásně centricky k tyčce a drží tam, kde si ho posuneš.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
PigNick
Člen Týmu

Příspěvek od PigNick »

Čau, díky všem za rady, dneska se konečně vrhnu na ten výdech a snad se to podaří. Mám ještě dotaz ohledně oleje: pokud není v autě štítek, tak jakej olej do motoru? Co jsem hledal na netu, tak se většinou doporučuje 5w-40 ale jak mám poznat konkrétní specifikaci oleje pro ST202 (2.0 129kw) to už jsem se nedozvěděl. A potom taky jaká je dobrá značka za rozumnou cenu? Díky.
Odpovědět

Zpět na „Celica“