CVT prevodovka

vše ohledně modelové řady Prius
rezance
Člen Týmu

Re: CVT prevodovka

Příspěvek od rezance »

Ako vedel som vedel ze je to ako eletronic, ale myslel som ze aspon ten zaklad tam z tej cvt bude remen a meniaci sa polomer
robinhonig
Člen Týmu

Příspěvek od robinhonig »

Nejnázorněji je to vysvětleno tady: http://eahart.com/prius/psd/
Je to v principu jednoduché, ale v reálu bude celkem složité to řídit. Hlavní nevýhoda asi bude, že v některých režimech (nízká rychlost) bude nutné energii používat na "brždění" proti ICE.
Pokud jsem to pochopil správně, nový prius bude mít jinou převodovku.
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Já si myslím, že nebude. Celé to ústrojí bude jen dále upravené v některých detailech.
Zeman není můj prezident
mida
Manager Týmu

Příspěvek od mida »

Je to nádherně zpracované. Potvrzuje to mé tvrzení o tom, že spalovací motor (pokud je v běhu) pracuje jako "stabilák" v několika předem naprogramovaných úrovních, které zajišťují jeho efektivitu. O zbytek se starají elektromotory. Celé je to velmi náročné na odladění, ale v praxi je to absolutně komfortní, žádné cukání, žádné rázy, jen plynulá změna otáček.
Zeman není můj prezident
Keksisce
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keksisce »

mida píše:Já si myslím, že nebude. Celé to ústrojí bude jen dále upravené v některých detailech.
:mrgreen: Toyota rozpracovávala to od 1993 do 1997 roku. V důsledku se první auta cukali do roku 1999.
www.hybrid-servis.cz - diagnostika, oprava autoelektroniky, oprava a servis hybridů, půjčovna Priusů. (Praha)
Odpovědět

Zpět na „Prius“