Auris Touring Sports 1,2T Multidrive
Re: Auris Touring Sports 1,2T Multidrive
Jak je to se zárukou u Toyoty dnes? Pořád tři roky nebo už bez příplatku víc? V případě 5 a více leté záruky se není třeba znepokojovat spolehlivostí nových motorů.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
3roky standardně a do 100tKm , v případě dokoupeni 2let a do 160tKm do 1/2 roku po prodeji je na ni 18% sleva tedy 10500Kč. Teď zvažuji dokoupeni 2let k mému autu kde to čini již ale bezmála 19tKč. U Aurise 1,6 jsem ji nedokupoval, při nájezdu za 13tKm za 5,5let to by byli vyhozené peníze.
AUR 10, OCT II, VER 13

Pokud můžu reagovat na Kocúra a jeho komentář k Vitaře v automatu - Suzuki jako jeden z posledních výrobců montuje klasické HDM automaty i k menším motorům, tatík má Splash a automat tam (čtyřrychlostní HDM) můžu jenom doporučit. Je to sice řešení na úkor dobré spotřeby (i když to není žádná hrůza - 6l/100km) a CVT u Toyoty je co do chování taky lepší, ale na druhou stranu při šetrném zacházení HDM automat přežije kastli a komfort jízdy je výborný.
Podle mého je trochu škoda, že se od tohoto osvědčeného řešení ustupuje podobně (a z podobných důvodů), jako od benzínových atmosférických motorů. Pro soukromé auto, které mi má vydržet nějakých řádově 10 let a kterým se najede pár tisíc km ročně, kdy ani ta spotřeba nezvedne náklady, mi to přijde jako nejlepší řešení. Sám mám Verso s CVT, ale to je služebák, pokud se to vysype, tak to půjde na firmu, takže mě to netrápí, ale kdybych kupoval soukromé auto, tak bych to s tak lehkým srdcem nepřešel.
Na druhou stranu pořád si říkám - je to Toyota, ti by nenasadili něco problémového (haha). Problémy s CVT se týkaly hlavně víceméně jenom Nisanu a už je to taky nějaké to desetiletí zpátky. Já mám zatím najeto 70 000km a v pohodě - ale to je pro statistiku málo ks a málo km. Nicméně našel jsem na netu jenom jednu diskusi o rozbitém Toyotím CVT (skonšilo výmenou převodovky v záruece), ani tady se to nevyskytuje, takže bychom k tomu už mohli přistupovat bez předsudků...
Podle mého je trochu škoda, že se od tohoto osvědčeného řešení ustupuje podobně (a z podobných důvodů), jako od benzínových atmosférických motorů. Pro soukromé auto, které mi má vydržet nějakých řádově 10 let a kterým se najede pár tisíc km ročně, kdy ani ta spotřeba nezvedne náklady, mi to přijde jako nejlepší řešení. Sám mám Verso s CVT, ale to je služebák, pokud se to vysype, tak to půjde na firmu, takže mě to netrápí, ale kdybych kupoval soukromé auto, tak bych to s tak lehkým srdcem nepřešel.
Na druhou stranu pořád si říkám - je to Toyota, ti by nenasadili něco problémového (haha). Problémy s CVT se týkaly hlavně víceméně jenom Nisanu a už je to taky nějaké to desetiletí zpátky. Já mám zatím najeto 70 000km a v pohodě - ale to je pro statistiku málo ks a málo km. Nicméně našel jsem na netu jenom jednu diskusi o rozbitém Toyotím CVT (skonšilo výmenou převodovky v záruece), ani tady se to nevyskytuje, takže bychom k tomu už mohli přistupovat bez předsudků...
Problém je ten že cvt môže brať toyota napr. od fi jatco a problém sa zvykne ukázať neskôr... honda jazz je tiež príklad v starších verziách... preto za mna primitívny zložitý spolahlivý hybrid...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000