Auris Touring Sports 1,2T Multidrive
Auris Touring Sports 1,2T Multidrive
Zdravím,
uvažujem nad kúpou Aurisu v kombi verzii a s automatom. Rodina sa nám rozrástla a manželkin starý Mercedes s automatom išiel do šrotu. Aktuálne mám Auris z r. 2010 s benzínovou 1,6 a manuálom. S autom by sa jazdilo hlavne po meste, v kufri kočík a nejaký ten nákup, párkrát do roka dovolenka s plne naloženým kufrom. Ročne by sa na ňom mohlo najazdiť nejakých 5 - 7 tis. km. Potrebujem poradiť či ísť do turba alebo do atmosféry. Nikde sa mi nepodarilo nájsť ich porovnanie s automatom. Trochu sa obávam, že by sa turbo pri plne naloženom aute trápilo, ale 1,6 mám, tak ma láka vyskúšať niečo nové. Takisto je pri 1,2T Stop Start systém, čo by mohlo pri jazde po meste prinášať úžitok.
uvažujem nad kúpou Aurisu v kombi verzii a s automatom. Rodina sa nám rozrástla a manželkin starý Mercedes s automatom išiel do šrotu. Aktuálne mám Auris z r. 2010 s benzínovou 1,6 a manuálom. S autom by sa jazdilo hlavne po meste, v kufri kočík a nejaký ten nákup, párkrát do roka dovolenka s plne naloženým kufrom. Ročne by sa na ňom mohlo najazdiť nejakých 5 - 7 tis. km. Potrebujem poradiť či ísť do turba alebo do atmosféry. Nikde sa mi nepodarilo nájsť ich porovnanie s automatom. Trochu sa obávam, že by sa turbo pri plne naloženom aute trápilo, ale 1,6 mám, tak ma láka vyskúšať niečo nové. Takisto je pri 1,2T Stop Start systém, čo by mohlo pri jazde po meste prinášať úžitok.
Re: Auris Touring Sports 1,2T Multidrive
porozmýšľaj nad hybridom... cenový rozdiel nebude veľký.... možno niekde bude nejaká skladovka.... cvt nieje zlá do mesta ale hybrid je top.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Teď mě Toyoťáci sežerou, ale co třeba novou Astru 1.4 Turbo? Je levnější a dynamika papírově o dost lepší.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
Chcel by som nieco zivsie, nejaky ten liter navyse prezijem. Prave nad Astrou som premyslal, ak by som nesiel do Aurisu, ale obavam sa kvality. Tiez neviem ako tam funguje automat, nemal som to kde vyskusat.
Tak jak je na tom s kvalitou nevím, ale rozhodně nabízí zajímavější motorizace než Toyota. Ta 1.4 turbo (150hp) dá stovku za 8,3 (skoro o 2s rychlejší než nejrychlejší Auris), což mi příjde už slušný. A pořád tu je ještě 1.6 turbo. Navíc Opel nastavil ceny víc než zajímavě.
Toyota Auris 1.6 Valvematic, 6M/T, white, Terra Cool + tempomat
A aký to má ten Opel automat? Nebude to klasika robot? Skús sa povoziť a porovnať... robot nebude hlavne v meste nikdy tak komfortný ako cvt alebo klasika automat, zrýchlenie z 0-100 je iste parameter pre ženu voziacu deti po meste rozhodujúci parameter. Moja jazdí denne hybridom medzi KE-PO, dediny k dialnici, potom upchatým mestom a asi by si to auto nenechala zobrať - zďaleka nechýba výkon ani na dialnici a o meste ani nehovorím, v meste absolútny komfort. Auto do súčasných 123 000km nepotrebovalo okrem výmeny sviečok a jednej sady doštičiek- aj to len kvôli tomu že jedna ostala visieť a zodrala sa - nič.
Ešte k robotom - môj mechanik na automaty opravuje všetko a tieto robotizované vydržia bez problémov podľa neho tak cca 100 000km.... a že ich tam stále nejaké vidím to je pravda....
Asi vyzerám ako hybrid maniak ale zatiaľ som sa presvedčil že ten pohon nemá slabinu - komfort, ticho v meste, spotreba a hlavne lacná prevádzka - nie žeby to jazdili zadarmo ale do servisu jazdím keď chcem a nie keď musím.
Tak prajem dobrý výber. Za mňa do mesta pre ženu určite hybrid, keby že odpor k pohonu potom radšej cvt než robota. A keby nie Toyota tak asi Mazda či Honda.
Ešte k robotom - môj mechanik na automaty opravuje všetko a tieto robotizované vydržia bez problémov podľa neho tak cca 100 000km.... a že ich tam stále nejaké vidím to je pravda....
Asi vyzerám ako hybrid maniak ale zatiaľ som sa presvedčil že ten pohon nemá slabinu - komfort, ticho v meste, spotreba a hlavne lacná prevádzka - nie žeby to jazdili zadarmo ale do servisu jazdím keď chcem a nie keď musím.
Tak prajem dobrý výber. Za mňa do mesta pre ženu určite hybrid, keby že odpor k pohonu potom radšej cvt než robota. A keby nie Toyota tak asi Mazda či Honda.
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Som rad za kazdy nazor. Na webe pisali ze Astra 1,4T ma "klasicky" seststupnovy automat. Trojvalce zase Easytronic, robotizovanu prevodovku. Mazda nema kombik v tejtotriede Hondu nechce manzelka kvoli priestoru v kvoldruhom rade sedadiel.
Naposledy upravil(a) tomassosk dne pon 29.02.2016, 06:57, celkem upraveno 1 x.
tak tak, výkon teda určite nie je prvoradá vec pri výbere auta prioritne do mesta 
slabostka podľa tvojho mechanika, aká je predpokladaná životnosť "klasického" 4 stupňového automatu v avensise? to len pre moju zaujímavosť, či mám čakať nejaké problémy pri 220t. km....

slabostka podľa tvojho mechanika, aká je predpokladaná životnosť "klasického" 4 stupňového automatu v avensise? to len pre moju zaujímavosť, či mám čakať nejaké problémy pri 220t. km....
AVE 2l 1AZ-FSE AuTomat

Mne teraz zostava uz len dufat, ze je tu nejaky vlastnik Aurisu 1,2T s automatom. Takze ten klasicky seststupnovy automat pri Astre je tiez ok?
- to neviem ale môžem sa opýtať, veziem Nissana na výmenu brzdičavandal píše:tak tak, výkon teda určite nie je prvoradá vec pri výbere auta prioritne do mesta

Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
- určite klasický automat je lepší do mesta čo sa týka komfortu hlavne počas rozbehu - žiadne trhanie, poskakovanie počas parkovania. posúvania sa v kolone...tomassosk píše:Mne teraz zostava uz len dufat, ze je tu nejaky vlastnik Aurisu 1,2T s automatom. Takze ten klasicky seststupnovy automat pri Astre je tiez ok?
Treba sa povoziť vo všetkom čo prichádza do úvahy najlepšie aj s manželkou, prevetrať to kľudne aj xxy km, vyskúšať si rôzne režimy jazdy....
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Mne sa celkom pre ženu pozdáva Suzuki Vitara 1,6 s automatom, ten je tuším klasickej konštrukcie s hydrodynamickým meničom od Aisinu. Reakcie má veľmi dobré, trošku mi vadila jednotka, ktorú drží trochu dlhšie ako treba na môj vkus -skúšaný voz mal ale okolo 600km nabehaných takže toto sa môže ešte upraviť. Spotreba v meste okolo 6 litrov, kasňa vyššia - veľmi dobre sa nastupuje aj detské sedačky sa dozadu lepšie vkladajú, kufor aj na kočík tak akurát. Podvozok vyšší, parkovať na obrubníkoch sa dá bez väčších problémov. Bezbečnostných systémov viac než dosť. S atmosférickou 1,6 sa dá prekvapivo svižne jazdiť, je to zrejme dané aj nízkou hmotnosťou auta (cca 1100kg). Ak by to predsa nestačilo, tak je k dispozícii aj oturbený 1,4boosterjet, ktorý je už fakt pre náročnejších.
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,26l/100km)
ja sem napisem len na margo turba. Nejazdil som s 1.2T od Toyoty, ale skusal som 1.4T 140k (teda v predchadzajucej astre). Podla mna je takyto motor pre zenu nevhodny, samozrejme neviem aky vodic je tvoja zena. Vyhoda turba je, ze tam mas vykon uz od nizkych otacok, ale je to zaroven aj nevyhoda. Menej skuseny vodic tam dostane rapidny vykon hned na rozbeh a nemusi to auto uplne zvladnut. Kedze som neni az tak zvyknuty na turbo, aj ja som pri vyjazde z bocnej pekne zahrabal
. A to si este zober ze som s tym isiel v starsej tazsej astre. Mimochodom ked sme vyberali auto tak mi v Opli povedali, ze realne bude astra (kombi) na predajniach az zaciatkom leta. Takze zalezi asi aj dost kedy to chces kupovat.

A prečo 1.2T Multidrive? Ak nechceš hybrid nie je vhodnejšia kombinácia 1.6 Multidrive? Hladká 1.6 prakticky nezničiteľný motor a to malé turbo v meste asi až tak nevyužiješ. Ja ľutujem, že som nezobral ten Multidrive, nejako ma prestáva baviť to miešatko na stredovom tuneli
Toyota Auris ll 1.6 Valvematic Style 2013 Bronzová - Avant Garde
Ja kdybych si měl vybrat tak bych se rozmýšlel takto:
Auris TS
- 1,2T motor je tu krátce a nikdo neví zda nebude mit problémy, subjektivně v něm oproti 1,6 nevidím rozdíl.
Start&Stop je to nejhorší co tě může u M/S potkat
- 1,6 je osvědčená, spolehlivá a většina kolegů s ni jezdi s manuálem okolo 6,5l. M/S je na tobě.
- hybrid mě lákal , ale vadí mí že u něj nemůžeš mít tažné a jízda v zimě na zmrzlé silnici je poněkud zvláštní, ale může
to být mou malou zkušenosti s Hybridem v zimě
Opel Astra není vůbec špatný vůz a může mít skvělé sedadla i tak s motory krom původních 1,6 8ventilů byl vždy nějaký problém. Životnost nových motorů je ve hvězdách.
Octavia III tady bych zvolil 1,8 TSI která je již vychytaná , ale pouze s manualni převodovkou. Životnost 7st. DSG je ve hvězdách a z vlastni zkušenosti bych ji nedoporučoval. Výhoda sehnáni příslušenství a dílů za super peníze (ovlivněné možná vysokou mírou krádeží Octavii)
Honda Civic Kombi, na mě je to auto až moc uvnitř ulétlé a hlavně malé (mám 194cm)
Ford Focus se mi nelíbí a z Fordem nemá moc zkušenost.
Abych řekl pravdu vycházel bych dnes spíš z toho kde budu auto servírovat a podle toho bych si koupil auto konkretní značky. Jen se ti nesmi stát to co mě že tvému autorizovanému servisu vezmou možnost zaručnich oprav.
Auris TS
- 1,2T motor je tu krátce a nikdo neví zda nebude mit problémy, subjektivně v něm oproti 1,6 nevidím rozdíl.
Start&Stop je to nejhorší co tě může u M/S potkat
- 1,6 je osvědčená, spolehlivá a většina kolegů s ni jezdi s manuálem okolo 6,5l. M/S je na tobě.
- hybrid mě lákal , ale vadí mí že u něj nemůžeš mít tažné a jízda v zimě na zmrzlé silnici je poněkud zvláštní, ale může
to být mou malou zkušenosti s Hybridem v zimě
Opel Astra není vůbec špatný vůz a může mít skvělé sedadla i tak s motory krom původních 1,6 8ventilů byl vždy nějaký problém. Životnost nových motorů je ve hvězdách.
Octavia III tady bych zvolil 1,8 TSI která je již vychytaná , ale pouze s manualni převodovkou. Životnost 7st. DSG je ve hvězdách a z vlastni zkušenosti bych ji nedoporučoval. Výhoda sehnáni příslušenství a dílů za super peníze (ovlivněné možná vysokou mírou krádeží Octavii)
Honda Civic Kombi, na mě je to auto až moc uvnitř ulétlé a hlavně malé (mám 194cm)
Ford Focus se mi nelíbí a z Fordem nemá moc zkušenost.
Abych řekl pravdu vycházel bych dnes spíš z toho kde budu auto servírovat a podle toho bych si koupil auto konkretní značky. Jen se ti nesmi stát to co mě že tvému autorizovanému servisu vezmou možnost zaručnich oprav.
AUR 10, OCT II, VER 13