Pokracovani diskuze o kolech
Pokracovani diskuze o kolech
Toyota MR2 SW20 2.0 16v GTi (156hp) rok 1992
Zdravicko, prosim vas tak nejak jsem proletel tu diskuzi o kolech plus jsme neco vycetl na netu a dival se na ruzne programy....
Idealni rozmer kol u R17 je: 1. predek 7J ET23 pneu 205/40, zadek 8J ET23 pneu 235/40
2. predek 8J ET35 pneu 205/40, zadek 9J ET35 pneu 235/40
Zajimalo by me jeslti nekdo z vas ma tenhle druhy rozmer na aute.... jde mi o to ze mam moznost koupit dozadu 10J ET35 ... coz by bylo na kazde strane o 1,3cm vetsi... jestli tam je jeste tahle mezera anebo vetsi uz se nevlezou..... jak zavenitr tak zvenku, aby to nepresahovalo blatnik... a to same vepredu mam moznost 8,5J ET35... tam je rozdil pouze pul cm...jestli tam je ta moznost..
Anebo mi prosim poradte nejakou znacku a typ kol ktere bych sehnal v prvni anebo druhem rozmeru jak starsi tak nove.... mam na to vyhrazene 25 000 pouze na disky....jenom nemuzu nic takoveho najit za rozumnou cenu...
Zdravicko, prosim vas tak nejak jsem proletel tu diskuzi o kolech plus jsme neco vycetl na netu a dival se na ruzne programy....
Idealni rozmer kol u R17 je: 1. predek 7J ET23 pneu 205/40, zadek 8J ET23 pneu 235/40
2. predek 8J ET35 pneu 205/40, zadek 9J ET35 pneu 235/40
Zajimalo by me jeslti nekdo z vas ma tenhle druhy rozmer na aute.... jde mi o to ze mam moznost koupit dozadu 10J ET35 ... coz by bylo na kazde strane o 1,3cm vetsi... jestli tam je jeste tahle mezera anebo vetsi uz se nevlezou..... jak zavenitr tak zvenku, aby to nepresahovalo blatnik... a to same vepredu mam moznost 8,5J ET35... tam je rozdil pouze pul cm...jestli tam je ta moznost..
Anebo mi prosim poradte nejakou znacku a typ kol ktere bych sehnal v prvni anebo druhem rozmeru jak starsi tak nove.... mam na to vyhrazene 25 000 pouze na disky....jenom nemuzu nic takoveho najit za rozumnou cenu...
Re: Pokracovani diskuze o kolech
tak urcite to taky hraje velkou roli... nicmene se mi nejvice zamlouva ta kombinace 8J a 9J.... nasel jsem tri pary kol od Japan Racing ktere odpovidaji presne aji ET.... a cena je celkem solidni...ty pary jsou JR3 , JR11 a JR18.... za me zatim asi ta trojka
Ahoj já mám na předku 215/40/17 8J et35 a vzadu 235/40/17 9J et35 a páslo to akorát se snížením podvozkem problem přišel když jsem dal stavitelnej v předu mi začal škrtat vnitřek ráfku o pružinou jelikož u origoš je miska nad pneumatikou. Jinak do zadu asi víc jak 9J s tímhle et nedáš je to fakt natěsno k lemu. Snad ti to trochu pomůže v rozhodování......
My dream car!!
To jsem chtel slyšet. Pecka. Zůstanu u těch Japan Racing. Mam na tom stravitelný podvozek od dgr tak snad to bude ok, tak přinejhorším dat nejakou malou podložku ne?
S malou podložkou se ti zkrátí použitelnej závit na šteftech. Podložky se šteftama se myslím dělají od 1,5 cm tlouštky a toho bych se stejně trochu bál, jakmile to jde pod 2cm.
Jezdím vepředu 205/45 R17 na 8J při ET35 a mám stejný problém se stavitelným podvozkem už ho vepředu nemůžu dát níž. Kdybych to řešil dnes, tak bych dopředu koupil 7,5J a dozadu se toho vejde opravdu hodně.. Akorát při šířce 7,5 vepředu není úplně vhodný mít 10J vzadu, ale šlo by to. Akorát by bylo třeba zaválcovat lemy.
Jezdím vepředu 205/45 R17 na 8J při ET35 a mám stejný problém se stavitelným podvozkem už ho vepředu nemůžu dát níž. Kdybych to řešil dnes, tak bych dopředu koupil 7,5J a dozadu se toho vejde opravdu hodně.. Akorát při šířce 7,5 vepředu není úplně vhodný mít 10J vzadu, ale šlo by to. Akorát by bylo třeba zaválcovat lemy.
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Musel jsem dát podložky na předek i když jsem nechtěl,rozhodíš tím geometrii přední a zadní nápravy radši bych asi příště šel do 7,5J předek a 8,5J zadek ale netuším jak by to pasovalo.... Jinak mam podložky na předků 1,5cm s delšíma šteftama(není problem je vyměnit)
My dream car!!
Jo dlouhým šteftům jsem se chtěl vyhnoutmarf69 píše:Musel jsem dát podložky na předek i když jsem nechtěl,rozhodíš tím geometrii přední a zadní nápravy radši bych asi příště šel do 7,5J předek a 8,5J zadek ale netuším jak by to pasovalo.... Jinak mam podložky na předků 1,5cm s delšíma šteftama(není problem je vyměnit)

biscuit: Ono právě SW20 má už z výroby vzadu o palec širší kola ale ET stejný (pokud si to správně pamatuju

Marcelus už tu o tom podrobněji několikrát psal viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... a&start=15
Jo dlouhým šteftům jsem se chtěl vyhnout
ale jak píšeš 7,5J a 8,5J se mi zdá jako ideál při stejným ET.
biscuit: Ono právě SW20 má už z výroby vzadu o palec širší kola ale ET stejný (pokud si to správně pamatuju
) no a když dáš disky stejné šířky a ET tak máš čtyřstopý vůz (samozřejmě o ten 1"), tak jako to mám já
taky to funguje, ale dnes už bych to řešil správně a pořádně.
Marcelus už tu o tom podrobněji několikrát psal viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... a&start=15[/quote]
Jojo tak jsem to myslel se stejným ET a máš i pravdu s tou šířkou

Marcelus už tu o tom podrobněji několikrát psal viz. http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... a&start=15[/quote]
Jojo tak jsem to myslel se stejným ET a máš i pravdu s tou šířkou

My dream car!!
No... tak jsem si objednal Japan Racing 3....Pristi utery by mely dorazit... nateseny jsem jak maly jarda
..... dve http://www.asc-tuningimports.cz/variant ... /4651/3955 dopredu a dve http://www.asc-tuningimports.cz/variant ... /4643/3920 dozadu... snad to vsechno sedne jak ma.... mam ale trochu strach, protoze jsem cetl ze u sportovniho podvozku to dre s takovym ET.... ale uz nejak nevim jeslti vnitrni strana nebo jak je to mysleno.... jinak mam tam presne tenhle podvozek.... http://www.asc-tuningimports.cz/variant ... 4/1164/556 ... nemate to nekdo taky tak?

uvidíš sám, já jsem to taky měl jen tak tak, ale na těhlici se to dá trochu korigovat
- Přílohy
-
- 4.JPG
- (35.4 KiB) Staženo 2121 x
MR2 3S-GTE
to je docela natesno... no pneu jeste objednane nemam, tak prinejhorsim objednam trosku uzsi at je to trochu do A a snad bude dobre. diky za obrazek 

Taky přiložím foto předku 8Jx17 ET35 s podvozkem BC a pneu 205/45. Asi by šla širší, ale já to nijak nepotřebuji (funguje to bez problému). A taky záleží na výrobci pneu.
- Přílohy
-
- Bez názvu.jpg
- (147.41 KiB) Staženo 2109 x
já mám 215 a dával jsem to trochu dál, aby právě když bych píchnul a guma by se roztáhla, aby se hned neprodřela o tlumič
MR2 3S-GTE
rozměry kola mám uplně stejný a origo tlumiče s nějakejma sportovníma pružinama, bohužel nevím co to je-takle sem už koupil... a pneu 215/40 už tam rozhodně nedáš, koupil jsem právě nejdřív 215/40/17 nechal obout a po nasazení a dotáhnutí už to dřelo, tudíž to šlo rovnou dolu a výměna za 205/40/17 a to už bylo v pohodě.Paulie píše:Taky přiložím foto předku 8Jx17 ET35 s podvozkem BC a pneu 205/45. Asi by šla širší, ale já to nijak nepotřebuji (funguje to bez problému). A taky záleží na výrobci pneu.