Koupě nového Aurisu

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
xmirekp
Věčnej rejpal

Re: Koupě nového Aurisu

Příspěvek od xmirekp »

reniha píše:
Lukas84 píše:Zdravím všechny tady na fóru.
Jsem 2 týdny majitel nového Aurise. 1,6 M/T, hatchback, modrá denim. Najeto cca 550km.Po mnohá hodinách strávených čtením příspěvků tady na fóru(děkuji za něj) jsem +-věděl do čeho jdu.Takže např. na pískající brzy (které jsem už také párkrát zaslechl) jsem byl připraven(i když jsem doufal,že třeba mě se to týkat nebude :wink: ). Ale co mě nemile překvapilo je velký hluk od štěrku v podbězích. To odhlučnění je katastrofa. Jak v předu tak vzadu. Připadá mi to že každou chvilku ten štěrk budu mít v autě. Tímto bych se chtěl zeptat jestli to tady někdo z Vás už řešil?
Dále zvažuji dodatečné přidělání zástěrek(vím že hluk od podběhu tím nevyřeším) aby se auto dole tak nešpinilo a bylo lépe chráněno před štěrkem solí atd..a rovněž boční ochranné lišty na dveře.(parkuji na sídlišti) u toho si jen nedovedu představit jak to bude v kombinaci s mojí barvou vypadat.Na bílé jsem to viděl a vypadá to dobře. A v neposlední řadě dojezdovku, když plnohodnotná tam nevejde.
Nazdar už se tady o podbězích psalo,a hodím tady email co mi napsal technik ze servisu.

Dobrý den,
Omlouvám se, že píšu až teď.
Nevím o žádném ověřeném způsobu, jak dosáhnout odhlučnění..
V předních blatnících i části zadních blatníků jsou plastové výplně a jediné co mne napadá je polepit je nějakým materiálem, ale nevím čím a jakou to bude mít úspěšnost.
Ještě jsme tento problém neřešili a ptal jsem se i kolegů v Praze a odpověď byla stejná jako moje.
Osobně vlastním tentýž automobil a přiznám se, že se mi nezdá, že by byl nějak zvýšený hluk.
Mrzí mne, že Vám neporadím.
S pozdravem

Ing. Josef Bilík
vedoucí servisu/Chief of service workshop

stačí koupit tlumící pláty a nalepit je na podběhy
Toyota Rav 4 HSD SELECTION AWD

Toyota auris touring sport hybrid 2013, bílá perleť

Toyota auris 2010, 1,6 LUNA seda metaliza navi

Toyota Avensis 2,2-CAT 177 koní
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

maxwell píše:Mohu se zeptat, kolikrát do roka je na vozovce štěrk? Količ času strávíš jízdou na vozovce se štěrkem? Jinak u mého Aurisu nic takového nepozoruji...
Zhruba od začiatku roka po tom štrku jazdím denne. Stačí vyjsť ku krajnici prípadne ho je dosť medzi pruhmi, v podstate mimo vyjazdených koľají atď. Ako vravím nejako ma to nebralo pokial som neokúsil akustické pohodlie otcovho starého auta, teraz to o to viac vnímam. Nieže by som sa z toho zbláznil ale keď sa to dá nejako vylepšiť tak som za.
Aké konkrétne tlmiace pásy má xmirekp na mysli?
Corolla 2013 1.6 Valvematic, manuál (Ø6,6l/100km)
Corolla 2015 1.6 MultidriveS - CVT automat (Ø7,19l/100km)
Corolla 2024 1.8 Hybrid 140k (Ø3,7l/100km)
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Jaké tlumící pláty,můžeš poslat foto.Jinak bych to nechal nalepit servis,kdo ví co by na to řekli,protože to musí vědět že to takhle buší a kecy,že mám taky toto auto a že se mu nezdá že by to nějak hodně mlátilo,mám strašně rád.
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Beneold
Navigátor

Příspěvek od Beneold »

…..
Naposledy upravil(a) Beneold dne pon 21.07.2025, 21:56, celkem upraveno 1 x.
Standa50
Manager Týmu

Příspěvek od Standa50 »

Toyota Auris HB 1,6 Valvematic trend+,6M/T 2015
maxwell
Manager Týmu

Příspěvek od maxwell »

Kocúr píše:
maxwell píše:Mohu se zeptat, kolikrát do roka je na vozovce štěrk? Količ času strávíš jízdou na vozovce se štěrkem? Jinak u mého Aurisu nic takového nepozoruji...
Zhruba od začiatku roka po tom štrku jazdím denne. Stačí vyjsť ku krajnici prípadne ho je dosť medzi pruhmi, v podstate mimo vyjazdených koľají atď. Ako vravím nejako ma to nebralo pokial som neokúsil akustické pohodlie otcovho starého auta, teraz to o to viac vnímam. Nieže by som sa z toho zbláznil ale keď sa to dá nejako vylepšiť tak som za.
U nás sype štěrkem ulice mezi baráky-obec. Tzn. že projedu cca 400m na hlavní a pak už se nikde kamínkem nesype... Takže suma sumárum jedu minutku a pak už není možné se se štěrkem setkat. Pokud bydlíš někde na horách a sypou jen kamínkem, asi bych si koupil trochu jiné auto, třeba RAV...
Auris Touring Sport Hybrid, Style
Avensis 2,2 110kw Combi ex
Avensis D4 110kw Liftback ex
Carina E 2.0 93kw Liftback ex
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

maxwell píše:
Kocúr píše:
U nás sype štěrkem ulice mezi baráky-obec. Tzn. že projedu cca 400m na hlavní a pak už se nikde kamínkem nesype... Takže suma sumárum jedu minutku a pak už není možné se se štěrkem setkat. Pokud bydlíš někde na horách a sypou jen kamínkem, asi bych si koupil trochu jiné auto, třeba RAV...
Bývam v Košiciach, tu kombinujú v posype soľ a jemný štrk. Žiadne hory - druhé najväčšie mesto na Slovensku. Si ma pobavil. Ale povedzme minuloročná zima bola suchá, vôbec som ten randál od štrku neregistroval.
Naposledy upravil(a) Kocúr dne čtv 28.01.2016, 09:22, celkem upraveno 1 x.
erwestquestworks
Řidič

Příspěvek od erwestquestworks »

Nemá někdo z vás problém s cuknutím při přeřazování u MultidriveS a pocukáváním při popojíždění v kolonách? Chápu, že to není dvouspojková převodovka, ale občas to pocukává jako starý mercedes, který měl již automatickou převodovku na výměnu.
Toyota Auris Touring Sports 1.6 FL CVT 01/2016
Kocúr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Kocúr »

Mne vôbec necuká, práve to sa mi zdalo komfortnejšie ako pri tebou spomínanej dvojspojkovej dsg v golfe, ktorý som mal na víkend. Tam to občas trhalo.
jjara
Navigátor

Příspěvek od jjara »

Mně to taky necuká,auto řadí krásně a jede plynule.
Toyota Auris TS 1.6 Multidrive
David P.
Řidič

Příspěvek od David P. »

Ted jezdím s DSG a CVT byla plynulejší a příjemnější než DSG aspoň ten 7st co ted mam
Auris Touring Sportc CVT
recenze: http://moje.auto.cz/David-C3/automat-1.html
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne stř 06.09.2023, 18:05, celkem upraveno 1 x.
M.Bambus
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od M.Bambus »

erwestquestworks píše:Nemá někdo z vás problém s cuknutím při přeřazování u MultidriveS a pocukáváním při popojíždění v kolonách?
Mám ji tedy v Rav4, ale ještě nikdy necukla natož při popojíždění, asi nebude něco v pořádku:/

Jinak k tomu hluku "od štěrku" Ravka to má asi opravdu jinak, klepal sem rukou a je tam takový "jakoby měkký" materiál, přesto to občas také slyším víc než motor:) (jezdím většinou bez rádia), ale ne tak, abych to bral jako vadu/špatný návrh.

Ještě okouknu starší corollku jak je na tom.
http://www.bazzina.cz

Corolla E12 1.4 VVT-i, r.v.2006
RAV4 2.0 Valvematic, Multidrive S, r.v.2015
Kemo
Člen Týmu

Příspěvek od Kemo »

erwestquestworks píše:Nemá někdo z vás problém s cuknutím při přeřazování u MultidriveS a pocukáváním při popojíždění v kolonách? Chápu, že to není dvouspojková převodovka, ale občas to pocukává jako starý mercedes, který měl již automatickou převodovku na výměnu.
Mně to dělá taky!! Myslel jsem, že to tak má být.
reniha
Řidič

Příspěvek od reniha »

Zdravím,chtěl bych se vás zeptat jestli nevíte kde by se daly koupit, nebo jak se jmenujou alu kola,které jsou na obrázcích v katalogu takové ty černo stříbrné,mají je skoro na každé reklamní fotce nového Aurisu.Děkuji za odpovědi
Toyota Auris Touring Sports 1,6 executive
Odpovědět

Zpět na „Auris“