pridavek do paliva + V-power shell benzín = uvarená celda :(
-
- Věčnej rejpal
-
- Věčnej rejpal
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
jenze ja mam 4g. 88r. ... koukam do manualu a ten retez pohani alternatro, a pumpu. bohuzel nevim jaky rozmer mam sehnat a jeste jeden detajl je ze to jedno kolecko se mi zda takovy moc vysunuty (neni v ose stema zbylima koleckama.... jestli to nebyla pricina ze se to pretrhlo (rozmrdalo)).Radus2,0Gti píše:nevím jak to tam máš ty, ale na 2,0 je vodní pumpa poháněná od rozvodu, je tomu tak i na corole1,8D

Obávám se, že může být zničené těsnění pod hlavou, v horším případě hlava. Pokud máš úbytek vody v okruhu a voda vaří, nabízí se možnost, že si píst do válce přisává vodu fouklým těsněním a při kompresi se do okruhu dostává rožhlavěná vyhořelá směs.folik píše:... ale ted me napada... kdyz to varilo, tak se to varilo v nadobce, a hadicka porad sála a sála vodu (uz nemela co) to co jsem dolil hned zase vysála, neni treba neco hlavou? bo je to nekde rozkundeny... jestli to neni tesnení mezi blokem motoru a hlavou
http://img303.imageshack.us/my.php?imag ... i05bf8.jpg
Nedělá se ti na víčku pro dolévání oleje emulze? Tj. takové světlé bláto. Někdy může být i na víčku chladiče. Ovčem pokud si píst přisává chladicí směs, tak se bude "jen" ztrácet, pokud to bude ve větším množství, tak kapalina poteče ven výfukem.

- Tygr
- Věčnej rejpal
Cokoliv navic tam naleješ, se zlou se potážeš, dříve či později. To můžeš nalejt do stodvácy, ale do Toyo bych to necpal. Sračka do oleje je fuj.ok, je to mozna tím ze motor nemel celej zivot aditivum a ted najednou plnout lahvicku s v-powerem, ale nadruhou stranu to aditivum nebylo na vykon, jen osetreni, a proc by mi to ten kokos rikal ze je to dobry..
Na druhou stranu si nemyslím, že by tyto věci zapříčinily to, co píšeš. Nevím jak dlouho to auto máš, dlouho asi ne, ale vždycky chvíli trvá, než ho vychytáš k dokonalosti.

Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
-
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
ombre: tak jsem se na to juknul: na vicku pro delevani oleje není emulze, jen klasicka černa (olejova) usazenina (lehce), na vicku chladice taky ne, jen oranzova barva (vyparenej fridex). Je ale mozny ze kapalina tece výfukem, nevim ,celdu mam tak mesic, tak jsem to jeste moc nevocekoval, ale nekdo rikal ze mi lehce kape, ale to jsem myslel ze je to kondenzovana voda (horka para-vypary).
potrebuju sehnat remen na 4g. 88´ (4A-GE) 1.6 16V GTi ... nefím rozmery a jeste jeden hacek jsem nasel, ze kolo (od pumpy) neni v ose s aleternatorem a s hnacím.... povolený neni, je to divny, jeste poslu fotky az budu moc vyfotit
. diky
tygr: jj nove auto, ale je to tezky kdyz jsem student a jeste mam čeldu na parkaci na sidlisti, co bych zatodal mit garaz, hned bych ji rozebral
a hýčkal, ale co se da delat. 
potrebuju sehnat remen na 4g. 88´ (4A-GE) 1.6 16V GTi ... nefím rozmery a jeste jeden hacek jsem nasel, ze kolo (od pumpy) neni v ose s aleternatorem a s hnacím.... povolený neni, je to divny, jeste poslu fotky az budu moc vyfotit

tygr: jj nove auto, ale je to tezky kdyz jsem student a jeste mam čeldu na parkaci na sidlisti, co bych zatodal mit garaz, hned bych ji rozebral

remen kupis v kazdej mototechne, maju na to katalogy, kde si vyberies podla typu a roku auta.
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
'Hrča' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AGE GTi liftback s plutvickou, 400 000km.
http://www.toyotateam.sk
2 folik: s tou pumpou je to divný. Měl by jsi mít dva řemeny. Jeden, ten je dál od motoru na servo, případně klimu, pokud máš a druhý na vodní pumpu a altík, ten je blíž k motoru. Jinak délku řemene nepotřebuješ, viz. příspěvek od drgiho.
JMam tu samou Celdu co ty a pracuju v Praze, tak jestli se na to moc necítíš a budeš mít zájem, můžu se na to jeden den podívat.
JMam tu samou Celdu co ty a pracuju v Praze, tak jestli se na to moc necítíš a budeš mít zájem, můžu se na to jeden den podívat.
- Diablo
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
To kolisaní otáček je následkem toho vaření.. volnoběh se upravuje podle vody ve vyhřevu klapy+čidlo...když už kolísá volnoběh je čas na paniku!Když to vypneš,vaří to jak pecek,a když doleješ stud.vodu a bude tam už suchá hlava,tak může prasknout!!! ale jak čtu dopad si dobře... 

TOYOTA Celica 2.0 Turbo 4WD

pokial dolievate vodu do vyrovnavacej nadrzky (a nie do chladica), tak sa nemoze nic stat, pravdu mam?
'Zero' : Toyota Corolla AE92 1.6 4AF hatchback bez plutvicky, 162 000km.
Jaktože ne? Může se stát cokoliv. Třeba ti může spadnout za krk fragment somálské orbitální stanicedrgi píše:pokial dolievate vodu do vyrovnavacej nadrzky (a nie do chladica), tak sa nemoze nic stat, pravdu mam?

Pokud si motor přisává vodu do (skoro)prázdného přehřátého chladicího okruhu, tak je to špatně, u motoru, kde se chladicí směs aspoň trochu převaluje přes pumpu a horní okruh, to nevadí.
Jinak, hlavu lze zničit i doléváním studeného oleje do motoru zahřátého na provozní teplotu.