unavenej motor :-/

vše ohledně modelové řady Celica
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

RaW007 píše:Idaho ma pravdu v tom, že tím šroubem šteluješ polohu klapky a tim si zvednes volnobeh, ale neni duvod ho zvedat kdyz je vsechno tak jak ma byt.. je to nastaveny tak ze kdyz das merku tusim 0,7mm mezi sroub tak snimac skrtici klapky musi dat nejakou hodnotu ktera kdyz tam neni tak to asi neni dobre :-)
přesně tak, šroub slouží ke štelování polohy klapky, avšak není nic špatného poku dtam ta vule není - konkrétně v tomhel míste, vule je dulěžitá mezi dorazovým šroubem a spínačem co bývá kousek vedle.Na ten štelovací roub co mám na mysli VŽDY dosedá rpotikus a vule mezi nimi není, jelikož právě tento šroub vymezuje volnoběžnou polohu klapky - nepléct s funkčností čidla volnoběhu, které slouží čistě pro učely "sytiče" .. tento šroub se občas časem pootočí ( pokud honekdo nekdy šteluje a blbě dotáhen tak se občas nestíhá divit :D ( můj případ ) musí s epořádne dotáhnout jistítcí matky, jinak taky muže být volnoběh ( a nejen on ) rozhozenej během pár km jízdy aej tonemylí když pustíte plyn a auto dál drží 3tis rpm se zařazeným valtem a očekávané brždění motorem se nekoná :D - ale to semmoc odbočil, každopádne mezi štelovacím šroubem a protikusem žádná vule není, protikus dosedá na šroub a tím vymezuje kam až muže klapka "jít".

Ad není duvod štelovat volnoběh - předpokládám že pokdu ho Ja_ma štelovat chce tak rpo to má duvod :)

btw nedržení volnobehu je třeba u super jeden z počátečních příznaku že neco ení v pořádku, padání volnobehu může zpusoby vyšší odpor některých komponent motoru - přidírání kliky, pístu atd.. což samozřejmě není tento případ ( věřím že celicy s tímhle problémy nemají ) ale každopádně to signalizuje nějaký problém.. který může být i čiste jen špatné čidlo teploty, krokmotor ( má ho vubec celda? ), špatnou kvalitu benzínu, špatnou kostru, nebo cokoliv jiného ..
Fíla
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fíla »

Hej kucí a nemůže to bejt uzemněním?Mě to dělalo u Fiata Tempry
Odpovědět

Zpět na „Celica“