Ta spotřeba 2,9l byla narážka (hned taky vysvětlenou) a pokusem o vtip na spotřebu někoho s 1,33l cestou do Chorvatska a rozdíl proti reálné spotřebě člověka co zbytečně řeší jestli použit 16" kola co má, nebo koupit 15". Když se podíváš pořádně dal jsem odkaz na reálné spotřeby na sprintmonitor.de, kde lidi zapisuji co natankuji a celkem to odpovídá reálné spotřebě tazatele "kowo".Luke_Luke píše:Jo a presne kvuli temhle prispevkum lidi musi zakladat diskuze a ptat se, proc jejich auto nezere 2,9L, protoze nejaky koumak napise extremni pripad rozhodne nestandardniho chovani auta a snazi se vetou typu "Mě jezdí OII 2.0 TDI za 2,9l/100Km." navodit dojem, ze tak jezdi bezne, do kopce, na horach, v mrazech, studenych startech, proste vsude.
Se spotrebou je to porad stejne, auto od auta se muze drobne lisit, potom nejvetsi vliv na to ma pravy kotnik
No a samozrejme, ten kdo bydli na vysocine, kde je semafor jednou za 20 vesnic a jedes tam kochacku krajinou rychlosti 80kmh nemuze mit stejnou spotrebu, jako ten, ktery ve meste cuka mezi prechody kvalty 1-2-3-2-1 a porad dokola.
Mam 1,6 prumer mam nekde okolo 7,8L/100km, pri extremni uspore jsem na celou nadrz v beznem provozu zajel 5.5, pri druhem pokusu 5.8, ale taky i pres 10L na nadrzi. Kolama to neni, v zime jezdim 205/55/16 v lete 215/45/17 spotreba je na chlup stejna, to minimum, co v zime ubere sirka pneu vyvazi letni vzorek s mensim odporem. Tu desetinku, kterou pridaji stuedne starty vyvazi vetsi vytaceni a rychlejsi jizda v lete...
Pokud mas na aute 16'', nevyplati se ti resit nove 15'', ta uspora bude tak mala, ze se tim nevyplati zabyvat, navic zhorsis jizdni vlastnosti v 99% pripadu nasi zimy v CR. Pokud nefoukas nejakych rekneme brutalnich 2,5bar na zimu, tak si lehce prifoukni pneu na treba 2,3 - 2,4bar a bude to lepsi a hlavne se vykasli na mistni honice, kteri plkaji o 2,9 a podobynch nesmyslech, teda pokud nechces delat diru do podlahy a jezdit jako "Fred Flinstoun"
Vplyv velkosti kolies na spotrebu
Re: Vplyv velkosti kolies na spotrebu
Naposledy upravil(a) indet dne úte 09.02.2016, 15:35, celkem upraveno 1 x.
AUR 10, OCT II, VER 13

- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Mozna ti presne nerozumim, ale proc je vtip s motorem 1,33 v Aurisu/Corolle zajet do Chorvatska za 6L/100km?
Mi to prijde uplne realna vec.
Mi to prijde uplne realna vec.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

Prosím přesedni si
.
Co má společného spotřeba při cestě do Chorvatska s reálnou spotřebou při ježdění tady okolo komína.
Je jasné že porovnáni jízdy na 1000Km a víc s jízdou do 50Km je neadekvátní.
Když ze srandy zmíním svůj zážitek se spotřebou 2,9l a i vysvětlím důvod nizké spotřeby, tak tady někoho uvadám v omyl?
Proboha koho? Tebe?
Stačí si přečíst celé téma.

Co má společného spotřeba při cestě do Chorvatska s reálnou spotřebou při ježdění tady okolo komína.
Je jasné že porovnáni jízdy na 1000Km a víc s jízdou do 50Km je neadekvátní.
Když ze srandy zmíním svůj zážitek se spotřebou 2,9l a i vysvětlím důvod nizké spotřeby, tak tady někoho uvadám v omyl?
Proboha koho? Tebe?
Stačí si přečíst celé téma.
AUR 10, OCT II, VER 13

Indet i ti bys měl přečíst celé téma. Já jsem psal že jsem před par dnů najel cca 30km s Aurisem 10/2015 1,33l najeto 2000km s využitím celého spektra otáček do 5800ot/min se spotřebou 6,8 l a i to že jsem do Chorvatska jel s Corollou 1,33 za 6,1 což také není zázrak ale normálka a chtěl sem Kowa ujistit že ta jeho spotřeba je v cajku. Nic víc nic min. Nechtěl jsem vůbec srovnávat hrušku s jablkem. Asi jsme se jenom všichni zamotali.
Jestli Kowo jezdi těch 6-7 km za nevím 7,5l je to naprosto v pořádku.
Jestli Kowo jezdi těch 6-7 km za nevím 7,5l je to naprosto v pořádku.
Já také. Myslím si že ten spritmonitor.de se muže brát za vice-méně relevantní.
Namísto já také sem chtěl napsat jsem rad. Omyl.
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
kowo: tady mas i technicky dukaz, sice od jine automobilky - ukazuje spotrebu na 15,16,17 stejnych rozmerech, jako ma Auris na stejnem typu auta.
Je videt, ze tam neni zadny rozdil, az na to male turbo, ostatni motory podobne Aurisovemu 1,2T a 1,6N/A jsou naprosto bez zmeny, toz tak.
http://www.kia.com/cz/kampane/ceniky-a-katalogy/
Je videt, ze tam neni zadny rozdil, az na to male turbo, ostatni motory podobne Aurisovemu 1,2T a 1,6N/A jsou naprosto bez zmeny, toz tak.
http://www.kia.com/cz/kampane/ceniky-a-katalogy/
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS