Ojetý Auris 180 tkm - mile překvapil :-)

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Aley
Člen Týmu

Ojetý Auris 180 tkm - mile překvapil :-)

Příspěvek od Aley »

Uvádím moje čerstvé zkušenosti s aurisem, můžete případně okomentovat.

Po 11 letech s yarisem, ačkoliv má jen 74 tkm a subjektivně jezdí pořád jak nový, jsem chtěl něco lepšího, tak jsem se rozhodl pro auris. Největší problém bylo sehnat něco s ESP - v základu do roku 2012 nebylo a Češi neskutečně šetří na bezpečnosti, našel jsem v celé republice jen tři ojeté aurisy facelift 2010-2012 s ESP. Šel jsem jeden zkusit - najeto už 180 tkm, takže docela s obavami, co to bude za herku... Karoserie i interiér ale vypadaly velmi zachovale a když jsem to nastartoval a rozjel se, hned jsem věděl, že ho chci. :-) Kontrola stavu vozu v servisu dopadla výborně, to auto mi prostě i po 180 tkm přijde jak nové. Takže jsem koupil. :-)

Už jsem tu pročetl velkou část fóra. Mám neskutečně sjeté brzdy včetně kotoučů. (Podle servisních záznamů, co jsem dostal, to bylo už několikrát vyměněné a opět je to sjeté.) Do prostoru rezervy nezatíká. Zpočátku jsem měl pocit, že zlobí převodovka. Opakovaně nechtěla zařadit jedničku, na každé světelné křižovatce jsem brzdil provoz. Ale druhý třetí den se to spravilo - že by tomu autu vadilo, že dlouho stálo v bazaru? Teď mám dojem, že vše šlape perfektně. Snad to vydrží. Počítám s výměnou svíček a možná brzo těch brzd, hlavně zadní to potřebují.

Motor má 132 koní, čili dvojnásobek, co můj yaris. Při běžném provozu v malých otáčkách ten rozdíl ale není moc poznat, čekal jsem od toho víc. Spotřebu na yarisu při mých krátkých cestách do práce mám do 5.5, na aurisu 7.5. Docela rozdíl. Přemýšlím o přestavbě na LPG, jen po tom, co jsem tu o LPG přestavbách četl, mám strach, jestli to bude dobře šlapat.

Co mě nemile překvapilo, je, že prakticky žádný bazarový auris nemá druhou sadu kol. Všechny na zimních na plecháčích. Kam se ta letní kola aurisům ztrácejí? Stejně tak jsem nedostal povinnou výbavu. Proč někdo sebere trojúhelník nebo dokonce i žárovky z auta, co prodává, nechápu.

Uvažuju o instalaci denního svícení - psalo se o tom tady na fóru - denní svícení tlumenými dálkovými mi přijde dost zajímavé.
Nohis
Řidič

Re: Ojetý Auris 180 tkm - mile překvapil :-)

Příspěvek od Nohis »

Jo Auris je držák, když se o něj člověk stará. LPG nedoporučuji, taky jsem slyšel že to moc dobře nešlape. A tlumené dálkáče zní dost zajímavě na denní svícení, kdyby jsi to nějak pořešil dej vědět.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Tak ťa asi čakajú základné servisné úkony - min. výmena náplní, asi bude dobre aj prevodový olej, brzdy závisia od pozornosti majiteľa, predpokladám ak niekto plánuje predaj neinvestuje do servisu.... ak nemáš servisnú knihu pomeň základné veci, neviem napr. čo tam vydrží taká lambda...
kolesá - ak má elektrony tak ich predá mimo auta, má to logiku, plechy nechá na aute, elektrony navyše cenu auta nezvýšia.
Výkon je vyšší na papieri, váha auta nepustí plus ako je poskladaná prevodovka...
tak nech ti slúži, nech si to poservisuješ lacno a kvalitne...
a LPG - jedna poznámka, aby LPG fungovalo dobre musí byť motor a menežment motora v bezchybnom stave - funkčné lambdy, sviečky, káble, čidlá.... nemá zmysel prestavať motor ktorý je zanedbaný a "načatý" čo neznamená že to je pravidlo pri 180 000km...
či je vhodne-nevhodné vždy nájdeš taký aj onaký názor, to ti nikto nerozhodne...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

Většinou lidi auto dají do bazaru za cenu, že nechtějí dát k autu nic navíc nebo to pak prodají bokem v bazaru :) ... ještě, že už je pryč éra vyrvaných autorádií se zničenými plasty kolem ;)
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

u nás nie... hlavne bazárnici majú autá kde chýba autorádio... asi ho radi ponúknu za dobrú cenu...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
indet
Manager Týmu

Příspěvek od indet »

Aley píše:Největší problém bylo sehnat něco s ESP - v základu do roku 2012 nebylo a Češi neskutečně šetří na bezpečnosti, našel jsem v celé republice jen tři ojeté aurisy facelift 2010-2012 s ESP.
Ja byl hodnej synáček.
Mamince jsem objednal robotickou převodovku, Lunu s ESP a metalizu do Aurise navíc v roce 2010 :wink:
AUR 10, OCT II, VER 13
Obrázek
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Aley píše: Uvažuju o instalaci denního svícení - psalo se o tom tady na fóru - denní svícení tlumenými dálkovými mi přijde dost zajímavé.
Jo jen si dej bacha, ptal jsem se, jestli s tím projdu na technický a prý ne. Protože origo auta, co to tak mají mají vždy dvouvláknovou žárovku, nikde ne podžhavenou dálku. Policajti to nepoznaj, ale aspoň u nás na STK o tom mluvil technik tak, že mi bylo jasný, že toho bych neoblbnul. Prostě tomu rozuměl...
Ale jinak jsem pro, sám jsem to chtěl a pořád chci udělat taky.

P.S.: Jinak já mám Aurise z roku 2007, jednoho z prvních, který první rok jezdil na importu jako služebák. Teď mám najeto 186.000 :-) Kotouče a destičky přední měněny 2x, zadní 1x.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
JenniColky
Řidič

Příspěvek od JenniColky »

slabostka píše:u nás nie... hlavne bazárnici majú autá kde chýba autorádio... asi ho radi ponúknu za dobrú cenu...

Ano, nesmyslně.... rozdíl mezi Terra Cool a Luna výbavou byl zhruba 50 tis, ale jedno auto mělo prakticky všechno potřebné krom senzorů a druhé bylo snesitelný základ..
eX Auris 1ZRFAE, E11-4EFE a "nějakej ten koncern a další šrot"

Nyní: IS200 daily, Soarer 1JZ-GTE
Odpovědět

Zpět na „Auris“