Corolla verso 2.2 100kW

vše ohledně modelové řady Corolla
Stanislav Beran
Člen Týmu

Corolla verso 2.2 100kW

Příspěvek od Stanislav Beran »

Prosím, podělí se se mnou někdo o zkušenostech z corolly verso s turbodieslem 2.2 100kW. Zajímá mě zajíždění, spotřeba a vůbec: zajímá mě vše co o tomto autíčku mohu vědět. Jdu si ho vyzvednout tento týden a už se nemůžu dočkat. :lol:
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Taky bych se těšil.... :twisted:
...bohužel s touto Corollou žádnou zkušenost nemám
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
Stanislav Beran
Člen Týmu

To je právě to, už jsem měl corollu combi, ale ve versu jsem jel asi 10 km ale to měla ujeto teprve 1 tisíc, takže nějaké velké testování nebylo. Od 130 kw verze mě odrazovali (protože s tímto verzem bude jezdit i manželka - prý by to nemusela zvládat hlavně přes zimu), ale pro chlapa prý dobré nádobíčko. I když podvozek prý je dost tvrdší..
Problém je, že všechno je prý.....
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

Letos chci konečně nějakou novější Toyotu. No na novou asi mít nebudu.Dost se mně Verso líbí,protože tento prostor je perfektní na tak "malé" auto, a vysedání a nasedání s mojí snížené Corolly už mne moc nebaví. Ale zase když si vemu,že za tu cenu můžu mít zase větší vůz,tak nevim nevim (plánuji koupi Avensis r.v.03 v combi :wink: ).
No nevím,jestli tady někdo bude mít zkušenosti s tímto motorem......
8) ,ale co jsem četl ( a že to byly většinou příznivci koncernu VW ),je ten motor fakt povedenej....
tuning originál TTE
Stanislav Beran
Člen Týmu

S avensisem jsem chvíli jezdil. Byl to benzín 1,8. Od té doby jsem ješte nejel v tak tichém autě a to semo tamo jedu s camry 2,4.
Já jsem o větším autě neuvažoval, už tak jsem musel manželku přemlouvat (teď má yarisa), ale dostat dovnitř 2 lidi, dětskou sedačku, kočárek a ještě nákup byl hodně těžký úkol :D . A já chtěl nějaké auto, co bude dost prostorné a přitom nebude vypadat. Ve čvrtek by tu mělo být, tak v pátek uvidím. Dojmy připíšu.
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

No Corolla Verso s tímto motorem taky ani nemá skoro žádnou konkurenci. :twisted:
Možná snaha je u Golfu Plus, ale končí motorem 1.9 s pouhými 90PS. Touran je divnej a Ford C-MAX,Opel Zafira,Citröen Picaso,Renault Scénic....to jsou fakt otřesné auta nemluvě o kvalitě. :roll:
tuning originál TTE
nivico
Člen Týmu

Verso 135 KW

Příspěvek od nivico »

Mohu se podělit o skušenosti s Versem 2,2 130 KW .Předtím Corolla Kombi 1.4 77 KW a dost skušeností s Avensisem 2 l, 85 KW.

Mám jej od 10/2006 zatím najeto 5.000 Km , vše je OK , podvozek je trošku tvrdší než v Corolle kombi, ale na tak velký a těžší vůz v pohodě , řekl bych že se blíží octávii Kombi 1,6 ( měla manželka), motor 180 koní parádní , spojka zabírá hned dole a je pěkně citlivá.Jezdím převážně 95 % po městě a mám spotřebu 8,1 l nafty.

Mám sedmi místnou verzi ve výbavě LUX +.
Corolla Verso D-4D CAT 2,2 130 KW LUX +
Benedictus
Navigátor

Příspěvek od Benedictus »

to nivico:
Blahopřeji k vlastnictvi tvé Corollky, jsi ted na fóru majitelem nejsilnější Corolly. Vždyť je škoda jezdit s takovým nadupaným fárem po městě, na tvém místě bych proháněl passaty na dálnici :D

BTW. Mně aspoň těší, že mám zase aspoň v rámci našeho modelu nejnižší emise CO2 (129 g/km) :twisted:
Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
nivico
Člen Týmu

Příspěvek od nivico »

Díky 8) , po naší dálnici ha ha , měl jsem jen jednu cestu do Ostravy a zpět
což dělalo 900 km a na dálnici nešel zapnout ani tempomat :roll: .

Rozhodoval jsem se mezi Mazdou 5 , Oktávkou RS, a tímto .

Mazda mne vůbec nebrala, slabší motor i výbava i v nejlepší verzi , jízdní vlastnosti horší, až na brzdy , ty bych řek že jsou v Mazdě ostřejší,

Oktávie se nedělá v N1, ( mám 7 sedaček ale v N1) a po skušenostech s Toyotama jsem s kolegy šli do Versa , máme jich 5 ks.

Předtím jsme měli 2 x Corollu Combi 1,4 77 KW, 1 x Avensise Kombi 2 l D 85 KW , a 2 x Mazdy 6 Wagon 1.8 benzín a ty Mazdy byly dost poruchové např. u obou odešly po necelých 20 000 ložiska obou předních kol a měly i jiné mouchy.
Stanislav Beran
Člen Týmu

Konečně jsem se dočkal. Hned v pondělí poo vyzvednutí jsem se jel projet, ujel jsem něco přes 600 km a udělal jsem dobře, alespoň trošičku je to zajeté (teď na sněhu se moc jízdní režimy střídat nedají).
A první dojmy: super, perfektně utlumené (už nikdy "traktor" TDI), zátáčky zvládá bez kompromisů a dokonce není ani při své výšce náchylná na boční vítr. Vychutnávám si to řádně. A už se těším jak se bude motor ukazovat po nějakých 2.000 km, když mu začnu pomalu přišlapávat. Zklamán jsem trošičku pouze z audia, které má takový "plochý" zvuk. Ale zatím jinak jen sama superlativa!!
Corolla Verso 2,2 D-4D 100 kW
nivico
Člen Týmu

Příspěvek od nivico »

V jaké výbavě sis to pořídil , mám LUX + s dvd a cd a audio se mi zdá dost dobré.

Díky za reakci.

Ještě pár poznatků : opravdu auto dobře sedí a je o hodně tišší než TDi , ale to byl již i Avensis 2l D :lol: , akorát jsem zjistil, že mi při stahování vržou zadní okýnka.
Stanislav Beran
Člen Týmu

Výbava Sol Extra - co se týče audia tak základ CD + 6 repro, jinak tam jsou v základu tmavá zadní skla (vypadají skvěle) ještě na jaře hodím na přední fóii a parádička. Dnes jsem si byl vyzvednout ještě zimní a letní koberečky a příčníky na hagusy a příští týden výlet na hory. V mém případě spíše na kopec :D
Stanislav Beran
Člen Týmu

Jo a ještě a hlavně v dané výbavě jsou v základu parkovací čidla vpředu a vzadu ( bez toho bych do toho manželku nepustil :)
nivico
Člen Týmu

Příspěvek od nivico »

Ve výbavě Lux + mám dvě parkovací KAMERY ve předu a jednu parkovací KAMERU vzadu , což je opravdu bomba, kterou si hlavně taky manželka velmi pochvaluje. Ty parkovací kamery mají ještě laserové navádění a podle natočení volantu se na obrazovce objevují naváděcí čáry .

Jinak zrychlení 0 - 100 za 8,8 a krouťák 400 Nm taky nejsou k zahození :lol:

Ve verzi s motorem 100 KW jsem taky jezdil , měl jsem ji pučenou asi týden na vyzkoušení , velmi pěkné a příjemné svezení , ale pak přišla nabídka od zdejší Toyoty a s ní velká množstevní a věrnostní sleva :D, na 130 KW verzi a tak jsme se dohodli.
Stanislav Beran
Člen Týmu

Věř mi, že o této verzi jsem uvažoval velmi hodně, ale odradil mě od toho sám prodejce. Manželka s tím jezdí každý den a on mi tvrdil, že v zimě těch 400Nm dá práci udržet na uzdě a známe ženské. Ale určitě je to prvotřídní nádobíčko.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“