Hlucný výfuk Auris 1,6 97kW 2013

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Kocúr
Věčnej rejpal

Re: Hlucný výfuk Auris 1,6 97kW 2013

Příspěvek od Kocúr »

Mne furt vŕta v hlave že pri corollách s hučnosťou výfuku nieje problém. Hlučnosť výfuku u Aurisov určite nesúvisí s motorom, problém je niekde vo výfuku samotnom.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

Cimik: verim, ze zazivas velke sklamanie. Osobne si myslim, ze za svoje peniaze by mal zakaznik dostat kvalitu, ktorou sa Toyota rada hrdi. Smutne je, ze im je to jedno. Myslim, ze sa im to vypomsti. Rovnako ako VW a spol. Drzim palce.
PS: je tu minimalne jeden "Nick", ktory Toyotu vratil. Myslim, ze tam boli na pretras brzdy.
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

Beneold píše:Cimik: verim, ze zazivas velke sklamanie. Osobne si myslim, ze za svoje peniaze by mal zakaznik dostat kvalitu, ktorou sa Toyota rada hrdi. Smutne je, ze im je to jedno. Myslim, ze sa im to vypomsti. Rovnako ako VW a spol. Drzim palce.
PS: je tu minimalne jeden "Nick", ktory Toyotu vratil. Myslim, ze tam boli na pretras brzdy.
Ano, zklamání opravdu zažívám. Je to moje první nové auto, které jsem si v životě koupil. Po supr zkušenostech s předchozí Corollou jsem si Toyotu oblíbil a když jsem našetřil na nové, Auris byl jasná volba. Od té doby jenom bohužel zklamání. Zajímavé také je, že teď mám od Toyoty zapůjčeného náhradního Aurisa - r. 2009, najeto asi 105 tisíc..doslova zažívám orgasmus když poslouchám tichounký zvuk od výfuku..a prostě nějak tak celkově, tenhle starší Auris mně přijde lepší..a ještě k tomu parádně svítí v noci, což se o mém říct nedá..jízda v noci byla utrpení..:-/ ..no ty světla mně mají vyměnit. Prostě těch problémů bylo až až. Toyota naprosto zklamala.
Auris 1.6 Valvematic, r. 2014
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

Kocúr píše:Mne furt vŕta v hlave že pri corollách s hučnosťou výfuku nieje problém. Hlučnosť výfuku u Aurisov určite nesúvisí s motorom, problém je niekde vo výfuku samotnom.
Jasně že je problém s výfukem. Nikde jinde. Přece po každé výměně..ať už druhého dílu nebo poté kompletu, byl výfuk cca 2 - 3 tisíce kiláků naprosto tichý. Kamarád dělá v autorizáku škodovky a držel se za hlavu když jsem mu řekl že mně chtějí sundávat hlavu a dělat něco v motoru. Jeho rada zněla..ať ti Toyota koupí výfuk od náhradního výrobce a budeš mít pokoj, když už neumí udělat výfuky v rámci své firmy.
Navíc prý už zásahy v motoru můžou způsobit v budoucnosti problémy..po najetých 28 tisících..
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

cimik: Není tu někdo, kdo má s tímto postupem zkušenosti? Díky.

TREBA OSLOVIT O RADU : max007

http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... 68&t=37084
http://www.aurisrecenze.cz/vyjadrenia-o ... tomobiliek
http://www.aurisrecenze.cz/
max007
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od max007 »

Zdravím,

áno, som to ja kto som úspešne vrátil auto. A ako tak čítam ďalší problém som rád, že som sa ho zbavil.

Pár rád ako úspešne na to:
- Pevné nervy
- Riešiť situáciu a servisovať auto tam, kde ste vozidlo kupovali.
- Počúvať, čo Vám vravia. Ak Vás oklamú, zavádzajú, nevyplnia riadne reklamačný protokol, podnet na SOI/ochranu spotrebiteľa to vyrieši.
- Vždy si všetko dať podpísať. Každú jednú prehliadku auta. Všetko riadne spísať.
- Napísať mail na Toyota Central Europe – Czech s.r.o. so skúsenosťami spomenúť samozrejme v ktorom servise. Majú 30 dní na preriešenie problému, samozrejme nezaškodí dopísať, že odpoveď očakávate do X dní. Žiadosť bude vybavená rýchlejšie. Mail spomenúť aj v servise, podnet budú prešetrovať so servisom. Odpoveď Vám pravdepodobne nepomôže, ale toto naštve a postraší servis.
- V prípade, že sú problémy s prešetrením, oznámiť, že ak reklamácia nebude poriadne prešetrená, podáte podnet na ochranu spotrebiteľa, SOI.
- Pokiaľ viem, každá reklamácia musí byť podľa zákona riadne prešetrená a to v rámci záruky (ak to tak nie je opravte ma). Ak tam aj prídete každý deň a každý deň Vám povedia že je všetko OK, nevadí. Ak závada stále pretrváva podľa Vášho názoru, prídite aj zajtra.
- Žiadať kontakt na vedúceho / manažéra, ideálne majiteľa (ten Vám ale pravdepodobne nedajú). Žiadať osobné stretnutie, kde problém vysvetlíte (a skombinujete poznatky nadobudnuté vyššie).
- Neuveriť absolútne nezmysli. Používať zdravý rozum. Pozerať sa na problém objektívne.
- V núdzi pohroziť médiami. Pozor ale, z tohto nie je cesty späť.
- Nevykašlať sa na to.

Inak môj príbeh je s detailami na http://www.aurisrecenze.cz .

Ako som vrátil auto?
Bolo pre nich ľahšie a ekonomicky výhodnejšie ho odkúpiť, odstúpiť od zmluvy a predať inému, ako stále sa snažiť riešiť problém ktorý nevedeli vyriešiť. :wink:

Edit:

Pozor
pri vracaní auta. Prečítať poriadne zmluvu. V prípade úveru od TFS musí byť zmľuva uzatvorená medzi 3 stranami! V mojom prípade bola v poriadku až tretia zmľuva. Pričom ak by som podpísal prvú, auto by som vrátil a musel podľa zluv splácať ďalej!
el bunda
Člen Týmu

Příspěvek od el bunda »

cimik píše:
Kocúr píše:Mne furt vŕta v hlave že pri corollách s hučnosťou výfuku nieje problém. Hlučnosť výfuku u Aurisov určite nesúvisí s motorom, problém je niekde vo výfuku samotnom.
Jasně že je problém s výfukem. Nikde jinde. Přece po každé výměně..ať už druhého dílu nebo poté kompletu, byl výfuk cca 2 - 3 tisíce kiláků naprosto tichý. Kamarád dělá v autorizáku škodovky a držel se za hlavu když jsem mu řekl že mně chtějí sundávat hlavu a dělat něco v motoru. Jeho rada zněla..ať ti Toyota koupí výfuk od náhradního výrobce a budeš mít pokoj, když už neumí udělat výfuky v rámci své firmy.
Navíc prý už zásahy v motoru můžou způsobit v budoucnosti problémy..po najetých 28 tisících..
A myslíš že by problém přestal kdyby se vyměnil hlučný výfuk za nový,třeba od jiné značky,neoriginální,nebylo by to taky jenom na chvíli.
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

Max007: velka poklona a rešpekt za vytrvalosť a odvahu v boji s veternymi mlynmi. Pritom by stacilo prejavit od zastupcov "T" trochu ucty k zakaznikovi. Teda ak to neberu, ako jednorazovy nakup. Co by bolo smutne.
Snad zapracuju na sebe.
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

el bunda píše:
cimik píše:
A myslíš že by problém přestal kdyby se vyměnil hlučný výfuk za nový,třeba od jiné značky,neoriginální,nebylo by to taky jenom na chvíli.
To bohužel nikdo neví, dokud se to nezkusí.
Vycházím jen z názoru mých kamarádů - mechaniků. Dle nich se týká o typické ekonomické šetření - které se ovšem v současné době týká snad všech automobilek.
cimik
Člen Týmu

Příspěvek od cimik »

Moc děkuju maxovi, že si udělal chvilku a sdělil mně mnoho cenných rad, nejenom zde veřejně, ale i přes soukromé zprávy.
max007 píše:Zdravím,

áno, som to ja kto som úspešne vrátil auto. A ako tak čítam ďalší problém som rád, že som sa ho zbavil.

Pár rád ako úspešne na to:
- Pevné nervy
- Riešiť situáciu a servisovať auto tam, kde ste vozidlo kupovali.
- Počúvať, čo Vám vravia. Ak Vás oklamú, zavádzajú, nevyplnia riadne reklamačný protokol, podnet na SOI/ochranu spotrebiteľa to vyrieši.
- Vždy si všetko dať podpísať. Každú jednú prehliadku auta. Všetko riadne spísať.
- Napísať mail na Toyota Central Europe – Czech s.r.o. so skúsenosťami spomenúť samozrejme v ktorom servise. Majú 30 dní na preriešenie problému, samozrejme nezaškodí dopísať, že odpoveď očakávate do X dní. Žiadosť bude vybavená rýchlejšie. Mail spomenúť aj v servise, podnet budú prešetrovať so servisom. Odpoveď Vám pravdepodobne nepomôže, ale toto naštve a postraší servis.
- V prípade, že sú problémy s prešetrením, oznámiť, že ak reklamácia nebude poriadne prešetrená, podáte podnet na ochranu spotrebiteľa, SOI.
- Pokiaľ viem, každá reklamácia musí byť podľa zákona riadne prešetrená a to v rámci záruky (ak to tak nie je opravte ma). Ak tam aj prídete každý deň a každý deň Vám povedia že je všetko OK, nevadí. Ak závada stále pretrváva podľa Vášho názoru, prídite aj zajtra.
- Žiadať kontakt na vedúceho / manažéra, ideálne majiteľa (ten Vám ale pravdepodobne nedajú). Žiadať osobné stretnutie, kde problém vysvetlíte (a skombinujete poznatky nadobudnuté vyššie).
- Neuveriť absolútne nezmysli. Používať zdravý rozum. Pozerať sa na problém objektívne.
- V núdzi pohroziť médiami. Pozor ale, z tohto nie je cesty späť.
- Nevykašlať sa na to.

Inak môj príbeh je s detailami na http://www.aurisrecenze.cz .

Ako som vrátil auto?
Bolo pre nich ľahšie a ekonomicky výhodnejšie ho odkúpiť, odstúpiť od zmluvy a predať inému, ako stále sa snažiť riešiť problém ktorý nevedeli vyriešiť. :wink:

Edit:

Pozor
pri vracaní auta. Prečítať poriadne zmluvu. V prípade úveru od TFS musí byť zmľuva uzatvorená medzi 3 stranami! V mojom prípade bola v poriadku až tretia zmľuva. Pričom ak by som podpísal prvú, auto by som vrátil a musel podľa zluv splácať ďalej!
el bunda
Člen Týmu

Příspěvek od el bunda »

el bunda píše:
cimik píše:
Kdybych věděl na 100 % že to přestane hučet po výměně výfuku tak bych do toho šel,měl jsem deset let staré auto a výfuk byl tišší než u nového,to je opravdu divné.
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

ja se ani Toyotě nedivím, že se raději zbaví takových pacošů.....
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
miziov
Člen Týmu

Příspěvek od miziov »

maxwell píše:ja se ani Toyotě nedivím, že se raději zbaví takových pacošů.....
To mám fakt rád, když se do diskuse zapojují lidi kterých se to netýká.

Já mám výfuk měněný dvakrát, od minulé výměny najeto 7000 km a zatím je tichý. Ale i technik mi říkal že se to Toyotě nedaří řešit (což si překládám jako: sereme na to, auta už jsme prodali).

Světla mám taky vyměněné - nové svítí mnohem líp.

Takže o nějaké super kvalitě nemůže být řeč, na druhou stranu závady nejsou akutní, vždycky jsem nastartoval, vždycky jsem dojel.
Toyota Auris 1.6l Valvematic Active+Business 2013
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Když něco zaplatím, tak chci aby to řádně fungovalo. Pokud to nefunguje a je to v záruce tak problém ať řeší kompetentní lidé. Jinak k tomu hlučnému výfuku. V záruce reklamovat, trvat na sepsání reklamačního protokolu (Toyota to ne vždy dělá-osobní zkušenost). Veškeré úkony v písemné formě (jak bylo už výše uvedeno), tak aby je bylo možné použít jako důkazní prostředek.
Vozidlo má v rámci homologace deklarovanou hlučnost, pokud bude tento parametr překročen nesplňuje homologaci. V případě neuznání vady v záruce získat měření hlučnosti prostřednictvím znalce v oboru motorových vozidel a v případě překročení limitní hodnoty podat žalobu s uplatněním nákladů na znalce, právní zastoupení a případně další vzniklé škody. A být slušní, ale důslední. Bohaté automobilky jsou někdy nenažrané konkrétně DAS Auto viz dieselgate.
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
MiBo
Věčnej rejpal

Příspěvek od MiBo »

Čepo:
...získat měření hlučnosti prostřednictvím znalce v oboru motorových vozidel ...
... ze to musi byt "sudny znalec"....
Odpovědět

Zpět na „Auris“