Klokotani/rachtani motoru

vše ohledně modelové řady Avensis
Mikeson
Navigátor

Re: Klokotani/rachtani motoru

Příspěvek od Mikeson »

Tak jsem zapomnel napsat vysledek...dle IDauto to byly tusim 4loziska + prace + novy olej do prevodovky (uz po 10kkm) a ucet na cca 23k. V jinych servisech to bylo "kdyby a co kdyby", tak jsem se nakonec rozhodl to v ID nechat.

Nasledne STK v listopadu 2015 OK, ale uz si pripadam jako duchař - posledni mesic slysim jine dalsi zvuky :(
Neco mohou delat plasty pod motorem, upevnoval jsem lepe a nektere zvuky zmizely. Rampa v Brne by se hodila.
Nasel jsem zde na foru, ze i krabice vzduch.filtru muze neco vyluzovat. Zkusim mrknout o vikendu.
Zimni pneu pujdou ted zrecyklovat, maji 4mm, takze ty taky treba delaji nejaky blby zvuk, ale slysim to az poslednich nekolik tydnu, coz na pneu neukazuje.
Obcas mam pocit, ze mi pod nohou malinko vibruje plyn.pedal.

Neni tu nejaky odbornik nebo zkuseny Toyotak v Brne, co by mel chvilku casu se zaposlouchat?
Dik
Mike
Toyota Avensis II Combi T25 1.8 VVTi 95kW 1ZZ-FE r.v.02/2006
Roman Jašek
Věčnej rejpal

Příspěvek od Roman Jašek »

Zdarec, mám stejnej motor a jsem taky z Brna. Mohli bychom se někdy sejít a porovnat, jak nám to rachotí :shock:
Toyota Avensis 1,8 VVti kombi, 95 kW, r.v. 2006
Mikeson
Navigátor

Příspěvek od Mikeson »

To zní jako plán...
Mikeson
Navigátor

Příspěvek od Mikeson »

Romane, na Velikonoce jsme s rodinou nakonec mimo Brno, takže jsem zatím nevyužil tvé laskavosti a nabídky porovnat zvuky aut. Ale všem dnům není konec :D

Nicméně jsem si konečně poslechl pořádně motor , za studena na 2k otáčkách vibruje kryt motoru, ten na kterém je logo Toyota a napsané VVT-i 16 valve. Musím tam dát gumovou podložku.

Druhá věc - všiml jsem si, že u vzduch.filtru, jak jsou ty pohyblivé pacičky, které se odjistí, aby šel vrchní kryt sundat, tak je tam jen jedna pacička. Máte tam dvě? Díky za potvrzení.
Vpravo pacička je, vlevo není a je ulomený zobáček na spodním dílu, takže bez výměny spodního dílu tam pacičku stejně nejde dát a zacvaknout. Tím pádem mohu pořešit i ten molitan preventivně, když se spodek musí vyměnit.

Třetí zvuk nedovedu lokalizovat, to bude pro automechanika, zdá se mi tam navíc, ale slyšet to není jednoduché, náhrat nelze.

Tušíte, kde by se dal levně koupit ten spodní díl vzduch.filtru?

Díky
Mike
Mikeson
Navigátor

Příspěvek od Mikeson »

EDIT:

1)
Viz. foto prichytky pro kryt motoru - tusite, ktery dil by to mohl byt napr. v a-kelly? To mam kousek.
Hledam, ale nic s podobnou hlavou tam nevidim.

2)
Zatim jsem vzduch.filtr poresil stahovaci paskou a zda se to mnohem lepsi.

Nekde tam slysim zvuk volneho sroubku, ale najit ho nemuzu.
Navic mi prijde, ze mam mezi predni maskou a kapotou, kde je sice tesneni, trochu fuk a pri cca 150km/hod se mi zda, ze kapota trosku lita nahoru a dolu a nabira vzduch. Pokud je kapota dole zavrena, stale se muze trochu pohybovat.
Dalo by se s tim neco delat?

Diky
Mike
Přílohy
1.jpg
(104.74 KiB) Staženo 740 x
lukas8738
Řidič

Příspěvek od lukas8738 »

Mikeson píše:EDIT:
Navic mi prijde, ze mam mezi predni maskou a kapotou, kde je sice tesneni, trochu fuk a pri cca 150km/hod se mi zda, ze kapota trosku lita nahoru a dolu a nabira vzduch. Pokud je kapota dole zavrena, stale se muze trochu pohybovat.
Dalo by se s tim neco delat?

Diky
Mike
Uplne v prednej casti pod kapotou su dve take gumove dorazy (napravo a nalavo). Su srubovacie, takze nastavitelne, trochu povysrubuj a skusaj, az ti nebude kapota sediet ;) Tie v modrom O
Přílohy
engine1.jpg
(59.06 KiB) Staženo 712 x
ave t25, 2,2d4d-110kw '06
Mikeson
Navigátor

Příspěvek od Mikeson »

Tzn. vysroubovat je vic, aby kapota nemela vuli a nemohla se hybat?
Diky za photo.

Pak tam uz ale urcite budu mit malou fuku mezi maskou a kapotou, nedela se to dlouhe tesneni na celni masce i vetsi?
Asi blba otazka.
hudyss
Věčnej rejpal

Příspěvek od hudyss »

Podobné jsem řešil u Granda, pak byl trochu zacákaný motor. Tak jsem to vyřešil takto http://www.aliexpress.com/item/Free-shi ... 21701.html a nalepil na vršek pasku pod kapotou a pomohlo.
T Avensis Wagon 2.0 D-4D /2004/ -Ex
Ford Grand C-max 1,6 EB /2012/
Mikeson
Navigátor

Příspěvek od Mikeson »

Chlapi, potřeboval bych Vaši radu.

Jak jsem psal už dříve, na konci října 2015 jsem dostal účet od ID auto, měnili 4 ložiska v převodovce.
Teď jsem vyměnil ložisko v pravém předním kole, hučelo jak stádo krav, a myslím, že slyším trochu i to z levého předního (je to hluk nezávislý na tom, zda je neutrál, sešlápnutá spojka nebo pod plynem)
Nicméně si myslím, že slyším zase nějaké klokotání pod lehkým plynem, když motor moc neřve - čili to stejné, co jsem slyšel před rokem.
Vím, že to může být ložisko spojky a nebo možná ložiska v převodovce.

Jak postupovat?
Kolik v převodovce těch ložisek je?
Když bych to dal zase do ID auto, určitě budou tvrdit, že špatná jsou ta ložiska, co měněna před rokem nebyla a tedy nemohu uplatnit záruku a celou věc reklamovat. Jak toto udělat nejlépe?

Díky předem
Mike
Odpovědět

Zpět na „Avensis“