Pokracovani diskuze o kolech

vše ohledně modelové řady MR2
motoslav
Člen Týmu

Pokracovani diskuze o kolech

Příspěvek od motoslav »

Toyota MR2 SW20 2.0 16v GTi (156hp) rok 1992
Zdravicko, prosim vas tak nejak jsem proletel tu diskuzi o kolech plus jsme neco vycetl na netu a dival se na ruzne programy....
Idealni rozmer kol u R17 je: 1. predek 7J ET23 pneu 205/40, zadek 8J ET23 pneu 235/40
2. predek 8J ET35 pneu 205/40, zadek 9J ET35 pneu 235/40
Zajimalo by me jeslti nekdo z vas ma tenhle druhy rozmer na aute.... jde mi o to ze mam moznost koupit dozadu 10J ET35 ... coz by bylo na kazde strane o 1,3cm vetsi... jestli tam je jeste tahle mezera anebo vetsi uz se nevlezou..... jak zavenitr tak zvenku, aby to nepresahovalo blatnik... a to same vepredu mam moznost 8,5J ET35... tam je rozdil pouze pul cm...jestli tam je ta moznost..

Anebo mi prosim poradte nejakou znacku a typ kol ktere bych sehnal v prvni anebo druhem rozmeru jak starsi tak nove.... mam na to vyhrazene 25 000 pouze na disky....jenom nemuzu nic takoveho najit za rozumnou cenu...
motoslav
Člen Týmu

Re: Pokracovani diskuze o kolech

Příspěvek od motoslav »

tak urcite to taky hraje velkou roli... nicmene se mi nejvice zamlouva ta kombinace 8J a 9J.... nasel jsem tri pary kol od Japan Racing ktere odpovidaji presne aji ET.... a cena je celkem solidni...ty pary jsou JR3 , JR11 a JR18.... za me zatim asi ta trojka
marf69
Člen Týmu

Příspěvek od marf69 »

Ahoj já mám na předku 215/40/17 8J et35 a vzadu 235/40/17 9J et35 a páslo to akorát se snížením podvozkem problem přišel když jsem dal stavitelnej v předu mi začal škrtat vnitřek ráfku o pružinou jelikož u origoš je miska nad pneumatikou. Jinak do zadu asi víc jak 9J s tímhle et nedáš je to fakt natěsno k lemu. Snad ti to trochu pomůže v rozhodování......
My dream car!!
motoslav
Člen Týmu

Příspěvek od motoslav »

To jsem chtel slyšet. Pecka. Zůstanu u těch Japan Racing. Mam na tom stravitelný podvozek od dgr tak snad to bude ok, tak přinejhorším dat nejakou malou podložku ne?
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

S malou podložkou se ti zkrátí použitelnej závit na šteftech. Podložky se šteftama se myslím dělají od 1,5 cm tlouštky a toho bych se stejně trochu bál, jakmile to jde pod 2cm.

Jezdím vepředu 205/45 R17 na 8J při ET35 a mám stejný problém se stavitelným podvozkem už ho vepředu nemůžu dát níž. Kdybych to řešil dnes, tak bych dopředu koupil 7,5J a dozadu se toho vejde opravdu hodně.. Akorát při šířce 7,5 vepředu není úplně vhodný mít 10J vzadu, ale šlo by to. Akorát by bylo třeba zaválcovat lemy.
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
marf69
Člen Týmu

Příspěvek od marf69 »

Musel jsem dát podložky na předek i když jsem nechtěl,rozhodíš tím geometrii přední a zadní nápravy radši bych asi příště šel do 7,5J předek a 8,5J zadek ale netuším jak by to pasovalo.... Jinak mam podložky na předků 1,5cm s delšíma šteftama(není problem je vyměnit)
My dream car!!
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

marf69 píše:Musel jsem dát podložky na předek i když jsem nechtěl,rozhodíš tím geometrii přední a zadní nápravy radši bych asi příště šel do 7,5J předek a 8,5J zadek ale netuším jak by to pasovalo.... Jinak mam podložky na předků 1,5cm s delšíma šteftama(není problem je vyměnit)
Jo dlouhým šteftům jsem se chtěl vyhnout :) ale jak píšeš 7,5J a 8,5J se mi zdá jako ideál při stejným ET.

biscuit: Ono právě SW20 má už z výroby vzadu o palec širší kola ale ET stejný (pokud si to správně pamatuju :D) no a když dáš disky stejné šířky a ET tak máš čtyřstopý vůz (samozřejmě o ten 1"), tak jako to mám já :D taky to funguje, ale dnes už bych to řešil správně a pořádně.

Marcelus už tu o tom podrobněji několikrát psal viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... a&start=15
marf69
Člen Týmu

Příspěvek od marf69 »

Jo dlouhým šteftům jsem se chtěl vyhnout :) ale jak píšeš 7,5J a 8,5J se mi zdá jako ideál při stejným ET.

biscuit: Ono právě SW20 má už z výroby vzadu o palec širší kola ale ET stejný (pokud si to správně pamatuju :D) no a když dáš disky stejné šířky a ET tak máš čtyřstopý vůz (samozřejmě o ten 1"), tak jako to mám já :D taky to funguje, ale dnes už bych to řešil správně a pořádně.

Marcelus už tu o tom podrobněji několikrát psal viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... a&start=15[/quote]

Jojo tak jsem to myslel se stejným ET a máš i pravdu s tou šířkou :lol:
My dream car!!
motoslav
Člen Týmu

Příspěvek od motoslav »

No... tak jsem si objednal Japan Racing 3....Pristi utery by mely dorazit... nateseny jsem jak maly jarda :D ..... dve http://www.asc-tuningimports.cz/variant ... /4651/3955 dopredu a dve http://www.asc-tuningimports.cz/variant ... /4643/3920 dozadu... snad to vsechno sedne jak ma.... mam ale trochu strach, protoze jsem cetl ze u sportovniho podvozku to dre s takovym ET.... ale uz nejak nevim jeslti vnitrni strana nebo jak je to mysleno.... jinak mam tam presne tenhle podvozek.... http://www.asc-tuningimports.cz/variant ... 4/1164/556 ... nemate to nekdo taky tak?
cendler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cendler »

uvidíš sám, já jsem to taky měl jen tak tak, ale na těhlici se to dá trochu korigovat
Přílohy
4.JPG
(35.4 KiB) Staženo 2121 x
MR2 3S-GTE
motoslav
Člen Týmu

Příspěvek od motoslav »

to je docela natesno... no pneu jeste objednane nemam, tak prinejhorsim objednam trosku uzsi at je to trochu do A a snad bude dobre. diky za obrazek :)
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

Taky přiložím foto předku 8Jx17 ET35 s podvozkem BC a pneu 205/45. Asi by šla širší, ale já to nijak nepotřebuji (funguje to bez problému). A taky záleží na výrobci pneu.
Přílohy
Bez názvu.jpg
(147.41 KiB) Staženo 2109 x
cendler
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cendler »

já mám 215 a dával jsem to trochu dál, aby právě když bych píchnul a guma by se roztáhla, aby se hned neprodřela o tlumič
MR2 3S-GTE
marcelus
Věčnej rejpal

Příspěvek od marcelus »

Paulie píše:Taky přiložím foto předku 8Jx17 ET35 s podvozkem BC a pneu 205/45. Asi by šla širší, ale já to nijak nepotřebuji (funguje to bez problému). A taky záleží na výrobci pneu.
rozměry kola mám uplně stejný a origo tlumiče s nějakejma sportovníma pružinama, bohužel nevím co to je-takle sem už koupil... a pneu 215/40 už tam rozhodně nedáš, koupil jsem právě nejdřív 215/40/17 nechal obout a po nasazení a dotáhnutí už to dřelo, tudíž to šlo rovnou dolu a výměna za 205/40/17 a to už bylo v pohodě.
motoslav
Člen Týmu

Příspěvek od motoslav »

nooo tak jsem zkusil nahodit dopredu na 8J pneu 205/40 a myslim si ze sirsi uz nepujdou :)) Obrázek Obrázek Obrázek
Odpovědět

Zpět na „MR2“