reniha píše:Nazdar už se tady o podbězích psalo,a hodím tady email co mi napsal technik ze servisu.Lukas84 píše:Zdravím všechny tady na fóru.
Jsem 2 týdny majitel nového Aurise. 1,6 M/T, hatchback, modrá denim. Najeto cca 550km.Po mnohá hodinách strávených čtením příspěvků tady na fóru(děkuji za něj) jsem +-věděl do čeho jdu.Takže např. na pískající brzy (které jsem už také párkrát zaslechl) jsem byl připraven(i když jsem doufal,že třeba mě se to týkat nebude). Ale co mě nemile překvapilo je velký hluk od štěrku v podbězích. To odhlučnění je katastrofa. Jak v předu tak vzadu. Připadá mi to že každou chvilku ten štěrk budu mít v autě. Tímto bych se chtěl zeptat jestli to tady někdo z Vás už řešil?
Dále zvažuji dodatečné přidělání zástěrek(vím že hluk od podběhu tím nevyřeším) aby se auto dole tak nešpinilo a bylo lépe chráněno před štěrkem solí atd..a rovněž boční ochranné lišty na dveře.(parkuji na sídlišti) u toho si jen nedovedu představit jak to bude v kombinaci s mojí barvou vypadat.Na bílé jsem to viděl a vypadá to dobře. A v neposlední řadě dojezdovku, když plnohodnotná tam nevejde.
Dobrý den,
Omlouvám se, že píšu až teď.
Nevím o žádném ověřeném způsobu, jak dosáhnout odhlučnění..
V předních blatnících i části zadních blatníků jsou plastové výplně a jediné co mne napadá je polepit je nějakým materiálem, ale nevím čím a jakou to bude mít úspěšnost.
Ještě jsme tento problém neřešili a ptal jsem se i kolegů v Praze a odpověď byla stejná jako moje.
Osobně vlastním tentýž automobil a přiznám se, že se mi nezdá, že by byl nějak zvýšený hluk.
Mrzí mne, že Vám neporadím.
S pozdravem
Ing. Josef Bilík
vedoucí servisu/Chief of service workshop
stačí koupit tlumící pláty a nalepit je na podběhy