RAV 4 AUTOMAT
RAV 4 AUTOMAT
Chci koupit RAV automat NEVITE NEKDO JAKE MA TOYOTA AUTOMATY A JESTLI KOUPIT NAFTU NEBO BENZIN A NEVÍTE NEKDO O TAKOVEM AUTE NEZALEZI NA ROKU ALE NA STAVU. DIKY
-
- Navigátor
Nazdar Ritchie, ja si idem objednat v tiez Ravku benzin + automat. Robil som s nou skusobku a velmi sa mi to pacilo som rozhodnuty ze ju beriem. Keby nemal byt v aprili novy facelift tak by som ju uz tento mesiac objednaval, ale radsej si pockam na zmeny-ci budu stat za to. V podstate som uz debatoval s predajcom o tom, ze kedy dojdem so zalohou podpisat objednavku, a on ma upozornil ze ma byt nieco nove, tak ci radsej nepockam este chvilu.
Kedze Ty si asi jediny na celom nete ktory ju realne ma, hod sem nejake info o tom, ako si si zvykol na tu CVT prevodovku, o spotrebe priemernej v meste, okrskach a na dialnici, o tom, ako sa s tym jazdi do kopca a tak celkovo. Budem Ti velmi povdacny.
ag - o automatoch v ravke viem to, ze v aktualnej verzii sa dava k dieslu 2,2 D4D obycajna automatika s hydrodynamickym menicom (tzn. klasicky automat, ktory asi nic moc nenadchne ani neurazi), ale ten sa da kupit iba v najdrahsej verzii cena 950.000,-.
Benzinovy 2liter ma novu CVT prevodovku oznacovanu v toyote ako Multidrive S, ktora okrem automatickeho a automatickeho sportoveho modu ponuka moznost radenia manualne 7 prednastavenych stupnov (7 pozicii pasu na kuzeli variatora). Radit sa da packami pod volantom aj klasicky pakou radenia. Mne sa tato verzia pri skusobnej jazde tak zapacila ze ju beriem, cennikova cena 850.000. Naviac znamy servisman z Toyoty mi tvrdi ze benzinove 2 litre od nich sa vobec nekazia na rozdiel od naftakov s ktorymi su stale nejake problemiky, takze asi tolko.
Jaj a v starsich modeloch bola v benzine vraj zastarala automatika ktora bola udajne otrasne leniva - to mi tvrdi predajca ale neviem to z vlastnej skusenosti.
Kedze Ty si asi jediny na celom nete ktory ju realne ma, hod sem nejake info o tom, ako si si zvykol na tu CVT prevodovku, o spotrebe priemernej v meste, okrskach a na dialnici, o tom, ako sa s tym jazdi do kopca a tak celkovo. Budem Ti velmi povdacny.
ag - o automatoch v ravke viem to, ze v aktualnej verzii sa dava k dieslu 2,2 D4D obycajna automatika s hydrodynamickym menicom (tzn. klasicky automat, ktory asi nic moc nenadchne ani neurazi), ale ten sa da kupit iba v najdrahsej verzii cena 950.000,-.
Benzinovy 2liter ma novu CVT prevodovku oznacovanu v toyote ako Multidrive S, ktora okrem automatickeho a automatickeho sportoveho modu ponuka moznost radenia manualne 7 prednastavenych stupnov (7 pozicii pasu na kuzeli variatora). Radit sa da packami pod volantom aj klasicky pakou radenia. Mne sa tato verzia pri skusobnej jazde tak zapacila ze ju beriem, cennikova cena 850.000. Naviac znamy servisman z Toyoty mi tvrdi ze benzinove 2 litre od nich sa vobec nekazia na rozdiel od naftakov s ktorymi su stale nejake problemiky, takze asi tolko.
Jaj a v starsich modeloch bola v benzine vraj zastarala automatika ktora bola udajne otrasne leniva - to mi tvrdi predajca ale neviem to z vlastnej skusenosti.
Ahoj VonSatrapold,
Jasne budem ta informovat, ked na nej nieco viac najazdim ...
Ta nova CVT je super, fakt sa to s tymi starsimi japonskymi AT neda porovnat, to bol aj dovot preco som nesiel do noveho Subaru Forestra, ktory bol povodne jednotka na zozname ... (a preco vypadla aj Honda CRV)
Benzin som bral preto iste ako vravis ty. Podla mna je to zdlhodobeho hladiska lepsia a spolahlivejsie volba. Na mojej starej CRV za 8 rokov nebol s motorom ani najmensi problem. Ta vyssia spotreba (co pri tej novej CVT je min rozdiel) stoji za tu spolahlivost a kulturnejsi chod hlavne v zime ...
Inak s tym faceliftom si ma prekvapil, lebo tento facelist nema ani rok a co som ja pozeral na webe, tak nova RAV4 ma prist az v 2011 dokonca niekde sa pisalo aj 2012. Ale asi mas lepsie konexie. Ja som musel kupit tento rok, koli uctovnictvu.
R.
Jasne budem ta informovat, ked na nej nieco viac najazdim ...
Ta nova CVT je super, fakt sa to s tymi starsimi japonskymi AT neda porovnat, to bol aj dovot preco som nesiel do noveho Subaru Forestra, ktory bol povodne jednotka na zozname ... (a preco vypadla aj Honda CRV)
Benzin som bral preto iste ako vravis ty. Podla mna je to zdlhodobeho hladiska lepsia a spolahlivejsie volba. Na mojej starej CRV za 8 rokov nebol s motorom ani najmensi problem. Ta vyssia spotreba (co pri tej novej CVT je min rozdiel) stoji za tu spolahlivost a kulturnejsi chod hlavne v zime ...
Inak s tym faceliftom si ma prekvapil, lebo tento facelist nema ani rok a co som ja pozeral na webe, tak nova RAV4 ma prist az v 2011 dokonca niekde sa pisalo aj 2012. Ale asi mas lepsie konexie. Ja som musel kupit tento rok, koli uctovnictvu.
R.
-
- Navigátor
ritchie12 píše:
R.
No ja som tiez prekvapkany ze tam ma byt, ale ze sa nieco chysta je uz teraz jasne. V sucasnosti sa uz daju objednat len Ravky ktore uz boli zadane do vyroby a ziadne ine. Predajca mi to vysvetlil tym, ze ma byt prave novy facelift, ale este ani oni samotni nevedia ze v com ma spocivat-co sa bude menit. Na jednej nemeckej stranke som vcera uz nasiel diskusiu o tomto chystanom FL, Nemcuri tvrdia ze by mal byt vyraznejsi ako ten z roku 2009. No ved uvidime co to bude.
-
- Navigátor
RAV 4 2.0 automat
Koupil jsem RAV 4 II (2004) 2.0 automat.
Nikdy jsem automat nechtěl, ale co jsem se projel RAV4, hned jsem si zvykl a už nechci nic jiného. Výkon je super i s automatem, v zimě perfektní, bohužel jen ta vyšší spotřeba , na druhou stranu RAVKA perfektně akceleruje a dokáže se dostat z nebezpečné situace a to stojí za nějaký litr navíc. Jinak zatím jen samá pozitiva to co jsem od toho očekával.
Mám jeden dotaz ohledně automatu nevíte někdo po kolika kilometrech se doporučuje vyměnit náplň v automatické převodovce a jestli je tam nějaký filtr asi ne????? Zespoda pod motorem jsem našel vanu s těsněním pod převodovkou. Nikde jsem nemašel doporučení na výměnu, koukal jsem na stránky, ale tam je jen bězná údržba, motorový olej, brzdovka, svíčky atd automat nic.
Předem děkuji za vaše odpovědi
Nikdy jsem automat nechtěl, ale co jsem se projel RAV4, hned jsem si zvykl a už nechci nic jiného. Výkon je super i s automatem, v zimě perfektní, bohužel jen ta vyšší spotřeba , na druhou stranu RAVKA perfektně akceleruje a dokáže se dostat z nebezpečné situace a to stojí za nějaký litr navíc. Jinak zatím jen samá pozitiva to co jsem od toho očekával.
Mám jeden dotaz ohledně automatu nevíte někdo po kolika kilometrech se doporučuje vyměnit náplň v automatické převodovce a jestli je tam nějaký filtr asi ne????? Zespoda pod motorem jsem našel vanu s těsněním pod převodovkou. Nikde jsem nemašel doporučení na výměnu, koukal jsem na stránky, ale tam je jen bězná údržba, motorový olej, brzdovka, svíčky atd automat nic.
Předem děkuji za vaše odpovědi
Matvei
Člen Týmu
Zaslal: st 07.04.2010, 7:54 Předmět: RAV 4 2.0 automat
--------------------------------------------------------------------------------
a kolik je teda nakonec ta spotřeba???
Člen Týmu
Zaslal: st 07.04.2010, 7:54 Předmět: RAV 4 2.0 automat
--------------------------------------------------------------------------------
a kolik je teda nakonec ta spotřeba???
po 19ti letech prvně bez Toyoty...
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Tak me to bere kolem 10,5l/100 benzinu a nedavno jsem nechal namontovat plyn a tam je spotreba tak 12l/100.
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
Mitsubishi Colt 1,3, 70kW, Cleartec, r.v. 10
ex Corolla E 11, 1,4. 63kW- r.v. 98
ex Mitsubishi Colt, 1,3, r.v. 89
ex Corolla E12, 2,0 D4d,66kW.combi r.v.03
ex Corolla E9,1,8Dxl 49kW,r.v.90
- Ivan.66
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Jezdi s tim prevazne manzelka,po okreskach,v kopcovitem terenu kolem Zlina,sama dedina,uzke cesty ,takze to moc rozjet nemuze,denne 60-70km.
Jinak je z automatu a vubec z celeho auta nadsena.Takze zatim si myslim, ze to byla dobra volba.
Ono zalezi co a v jakem stavu se ti podari sehnat
Jinak je z automatu a vubec z celeho auta nadsena.Takze zatim si myslim, ze to byla dobra volba.
Ono zalezi co a v jakem stavu se ti podari sehnat
Rav4, 2,0VVti, 110 kW, LPG, automat r.v. 02,
- smutok
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: RAV 4 2.0 automat
U novsich aut jedine doporucenie vyrobcu je vymena kvapaliny v automatickej prevodovke len v pripade, ze auto je specialne vyuzivane tak kazdych 60k km, co je specialne vyuzitie nie je v manuale pisane.Matvei píše:Mám jeden dotaz ohledně automatu nevíte někdo po kolika kilometrech se doporučuje vyměnit náplň v automatické převodovce a jestli je tam nějaký filtr asi ne????? Zespoda pod motorem jsem našel vanu s těsněním pod převodovkou. Nikde jsem nemašel doporučení na výměnu, koukal jsem na stránky, ale tam je jen bězná údržba, motorový olej, brzdovka, svíčky atd automat nic.
Kazdopadne zo skusenosti sa odporuca menit kazdych 60k a aspon kazdu druhu vymenu menit aj filter(strainer). Na slovensku zohnat filter je celkom problem. Pre vymenu fitra je potrebne zhodit olejovu vanu.
Pokial sa vyleje kvapalina iba z vane, tak tam je priblizne 1/3 oleja, ostatny je v prevodovke a ten sa da vymenit jedine preplachom.
Samozrejme pri vymene je potrebne dodrzat specifikaciu vyrobcu na kvapalinun do prevodovky. Pokial nie je znama tak sa leje dexron III ale v 2004 byde pravdepodobne odporucana Toyota Type T-IV.
No to je tak v skratke vsetko.