LED světla- denní svícení
Re: LED světla- denní svícení
Jak to máš zapojený?Parkovačky se ti zhasnou,když se rozsvítí ledky?
Avensis T25 combi 1.8, 2007....Ex CarinaE 1.6(96)
Do původního zapojení jsem nezasahoval. Jen je přidané denní svícení, které jde zapnout současně s obrysovkama a po přepnutí na jiné světla se vypne. Takže s denním svícením svítí i obrysovky, což mi nevadí - nemusím nic přepínat v tunelech a podzemních garážích a ve předu mám ledky, které přes den nepůsobí moc rušivě.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
ex - Auris 1,6 Valvematic ;r.v.´16
ex - Avensis 2,0 D-4D ;r.v.´07
Jen aby nebyl problém při technické apodobně. Ve dne musí svítit obrysovky s potkávačkama, nebo denní, které se musí automaticky vypínat s rozsvícením obrysovek.
ex - Yaris 1.0 2001, ex - corolla e11 1.3 1998, ex - corolla sedan e12 1,6 2002, ex - corolla sedan 1,6 e12 2004, ex - Avensis T25 2,2 110kw, ex Avensis T25 2,0 93 kw, nyní Rav4 2010 2,2 D4D 110kw
Vím, že by to tak nemělo být, ale u téhle Toyoty to prostě jinak nejde, když nechci používat xenony i ve dne. Technickou jsem bez problémů prošel před měsícem. Za jasného dne ty LED v potkávacích světlech nejsou nijak zvlášť vidět.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Nakonec to budu muset dělat taky tak.Přinejhoršim udělam zvláštní vypínač na tlumená světla.Ale co ze zadkem?Osvícení značky dám ledky a koncová světla necham při starém.Teď jen ještě zbejvá najít spínané plus.Jedinej konektor s drátkama v pojistkovejch krabičkách u motoru,mam jen v té u nádržky brzd.kapaliny.
Tak spínané plus mam v pojistkové krabičce u nádržky brzd.kapaliny.Je tam konektror s 5 drátkama.4 slabší a 1 silnější.Připojil jsem to k tomu silnějšímu,ale je to jedno, aktivní (spínané plus) jsou všechny.Takže je jedno k jakému se to připojí.Svítí to docela slušně i dokonce mlhovky svítí obstojně.Zkoušeno dneska za tmy.Mlha zatim asi jen tak nebude.Zejtra zajedu v Plzni do Toyoty se zeptat jestli mě jde vypnout automat. rosvěc. světel po nastartování v poloze OF.Když ne tak připojim vypínač na parkovačky nebo na tlumená světla.Proč to dělat jednoduše,když to jde složitě.
To jsem zvědavý, co ti řeknou. Před pár lety jsem psal do všech servisů Toyoty v republice, jestli to dokážou vypnout. A ti co odpověděli, všichni tvrdili, že to nejde.....
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Tak v Toyotě Dolák Plzeň mě dneska řekli,že by to mělo bejt dodělávaný dodatečně.To automat.rosvěc. světel v poloze OFF.Jsem druhej majitel.Což je asi blbost,prohledal jsem všechno nic jsem nenašel, kde by to bylo napojený.Ale na druhou stranu kéž by.Bylo by po problému.Prý by se to mělo napojit na diagnostiku a pak by se to poznalo.Asi před rokem jsem se na to ptal u Toyota Dolák Písek,tam mě řekli,že by mělo bejt relátko pod volantem.Hledal jsem všude a nic.
"odborníci ze servisu"....
...pokud je to Toyota vyrobená pro ČR, je to tam od výroby...přímo v řídící jednotce - prý" neodstranitelné". Dělali to i do Lexusů.
...pokud je to Toyota vyrobená pro ČR, je to tam od výroby...přímo v řídící jednotce - prý" neodstranitelné". Dělali to i do Lexusů.
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
...tady mám ještě pár odpovědí ze servisů, co mi kdysi napsali:
...Samozřejmě je možné deaktivovat stávající denní svícení, které funguje v
poloze OFF a při zapnutí zapalování. Tento zákrok je rychlý, jedná se pouze
o odstranění modulu denního svícení - tento zákrok u nás vychází na 132Kč.
Pokud by jste chtěl využívat i nadále tohoto systému je možné doinstalovat
tlačítko pro možnost vypínání denního svícení, slouží hlavně k vypnutí při
popojíždění, stání na místě atd. Určitě není vhodné, aby se xenonové výbojky
jen na chvíli rozsvítily a hned zase zhasnuly....
--Autostyl Trutnov
...Odstranění denního svícení není problém, cena by byla cca 300 Kč....
--Trendcar Olomouc
...Odpojit orig. denní svícení jde. Cena by byla do 1500kč....
--Louwman Motor Praha
...velmi dobře chápu Váš problém s automatickým zapínáním světel. Bohužel tento zákrok Vám provést NEMŮŽEME a to z důvodu nutnosti opravdu velkého zásahu do originální elektroinstalace, což by výrobce vozidla jen stěží schválil. Jednou jsme toto již absolvovali, nakonec úspěšně, ale dle slov našeho elektrotechnika "už nikdy více", bylo s tím hodně problémů - samovolné vybíjení akumulátoru atd..
--Zliner Zlín
...bohužel tuto operaci u nás na servise nejsem schopni zajistit. Automatické svícení, které máte na vozidle má svoji řídící jednotku.
--Toyota Tsusho Pardubice
Odpověď na odstranění stálého svícení není jednoduchá.Kdysi jsme podobný problém řešili na RAV-4 a elektrikář se u toho pořádně zapotil , musel instalovat několik relátek a upravit poměrně mnoho instalace.
Vzhledem ke komplikovanosti nedoporučuji takový zásah. Čím více komponentů , tím větší možnost poruchy. Jednoduchým způsobem si nelze dle našeho názoru pomoci.
--Toyota Ostrava
...Samozřejmě je možné deaktivovat stávající denní svícení, které funguje v
poloze OFF a při zapnutí zapalování. Tento zákrok je rychlý, jedná se pouze
o odstranění modulu denního svícení - tento zákrok u nás vychází na 132Kč.
Pokud by jste chtěl využívat i nadále tohoto systému je možné doinstalovat
tlačítko pro možnost vypínání denního svícení, slouží hlavně k vypnutí při
popojíždění, stání na místě atd. Určitě není vhodné, aby se xenonové výbojky
jen na chvíli rozsvítily a hned zase zhasnuly....
--Autostyl Trutnov
...Odstranění denního svícení není problém, cena by byla cca 300 Kč....
--Trendcar Olomouc
...Odpojit orig. denní svícení jde. Cena by byla do 1500kč....
--Louwman Motor Praha
...velmi dobře chápu Váš problém s automatickým zapínáním světel. Bohužel tento zákrok Vám provést NEMŮŽEME a to z důvodu nutnosti opravdu velkého zásahu do originální elektroinstalace, což by výrobce vozidla jen stěží schválil. Jednou jsme toto již absolvovali, nakonec úspěšně, ale dle slov našeho elektrotechnika "už nikdy více", bylo s tím hodně problémů - samovolné vybíjení akumulátoru atd..
--Zliner Zlín
...bohužel tuto operaci u nás na servise nejsem schopni zajistit. Automatické svícení, které máte na vozidle má svoji řídící jednotku.
--Toyota Tsusho Pardubice
Odpověď na odstranění stálého svícení není jednoduchá.Kdysi jsme podobný problém řešili na RAV-4 a elektrikář se u toho pořádně zapotil , musel instalovat několik relátek a upravit poměrně mnoho instalace.
Vzhledem ke komplikovanosti nedoporučuji takový zásah. Čím více komponentů , tím větší možnost poruchy. Jednoduchým způsobem si nelze dle našeho názoru pomoci.
--Toyota Ostrava
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Můj Avensis je vyroben pro ČR.Jestli je to doinstalováno dodatečně?Nevím?Avensise mám 3 roky.Jde o to jestli to maj všechny T25 FL pro ČR od r.2007?
Tak co, nějaký pokrok v hledání způsobu odpojení automatiky světel?
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Asi napojím vypínač na pojistku č:43 pod volantem.(park.světla,osvět.reg.značky,konc.světla,zad.mlhovka,osvětl.kufru,osvět.přístrojů.) Pak budu ve dne mít stále polohu 1(park.světla) a za tmy polohu 2. OFF nebudu potřebovat.Akorát ten vypínač navíc .Zkusil jsem pojistku č:43 vyndat mohl jsem to nechávat pořád v poloze 1.Přístrojovka normálně svítila při vyndané pojist.43.
Taky jsem se naučil přepínat světla před nastartováním na parkovací a pak už můžu využívat "denní svícení"... Ten horlivej blb, co tam při výrobě zařídil to automatické svícení v poloze OFF by zasloužil...
RAV4 HSD AWD ;r.v.´18
Tak jsem na T27 nainstaloval DRL od OSRAMu, model LEDriving FOG PL, občas také značeno jako FOG 103. V provedení Silver. (zabarvení optiky ve vypnutém stavu)
Je to určeno k montáži do pozice mlhovek, což je u T27 jediná šance kam dát DRL, a po dokoupení montážního kitu FOG103/201 TY-M je to montážně plně kompatibilní s Toyota/Lexus mlhovkami.
Na čelním skle je homologoce pro EU i US. Jak denního svícení (RL + DRL), tak integrované mlhovky (F3 + F12).
Instalace jednoduchá, černá těla svítilen jsou z tlakového hliníkového odlitku, přední sklo z nějakého superplastu, držáky a kroužky v montážním kitu z černého plastu (tipuji ABS). Redukční kroužky jsem přestříkal do barvy, ale není to nezbytně nutné. Mechanismus pro výškové nastavení má pohodlný přístup zespod. Spínáno je to vodičem "15", takže je to kompatibilní i se START/STOP a hybridy. Navíc když přepnu páčku na AUTO, tak svítí DRL nebo potkávačky, dle vnějšího osvětlení, úroveň světla pro přepnutí se dá nastavit přes diagnostiku. Odběr ve vypnutém stavu z aku jsem naměřil 0.3 MIKROampéry, slovy NULA, čili se hodí i na auta s občasným provozem.
DRL 2x11W září jako kráva, když je pod mrakem, tak to skoro oslňuje, i za prosluněného letního dne jasně září. Pro posouzení 2x2W mlhovek s výkonným čipem Osram Oslon Black Flat, které díky optice svítí stylem "žiletka" (široký, ale na výšku velmi úzký světelný svazek, prý tedy stačí pouhých 2x2W), čekám na mlhu ... no asi se dočkám zas až na podzim. Update: Mlhovky fungují, ale žádná sláva. Prostě mlhovky, jako na každém jiném autě .... Jede se s nimi tedy lépe, ale mlhu bohužel nerozpustí.
Fotky s autem jsou foceny za jasna, ale se zkráceným časem, aby byly lépe na fotkách vidět ty světla (jinak by foťák zobrazil jen vypálené bílé skvrny...). Takže to klamně vypadá, že ty světla sotva svítí v šeru...
Je to určeno k montáži do pozice mlhovek, což je u T27 jediná šance kam dát DRL, a po dokoupení montážního kitu FOG103/201 TY-M je to montážně plně kompatibilní s Toyota/Lexus mlhovkami.
Na čelním skle je homologoce pro EU i US. Jak denního svícení (RL + DRL), tak integrované mlhovky (F3 + F12).
Instalace jednoduchá, černá těla svítilen jsou z tlakového hliníkového odlitku, přední sklo z nějakého superplastu, držáky a kroužky v montážním kitu z černého plastu (tipuji ABS). Redukční kroužky jsem přestříkal do barvy, ale není to nezbytně nutné. Mechanismus pro výškové nastavení má pohodlný přístup zespod. Spínáno je to vodičem "15", takže je to kompatibilní i se START/STOP a hybridy. Navíc když přepnu páčku na AUTO, tak svítí DRL nebo potkávačky, dle vnějšího osvětlení, úroveň světla pro přepnutí se dá nastavit přes diagnostiku. Odběr ve vypnutém stavu z aku jsem naměřil 0.3 MIKROampéry, slovy NULA, čili se hodí i na auta s občasným provozem.
DRL 2x11W září jako kráva, když je pod mrakem, tak to skoro oslňuje, i za prosluněného letního dne jasně září. Pro posouzení 2x2W mlhovek s výkonným čipem Osram Oslon Black Flat, které díky optice svítí stylem "žiletka" (široký, ale na výšku velmi úzký světelný svazek, prý tedy stačí pouhých 2x2W), čekám na mlhu ... no asi se dočkám zas až na podzim. Update: Mlhovky fungují, ale žádná sláva. Prostě mlhovky, jako na každém jiném autě .... Jede se s nimi tedy lépe, ale mlhu bohužel nerozpustí.
Fotky s autem jsou foceny za jasna, ale se zkráceným časem, aby byly lépe na fotkách vidět ty světla (jinak by foťák zobrazil jen vypálené bílé skvrny...). Takže to klamně vypadá, že ty světla sotva svítí v šeru...
Naposledy upravil(a) Demon dne ned 02.09.2018, 01:36, celkem upraveno 2 x.
Toyota Avensis T27 combi, 2.2 D-4D 150, Premium