Corolla E11 - jak zvednout vykon motoru?

vše ohledně modelové řady Corolla
michaela
Člen Týmu

Příspěvek od michaela »

Tonda píše:Každý si řekne "chcu výkon". No jo.....to je jednoduchý chtít.......s ním jde ale ruku v ruce spotřeba paliva a to lidem posléza začne vadit.

Jestli chceš výkon tak nedělej swap,neupravuj ten motor a šup s ní do garáže (depozit) a kup silnější auto. Ona se ti poté bude ještě Corollka hodit až zjistíš kolik si veme Celica když jí budeš nakládat knedlík.
to není celkem pravda, většina továrních motorů, má velice konzervativní nastavení jak předstihu, tak bohatosti směsi, nejlepší navýšení výkonu, je že se neudělá nic jiného než že se přesně nastaví předstih a směs, u stříkaček zprůchodní restriktivní sání a výfuk, a tím naladěním, právě většinou dojde ke snížení spotřeby, a to samé platí, pokud se motor oturbí a dobře odladí, tak jde spotřeba dolů, samozřejmě že při fullbostu je spotřeby vysoká, ale na běžných cestách stejně jezdíš i s turbomotorem v mezích podtlaku, nikoli tlaku turba, a to je shodné jako u atmo motorů a když přidáš, zase máš dříve tu rychlost kterou jsi chtěl a jedeš opět v klidovém režimu

tím se ovšem nebavím o rádobytunerech, kteří rádobyzvednou výkon většíma vstřikama megahřibem a rourou od kamen, naskočí jim 6 kobyl v horních točkách, ale průběh kroutícího momentu ve zbývajícím spektru motoru stojí za prd
Tonda
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tonda »

Psal jsem o swapu a o autě s jiným motorem ne o úpravách tohoto motoru. Celica 2,0 16V má vyšší výkon - dříve dosáhneš požadované rychlosti takže také dříve odstavuješ plyn a žere méně? No to ani náhodou.

A swap? Ani blbá 4A-GE 16V si neveme 6litrů ať se snažíš sebevíc.
MADE IN JAPAN - žádný sOpel ...
libor12
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od libor12 »

nechci spouštět flame,ale za 6l umí jezdit s 4ag 16V akorát moje paní. Já s naprosto sériovým motorem a řízením,jsem se nikdy nedostal pod 8,a pokud jsem využil všechny koně pod kapotou tak 14. Nyní na upraveném cca 150koní v plné pile 17. U 200 konoveho 20l při 8500-10000 otáček C16ky. Tedy 1500kč 100km.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
michaela
Člen Týmu

Příspěvek od michaela »

Tonda píše:Psal jsem o swapu a o autě s jiným motorem ne o úpravách tohoto motoru. Celica 2,0 16V má vyšší výkon - dříve dosáhneš požadované rychlosti takže také dříve odstavuješ plyn a žere méně? No to ani náhodou.

A swap? Ani blbá 4A-GE 16V si neveme 6litrů ať se snažíš sebevíc.
psala jsem při normálním ježdění, ne při závodění, pokud budu auto s vyšším výkonem honit, tak bude vždy vyšší spotřeba, a klidně se můžeš pohádat s mým otcem o tom výkonu a turbu
dokud měl svou 1,8 a jezdil s ní dost zběsile měl spotřebu 12l (když závodil i víc) jakmile ji oturbil šel se spotřebou na 10,5l (když závodil opět víc) ale tohle byla jeho průměrná spotřeba a s tím autem se dalo jezdit i za 7l, ale s jeho cihlovýma botama mu i micra 1,2objem žrala 8,5 litrů a ostatní s ní jezdili do 5l
Fitipaldi
Člen Týmu

Re: Corolla E11 - jak zvednout vykon motoru?

Příspěvek od Fitipaldi »

Carli píše:Ahoj lidi, jsem tu novy. Procital jsem historii a musim uznat ze jsem se neco i priucil. Jste super. Nevite nekdo jak se da zvednout vykon. Mam motor 4E FE 63KW. Co je vhodnejsi system NOOS nebo turbo pripadne nejaka jina vychytavka. Hlavne neco abych neznicil motor. Predem dik za odpovedi. :lol:
Mám model E12 , najel jsem s ní 85.000 km. Momentálně se mi zdá, že ten výkon jde dolů, je nižší než byl třeba v 50.000 km. Obávám se , že ztráta výkonu odpovídá najetým kilometrům. Nezdá se mi, že by to bylo poklesem kompresního tlaku, ani jinými změnami. Ale mám pocit, že se asi zanesl katalyzátor. To je taková sice užitečná věc, ale dost často se spékají uvnitř ty trubičky potažené platinou/iridiem. Výsledkem je zvýšený odpor na výfuku a znatelný pokles výkonu. Prostě po 100000 km je kaput každý KAT, záleží, jak se s tím jezdí. Mě to jezdí dobře ve středních otáčkách. V nízkých a hlavně ve vysokých už to moc nejede. Podobně se to chovalo , když jsem měl Seata 1.8 benzin. Spaliny za studena i za tepla jakoby čpěly, smrděly. Po výměně KATu se motor "probudil" jelo to jakoby to sjelo z výrobního pasu, a spaliny spíš voněly. Takže možná i taková součástka Ti "zvedne výkon " a nemusíš do toho cpát žádné velké peníze a navíc prospěješ i životnímu prostředí.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Fitipaldi píše: ...prostě po 100000 km je kaput každý KAT, záleží, jak se s tím jezdí...
To možná platilo pro nějaké první modely (a brzy zase začne platit i pro ty nejnovější, ale to už je jiná pohádka), ale jinak je to nesmysl.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Jelass
Manager Týmu

Příspěvek od Jelass »

wo co go? Jaké budou změny v katech?
Mondeo 2.0i Turnier 2004
p:Corolla E11 4ZZ_FE 97PS
P: Dodge GrandCaravan 3.3i 2008
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Změny jsou ve všem, ne jen v katech :D
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Fitipaldi
Člen Týmu

Příspěvek od Fitipaldi »

Jimmi píše:
Fitipaldi píše: ...prostě po 100000 km je kaput každý KAT, záleží, jak se s tím jezdí...
To možná platilo pro nějaké první modely (a brzy zase začne platit i pro ty nejnovější, ale to už je jiná pohádka), ale jinak je to nesmysl.
Taky názor. Až na to, že motory byly konstruovány na benzin a ne na směs s bioetanolem a težko lze věřit, že zbytky po spálení právě nezalepí KAT, o kvalitě benzinu obecně ani nemluvě.
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Líh hoří docela čistě, že by zrovna jeho spalování mělo něco ucpávat se mi nezdá. Dokonce jsem slyšel radu před kontrolou emisí přídat do nádrže E85. (určitě ne víc než 1:1, z opatrnosti bych zůstal tak u poměru 1:3, 1:4)
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To už bych měl kat zacpanej tak, že by musel za jízdy vybouchnout :D
VAZ 2103 1500/49kW bílá
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mipr »

Carli píše:Ja moc dobre vim ze se tahle investice temer rovna cene auta. Ale tohle auto je pro me srdecni zalezitost a neresim to ze se mi nevyplati. Nerek bych ze se radikalne zvisi spotreba po zmene vyfuku a sani. Navic optimalizace RJ vecinou spotrebu snizi. Po upravach dam vedet vysledek.
Na tychto forach su vacsinou inteligentni ludia, ale vynimka potvrdzuje pravidlo.. pozdravujem toho "vynimocneho" cloveka a odkazujem: nebabri do tohto vyborneho spolahlivehe motoru, ak sa chces zabavat (adolescent tuning) kup si ine "auto" a kazdy vikend sa v tom vrtaj (napr.fiat bravo)
good luck
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Mira Stejskal
Člen Týmu

Příspěvek od Mira Stejskal »

:D
Fitipaldi
Člen Týmu

Re:

Příspěvek od Fitipaldi »

Jimmi píše:To už bych měl kat zacpanej tak, že by musel za jízdy vybouchnout :D
Se zanášením katu se dokonce počítá. Pravděpodobně ani nevíš, že u VVTi motoru jsou 2 lambda sondy.
První lambdasonda, je hned u sběrného potrubí a přímo řídí process spalování.

Druhá je za katalyzátorem. Pokud funguje katalyzátor, mění se i spaliny a je rozdíl mezi změřenými hodnotami lambd sond.

Pokud hodnota 1. lambda sondy bude shodná s hodnotou na 2. lambdasondě, vyhodnotí to řídící jednotka, že kat již nefunguje vůbec a rozsvítí se ti pečené kuře.

Podle tvých představ je katalyzátor součástka, která je na věčné časy.

Lze jej zničit zcela jednoduše olovnatým benzínem.

Lambda sondu ničí přítomnost fosforu v palivu (ten je přítomen v oleji).

Ještě bych dodal něco k tomu lihu, čistý líh shoří téměř beze zbytku. směs E85 nelze používat jednoduše. 1. líh váze vodu, 2. má menší výhřevnost.

Spálí se pro stejný výkon více paliva. Řídící jednotka musí být upravena, aby paliva bylo dodáváno více , než u klasického lambda poměru = 1 , což znamená na 1 díl paliva, 14.9

hmotnostních dílů vzduchu. Pro E85 počítám bude poměr tak 1:10, ale to je odhad.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“