Corolla verso 2.2 100kW
-
- Člen Týmu
Corolla verso 2.2 100kW
Prosím, podělí se se mnou někdo o zkušenostech z corolly verso s turbodieslem 2.2 100kW. Zajímá mě zajíždění, spotřeba a vůbec: zajímá mě vše co o tomto autíčku mohu vědět. Jdu si ho vyzvednout tento týden a už se nemůžu dočkat. 

-
- Člen Týmu
To je právě to, už jsem měl corollu combi, ale ve versu jsem jel asi 10 km ale to měla ujeto teprve 1 tisíc, takže nějaké velké testování nebylo. Od 130 kw verze mě odrazovali (protože s tímto verzem bude jezdit i manželka - prý by to nemusela zvládat hlavně přes zimu), ale pro chlapa prý dobré nádobíčko. I když podvozek prý je dost tvrdší..
Problém je, že všechno je prý.....
Problém je, že všechno je prý.....
Letos chci konečně nějakou novější Toyotu. No na novou asi mít nebudu.Dost se mně Verso líbí,protože tento prostor je perfektní na tak "malé" auto, a vysedání a nasedání s mojí snížené Corolly už mne moc nebaví. Ale zase když si vemu,že za tu cenu můžu mít zase větší vůz,tak nevim nevim (plánuji koupi Avensis r.v.03 v combi
).
No nevím,jestli tady někdo bude mít zkušenosti s tímto motorem......
,ale co jsem četl ( a že to byly většinou příznivci koncernu VW ),je ten motor fakt povedenej....

No nevím,jestli tady někdo bude mít zkušenosti s tímto motorem......

Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
-
- Člen Týmu
S avensisem jsem chvíli jezdil. Byl to benzín 1,8. Od té doby jsem ješte nejel v tak tichém autě a to semo tamo jedu s camry 2,4.
Já jsem o větším autě neuvažoval, už tak jsem musel manželku přemlouvat (teď má yarisa), ale dostat dovnitř 2 lidi, dětskou sedačku, kočárek a ještě nákup byl hodně těžký úkol
. A já chtěl nějaké auto, co bude dost prostorné a přitom nebude vypadat. Ve čvrtek by tu mělo být, tak v pátek uvidím. Dojmy připíšu.
Já jsem o větším autě neuvažoval, už tak jsem musel manželku přemlouvat (teď má yarisa), ale dostat dovnitř 2 lidi, dětskou sedačku, kočárek a ještě nákup byl hodně těžký úkol

No Corolla Verso s tímto motorem taky ani nemá skoro žádnou konkurenci.
Možná snaha je u Golfu Plus, ale končí motorem 1.9 s pouhými 90PS. Touran je divnej a Ford C-MAX,Opel Zafira,Citröen Picaso,Renault Scénic....to jsou fakt otřesné auta nemluvě o kvalitě.

Možná snaha je u Golfu Plus, ale končí motorem 1.9 s pouhými 90PS. Touran je divnej a Ford C-MAX,Opel Zafira,Citröen Picaso,Renault Scénic....to jsou fakt otřesné auta nemluvě o kvalitě.

Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Verso 135 KW
Mohu se podělit o skušenosti s Versem 2,2 130 KW .Předtím Corolla Kombi 1.4 77 KW a dost skušeností s Avensisem 2 l, 85 KW.
Mám jej od 10/2006 zatím najeto 5.000 Km , vše je OK , podvozek je trošku tvrdší než v Corolle kombi, ale na tak velký a těžší vůz v pohodě , řekl bych že se blíží octávii Kombi 1,6 ( měla manželka), motor 180 koní parádní , spojka zabírá hned dole a je pěkně citlivá.Jezdím převážně 95 % po městě a mám spotřebu 8,1 l nafty.
Mám sedmi místnou verzi ve výbavě LUX +.
Mám jej od 10/2006 zatím najeto 5.000 Km , vše je OK , podvozek je trošku tvrdší než v Corolle kombi, ale na tak velký a těžší vůz v pohodě , řekl bych že se blíží octávii Kombi 1,6 ( měla manželka), motor 180 koní parádní , spojka zabírá hned dole a je pěkně citlivá.Jezdím převážně 95 % po městě a mám spotřebu 8,1 l nafty.
Mám sedmi místnou verzi ve výbavě LUX +.
Corolla Verso D-4D CAT 2,2 130 KW LUX +
- Benedictus
- Navigátor
to nivico:
Blahopřeji k vlastnictvi tvé Corollky, jsi ted na fóru majitelem nejsilnější Corolly. Vždyť je škoda jezdit s takovým nadupaným fárem po městě, na tvém místě bych proháněl passaty na dálnici
BTW. Mně aspoň těší, že mám zase aspoň v rámci našeho modelu nejnižší emise CO2 (129 g/km)
Blahopřeji k vlastnictvi tvé Corollky, jsi ted na fóru majitelem nejsilnější Corolly. Vždyť je škoda jezdit s takovým nadupaným fárem po městě, na tvém místě bych proháněl passaty na dálnici

BTW. Mně aspoň těší, že mám zase aspoň v rámci našeho modelu nejnižší emise CO2 (129 g/km)

Corolla E12, Wagon D-4D, 1364 ccm (66kW), r.v. 2006
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Subaru Libero E12 Superdeluxe, 4WD, 1190 ccm (40 kW), r.v. 1996
Díky
, po naší dálnici ha ha , měl jsem jen jednu cestu do Ostravy a zpět
což dělalo 900 km a na dálnici nešel zapnout ani tempomat
.
Rozhodoval jsem se mezi Mazdou 5 , Oktávkou RS, a tímto .
Mazda mne vůbec nebrala, slabší motor i výbava i v nejlepší verzi , jízdní vlastnosti horší, až na brzdy , ty bych řek že jsou v Mazdě ostřejší,
Oktávie se nedělá v N1, ( mám 7 sedaček ale v N1) a po skušenostech s Toyotama jsem s kolegy šli do Versa , máme jich 5 ks.
Předtím jsme měli 2 x Corollu Combi 1,4 77 KW, 1 x Avensise Kombi 2 l D 85 KW , a 2 x Mazdy 6 Wagon 1.8 benzín a ty Mazdy byly dost poruchové např. u obou odešly po necelých 20 000 ložiska obou předních kol a měly i jiné mouchy.

což dělalo 900 km a na dálnici nešel zapnout ani tempomat

Rozhodoval jsem se mezi Mazdou 5 , Oktávkou RS, a tímto .
Mazda mne vůbec nebrala, slabší motor i výbava i v nejlepší verzi , jízdní vlastnosti horší, až na brzdy , ty bych řek že jsou v Mazdě ostřejší,
Oktávie se nedělá v N1, ( mám 7 sedaček ale v N1) a po skušenostech s Toyotama jsem s kolegy šli do Versa , máme jich 5 ks.
Předtím jsme měli 2 x Corollu Combi 1,4 77 KW, 1 x Avensise Kombi 2 l D 85 KW , a 2 x Mazdy 6 Wagon 1.8 benzín a ty Mazdy byly dost poruchové např. u obou odešly po necelých 20 000 ložiska obou předních kol a měly i jiné mouchy.
-
- Člen Týmu
Konečně jsem se dočkal. Hned v pondělí poo vyzvednutí jsem se jel projet, ujel jsem něco přes 600 km a udělal jsem dobře, alespoň trošičku je to zajeté (teď na sněhu se moc jízdní režimy střídat nedají).
A první dojmy: super, perfektně utlumené (už nikdy "traktor" TDI), zátáčky zvládá bez kompromisů a dokonce není ani při své výšce náchylná na boční vítr. Vychutnávám si to řádně. A už se těším jak se bude motor ukazovat po nějakých 2.000 km, když mu začnu pomalu přišlapávat. Zklamán jsem trošičku pouze z audia, které má takový "plochý" zvuk. Ale zatím jinak jen sama superlativa!!
A první dojmy: super, perfektně utlumené (už nikdy "traktor" TDI), zátáčky zvládá bez kompromisů a dokonce není ani při své výšce náchylná na boční vítr. Vychutnávám si to řádně. A už se těším jak se bude motor ukazovat po nějakých 2.000 km, když mu začnu pomalu přišlapávat. Zklamán jsem trošičku pouze z audia, které má takový "plochý" zvuk. Ale zatím jinak jen sama superlativa!!
Corolla Verso 2,2 D-4D 100 kW
V jaké výbavě sis to pořídil , mám LUX + s dvd a cd a audio se mi zdá dost dobré.
Díky za reakci.
Ještě pár poznatků : opravdu auto dobře sedí a je o hodně tišší než TDi , ale to byl již i Avensis 2l D
, akorát jsem zjistil, že mi při stahování vržou zadní okýnka.
Díky za reakci.
Ještě pár poznatků : opravdu auto dobře sedí a je o hodně tišší než TDi , ale to byl již i Avensis 2l D

-
- Člen Týmu
Výbava Sol Extra - co se týče audia tak základ CD + 6 repro, jinak tam jsou v základu tmavá zadní skla (vypadají skvěle) ještě na jaře hodím na přední fóii a parádička. Dnes jsem si byl vyzvednout ještě zimní a letní koberečky a příčníky na hagusy a příští týden výlet na hory. V mém případě spíše na kopec 

Corolla Verso 2,2 D-4D 100 kW
-
- Člen Týmu
Ve výbavě Lux + mám dvě parkovací KAMERY ve předu a jednu parkovací KAMERU vzadu , což je opravdu bomba, kterou si hlavně taky manželka velmi pochvaluje. Ty parkovací kamery mají ještě laserové navádění a podle natočení volantu se na obrazovce objevují naváděcí čáry .
Jinak zrychlení 0 - 100 za 8,8 a krouťák 400 Nm taky nejsou k zahození
Ve verzi s motorem 100 KW jsem taky jezdil , měl jsem ji pučenou asi týden na vyzkoušení , velmi pěkné a příjemné svezení , ale pak přišla nabídka od zdejší Toyoty a s ní velká množstevní a věrnostní sleva
, na 130 KW verzi a tak jsme se dohodli.
Jinak zrychlení 0 - 100 za 8,8 a krouťák 400 Nm taky nejsou k zahození

Ve verzi s motorem 100 KW jsem taky jezdil , měl jsem ji pučenou asi týden na vyzkoušení , velmi pěkné a příjemné svezení , ale pak přišla nabídka od zdejší Toyoty a s ní velká množstevní a věrnostní sleva

-
- Člen Týmu