RAV 4 AUTOMAT

vše ohledně modelové řady Rav 4
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Ja to absolvoval v patek.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
wrc50
Manager Týmu

Příspěvek od wrc50 »

A kde ti ti měnili a kolik byla cena?? Výměna včetně filtru??
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

petrbk
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrbk »

Ahoj, měl bych dotázek. Dá se třeba dostat s tou dvojkouvou ravkou v automatu na dálku pod 8 jako se mi jednou povedlo s camry? Má někdo odzkoušíno?
Matvei
Člen Týmu

Příspěvek od Matvei »

party boy píše:Ahoj, měl bych dotázek. Dá se třeba dostat s tou dvojkouvou ravkou v automatu na dálku pod 8 jako se mi jednou povedlo s camry? Má někdo odzkoušíno?
Mám jí zhruba rok a dostat se s benzínovým automatem 2.0 l a 4X4 pod 8 litrů podle mě nejde možná s manuálem(nebo ne nejde, ale auto už nejede v normálním provozu možná někde na okruhu). Když jedu hodně zvolna a mimo město a dálnice tak mám cca 9,3 litrů je to dáno záběr na 4 kola + automat jen 4 rychlosti není tam spořící 5 bohužel u nových už je to vyřešeno ty mají rychlostí víc a tím pádem lepší spotřebu, ale jak najedu na dálnici tak už se pod 10 - 11 litrů nedostanu (za předpokladu že nepojedete 90 km tam je spotřeba nejlepší, ale 130 km ...) a to samé platí o městu. Na druhou stranu teď v tomto počasí se dá jet rychleji auto velmi dobře drží i ve sněhu, narozdíl od dvojkolek bohužel někdy by to chtělo vrtuli protože co je platné že vy jedete když ostatní ne :) Jestli chcete nízkou spotřebu nekupujte benzín, nadruhou stranu je potřeba srovnat všechny náklady kupní cenu, počet km, servis - já najedu jen cca 15 - 20 000Km ročně a neměnil bych.
Ivan.66
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan.66 »

Tak ja se s Ravkou pod 10l jeste nedostal.Mozna s tim jeste neumim jezdit.
A k te jizde v zime, nemuzu si pomoct,me se nejlepe jezdilo s E9 liftbackem v nafte.Tezky predek, nizke teziste, jelo to kam jsem potreboval. V Ravce jsem takovy nejisty, na lede a ujetem snehu to tancuje hrozne. Mam ji kratce,je to prvni zima s 4x4, tak si snad zvyknu.
petrbk
Věčnej rejpal

Příspěvek od petrbk »

OK díky za info. Nejsem v situaci, že bych koukal na každý litr, protože toho zas moc nenajezdim. Jen tak nějak po ní začínám pokukovat, ale už bych nechtěl auto s klackem a pokud vím, tak automat byl v kombinaci jen s tim benzínovým 2.0?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

S automatem pod 10 jezdí žena, mně to nějak nejde :lol: Pětku ten automat sice nemá, ale overdrive má, což je taková ošizená pětka, takže dlouhý trasy na vyšší rychlosti tu spotřebu mají přece jenom celkem přijatelnou.

Jako Ivan cítím, že jakmile se hrnu vyšší rychlostí, tak RAVka na uklouzaném povrchu trochu poskakuje, snažím se to kompenzovat tak, že to držím mírně pod plynem při srovnávání případných vrtochů. U mně to je asi o něco horší díky tomu, že máme krátkou verzi a patrně se už nám podařilo vymlátit tlumiče, což samozřejmě vlastnostem nepřidá.

A furt se mi nepodařilo sehnat originál okna na 3dv a ty náhradní potvory teď v zimě strašně skřípou :x
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Matvei
Člen Týmu

Příspěvek od Matvei »

[quote="Beaver"]S automatem pod 10 jezdí žena, mně to nějak nejde :lol: Pětku ten automat sice nemá, ale overdrive má, což je taková ošizená pětka, takže dlouhý trasy na vyšší rychlosti tu spotřebu mají přece jenom celkem přijatelnou.

Jako Ivan cítím, že jakmile se hrnu vyšší rychlostí, tak RAVka na uklouzaném povrchu trochu poskakuje, snažím se to kompenzovat tak, že to držím mírně pod plynem při srovnávání případných vrtochů. U mně to je asi o něco horší díky tomu, že máme krátkou verzi a patrně se už nám podařilo vymlátit tlumiče, což samozřejmě vlastnostem nepřidá.

Mě RAVka neposkakuje drží lépe ve vyjetých kolejích, a hlavně celkem dobře se se z ledových kolejí vyjíždí tam kde jsou jen 3 a musíte se jeden vyhnout, než s Octavií kterou taky občas jedu. Ale je pravda, že mám na RAVce nové zimní gumy Michelin Alpin a na Octávii už jeté. Loni jsem jezdil část zimy na "univerzálních" Pirelli podle označení výrobce celoroční, ale právě se mě zdálo, že auto cestuje moc nedrží stopu, tak jsem letos koupil zimní a jezdí se mě zatím dobře i na neuklizené silnici v hlubokém sněhu (aby ne za ty prachy) Hlavně jsem narozdíl od Octavie ještě nemusel nandavat řetězy a proto RAVkou jezdím zatím mě nezklamala narozdíl od silničářů!! No uvidíme zima teprve začíná
:lol:
Pavel46
Člen Týmu

Re: RAV 4 AUTOMAT

Příspěvek od Pavel46 »

Ahoj všichni. Jsem tu nový a nechci zakládat nové téma, tak to písnu sem. Budu kupovat RAvku2,0 benzín r. v. 2006 automat. Můj dotaz směřuje právě k tomu automatu. Ještě jsem auto v automatu neměl a nevím na co si dát pozor, jak vyzkoušet převodovku při koupi, jestli je vše OK. Také by mě zajímalo, jaké jsou ty stupně na řazení - vidím na fotkách L, 2, 3, pak nevím a také nevím, k čemu ty stupně jsou a zda se řadí pouze na místě nebo i za jízdy. Pro auto pojedu někdy v tomto týdnu, nebo v příštím. Budu pak do auta dávat LPG a také nevím, zda se nádrž vejde pod podlahu v kufru. Za jakoukoliv slušnou radu budu vděčný. Toyotu jsem nikdy neměl, ale dlouho jsem po ní toužil. Takže nyní nastal ten správný čas.
Rav4, 2,0 VVTi, 2006
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“