Jak lze opravit motor 2zz-ge,ale i 1zz-fe
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak lze opravit motor 2zz-ge,ale i 1zz-fe
S dnešními CAD sw není návrh problém. https://youtu.be/nodDVMl-nLA jenže ono tam toho vymyslet krom tloušky nelze.
...prezidentův poradce... měl z astrofyziky 3-
"Prezidentovi poradci se mýlí,já ne!"
válcová zkušebna 4x4 do 1200hp
Cau,
dokazal by nekdo odhadnout, na kolik by v neautorizovanem servisu vysla vymena vsech pistnich krouzku a navrtani der navic do pistu? Tady jsem na to nasel videonavod:
https://youtu.be/A595LR4SQpI?list=PL9AA38163B5FBF374
dokazal by nekdo odhadnout, na kolik by v neautorizovanem servisu vysla vymena vsech pistnich krouzku a navrtani der navic do pistu? Tady jsem na to nasel videonavod:
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Ne tohle už fakt nemám sílu komentovatSirIndy píše:Cau,

- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Co blbnes Honzo. On to nepotřebuje nacenit,má videonavod,tak to podle nej da na první dobrou. 

Hele chlapi ted vazne, v rychlosti jsem prolit videonavod, je to levnejsi moznost nez GO za 70 klacku nebo nesmysl ?
Toyota Celica GT VeilSide

---------------------------------
Movies:
http://www.youtube.com/watch?v=RgZgqsW-ukk
http://www.youtube.com/watch?v=KcPIYC0Fe50

---------------------------------
Movies:
http://www.youtube.com/watch?v=RgZgqsW-ukk
http://www.youtube.com/watch?v=KcPIYC0Fe50
Precetl jsem kazdy prispevek v tomto vlakne, prehledl jsem neco?Idaho píše:Ne tohle už fakt nemám sílu komentovatSirIndy píše:Cau,
https://youtu.be/A595LR4SQpI?list=PL9AA38163B5FBF374nekdo mu to naceňte at se mužu pak smát, když je línej číst.
Ty pistni krouzky a navrtani by se delaly jako prevence, dokud je jeste spotreba oleje nizka, zatimco GO se dela vetsinou az kdyz je motor tesne pred smrti nebo po ni, takze se to neda primo srovnavat.VeilSide píše:Hele chlapi ted vazne, v rychlosti jsem prolit videonavod, je to levnejsi moznost nez GO za 70 klacku nebo nesmysl ?
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Jakékoliv vrtání do pístu tak jak to ukazuje ( zminuje ) v tom videu je podle mne maximálí prasečina a vražda pro motor. Uvedomuzejte si teřba proč se písty dovyvažují ( a tím myslím nejen na váhu pístu ale i váha v osách ) atd?? Pokud si nekdo veme dremmelku a jen tak si vyvrtá díry do pístů a jeste se tím chlubí ve video návodu tak je to pro mne debil.SirIndy píše:Ty pistni krouzky a navrtani by se delaly jako prevence, dokud je jeste spotreba oleje nizka, zatimco GO se dela vetsinou az kdyz je motor tesne pred smrti nebo po ni, takze se to neda primo srovnavat.VeilSide píše:Hele chlapi ted vazne, v rychlosti jsem prolit videonavod, je to levnejsi moznost nez GO za 70 klacku nebo nesmysl ?
Ano ty díry se dovrtávaly různe po garážích a parcích ale určitě to není správný a dobrý zpusob. Věřím že 20-30tis to auto najede ale životnost toho motoru je v toto případě spíše o náhodě, než dobře odvedené práci.
Ok, to dava smysl. Stejne by me ale zajimala ta cena vymeny pistnich krouzku.Idaho píše:Jakékoliv vrtání do pístu tak jak to ukazuje ( zminuje ) v tom videu je podle mne maximálí prasečina a vražda pro motor. Uvedomuzejte si teřba proč se písty dovyvažují ( a tím myslím nejen na váhu pístu ale i váha v osách ) atd?? Pokud si nekdo veme dremmelku a jen tak si vyvrtá díry do pístů a jeste se tím chlubí ve video návodu tak je to pro mne debil.SirIndy píše:Ty pistni krouzky a navrtani by se delaly jako prevence, dokud je jeste spotreba oleje nizka, zatimco GO se dela vetsinou az kdyz je motor tesne pred smrti nebo po ni, takze se to neda primo srovnavat.VeilSide píše:Hele chlapi ted vazne, v rychlosti jsem prolit videonavod, je to levnejsi moznost nez GO za 70 klacku nebo nesmysl ?
Ano ty díry se dovrtávaly různe po garážích a parcích ale určitě to není správný a dobrý zpusob. Věřím že 20-30tis to auto najede ale životnost toho motoru je v toto případě spíše o náhodě, než dobře odvedené práci.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
SirIndy píše:
Ok, to dava smysl. Stejne by me ale zajimala ta cena vymeny pistnich krouzku.
jednoduché. Potřebuješ :
Pístní kroužky ( set max 2tis )
těsnění pod hlavu ( max 2tis )
v 90% případu zjistíš že je lepší vymenit ojniční šály ( cca 1,5tis )
práce max 8hod i s čištěním pístů ( 8x350 = 2800 )
Pokud si nejsi schopen sám vyndat motor a dopravit ho k nám a potom si ho znovu usadit, doplnit náplně, odvzdušnit at..d počítej dalších cca 5-7tis za práci a materiál.
Beru ceny práce u nás, věřím že jide zvládnou i levneji. Ceny materiálu z hlavy nevím tak sjem nastřelil max možnou..
Ok, takze odhadem 10tis - 15tis a pak by mela byt na par desitek tisic kilaku spotreba oleje v pohode (za predpokladu ze uz to nebude moc vylitane, budu menit olej kazdych 5000km a nejezdit stale ve vysokych otackach)? Ted tedy jeste jak pri koupi auta poznat, jak hodne oleje zere...Idaho píše:SirIndy píše:
Ok, to dava smysl. Stejne by me ale zajimala ta cena vymeny pistnich krouzku.
jednoduché. Potřebuješ :
Pístní kroužky ( set max 2tis )
těsnění pod hlavu ( max 2tis )
v 90% případu zjistíš že je lepší vymenit ojniční šály ( cca 1,5tis )
práce max 8hod i s čištěním pístů ( 8x350 = 2800 )
Pokud si nejsi schopen sám vyndat motor a dopravit ho k nám a potom si ho znovu usadit, doplnit náplně, odvzdušnit at..d počítej dalších cca 5-7tis za práci a materiál.
Beru ceny práce u nás, věřím že jide zvládnou i levneji. Ceny materiálu z hlavy nevím tak sjem nastřelil max možnou..
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Honza Ti to tady optimisticky naceňuje,ale pamatuj,že tohle jsou všechno jenom odhady a věštění z křištálové koule. Všechno se ujasní až ve chvíli otevření a změření motoru. Setkal jsem se i s tím,že i přesto,že motor žral pouze 2l oleje na 10000 tak už byl na vyvložkování.
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Libore psal jsem výše, že je to ve hvězdách ale trval na ceně za překroužkování tak jsem mu j napsal..libor12 píše:Honza Ti to tady optimisticky naceňuje,ale pamatuj,že tohle jsou všechno jenom odhady a věštění z křištálové koule. Všechno se ujasní až ve chvíli otevření a změření motoru. Setkal jsem se i s tím,že i přesto,že motor žral pouze 2l oleje na 10000 tak už byl na vyvložkování.
To co se objeví po otevření motoru je samozřejmě ve hvezdách..
Ach jo. Kdyby tak tahle Celica mela nejakou alternativu, ale nic podobneho neni...libor12 píše:Honza Ti to tady optimisticky naceňuje,ale pamatuj,že tohle jsou všechno jenom odhady a věštění z křištálové koule. Všechno se ujasní až ve chvíli otevření a změření motoru. Setkal jsem se i s tím,že i přesto,že motor žral pouze 2l oleje na 10000 tak už byl na vyvložkování.
- libor12
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Měl jsem pocit že bere nabídku za definitivní,proto jsem mu to znovu zdůraznil,že definitivní není a po otevření se může cena zvýšit klidně o 30000.Idaho píše: Libore psal jsem výše, že je to ve hvězdách.