Auris zadní kotouče po 50.000 km
Re: Auris zadní kotouče po 50.000 km
mám ještě nissana a když byl na garanci při 60000 tak mi zavolali že je třeba vyměnit přední kotouče,trochu jsem se podivil a řekl jsem že na almeře když jsem jí prodával měli najeto 153000 a pořád dobré,ale trvali na svém,tak jsem je nechal vyměnit a ty najeli 110000 a zadní kotouče vydrželi 170000,ale vše už nevydrží jako dřív,žádný výrobce nechce aby nám to vydrželo
Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Po přečtení příspěvku mi to nedalo a zašel jsem se zeptat do servisu A.T.U. , jelikož mi zadní desky taky jemně škrtají a jsou neustále zaprášené disky.Bylo mi řečeno,že by se kola měla otáčet volně,tak mi je vyčistili promazali,nicméně škrají pořád i když už méně. S ručkou nic nedělali, tak nevím jestli to může být tím.
Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Nyní Toyota Auris r.v. 2009 1,3 (3 dveř jako sporťák
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Ano, to jemné tření od zadních kol/brzd je na našem Aurisu slyšet stále, i teď na nových brzdách. Nezbývá než věřit servisu, že je to tak v pořádku.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
TOYOTA Auris Touring Sports Hybrid (2014)
Zdravim panove,
tak presne tenhle problem , nebo spise zkusenost mam taky. Auris 2010. Pred mesicem jsem byl na prohlidku . kde mi rekli, ze jsem mel zarezle trmeny a ze to procistili. Nevim jak predtim, nevybavuju si to, ale ted slysim to slabe selesteni od zadnich kotoucu taky. Take jsou vice zaprasene disky a take mam zadni kotouce sjete vice nez predne. Pro mne nepochopitelne. Fyzika jasne rika, ze predek brzdi mnohem vice. Nedalo mi to a zajel jsem dnes rano do servisu na radu a ze se mi to proste nezda. Pan byl milej hned me vzal na zvedak. Vyzkouseli jsme i predek i zadek a zadek fakt vice susti. Technik rekl, ze to je v pohode a ze to kotouc pri vyssi rychlosti rozhodi. Cele mi to ale prijde divne. On tvrdil, ze je to ruckou , ze to drzi ty trminky vice u kotouce proti predku. Pak rikal, ze k vetsimu opotrebeni prispiva i ESP, ale to mi zablikalo jen parkrat v zime. Jedine, zeby to pomahalo v zatackam nejak samo, coz mi prijde jako uplna blbost. Ocividne to skonci tak, ze reknou, ze to neni chyba ale vlastnost
Stav kotoucu po prohlidce: predek oba 25,5. Desticky 11mm 1 Zadek oba 9,2. Desticky 6mm. Najeto 53tis. Podle toho to dela od nova, jen jsem to neposlouchal.
Musim jeste najit protokol z pred roka a podivat se kolik bylo tam.
tak presne tenhle problem , nebo spise zkusenost mam taky. Auris 2010. Pred mesicem jsem byl na prohlidku . kde mi rekli, ze jsem mel zarezle trmeny a ze to procistili. Nevim jak predtim, nevybavuju si to, ale ted slysim to slabe selesteni od zadnich kotoucu taky. Take jsou vice zaprasene disky a take mam zadni kotouce sjete vice nez predne. Pro mne nepochopitelne. Fyzika jasne rika, ze predek brzdi mnohem vice. Nedalo mi to a zajel jsem dnes rano do servisu na radu a ze se mi to proste nezda. Pan byl milej hned me vzal na zvedak. Vyzkouseli jsme i predek i zadek a zadek fakt vice susti. Technik rekl, ze to je v pohode a ze to kotouc pri vyssi rychlosti rozhodi. Cele mi to ale prijde divne. On tvrdil, ze je to ruckou , ze to drzi ty trminky vice u kotouce proti predku. Pak rikal, ze k vetsimu opotrebeni prispiva i ESP, ale to mi zablikalo jen parkrat v zime. Jedine, zeby to pomahalo v zatackam nejak samo, coz mi prijde jako uplna blbost. Ocividne to skonci tak, ze reknou, ze to neni chyba ale vlastnost
Stav kotoucu po prohlidce: predek oba 25,5. Desticky 11mm 1 Zadek oba 9,2. Desticky 6mm. Najeto 53tis. Podle toho to dela od nova, jen jsem to neposlouchal.
Musim jeste najit protokol z pred roka a podivat se kolik bylo tam.
Auris 1,6 Valvematic, 2010, LUNA
Corolla 1,6 VVTi, 2002, SOL
Corolla 1,6 VVTi, 2002, SOL
Byl jsem jim to neodstranění reklamovat,znova to vyčistili, povolili ručku, srazili hrany na deskách a při testovací jízdě to dělalo stále.Že prý jedině pomůže výměna kotoučů a desek ,protože ty staré nedokážou desky dostatečně odhodit.Ale myslím, že bych vyhodil 5000 a výsledek stále stejný.Zlaté bubny.
Ex Toyota Yaris r.v. 2000 1.0
Presne tak. Vymena kotucov a dosticiek tento problem vyriesi (teda u mna tomu tak bolo). No prinutit autorizovany servis aby to spravil v ramci zaruky je asi dost tazke. Ja som si to financoval sam.
Toyota Auris 1,4 Terra Cool - EX
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Toyota Auris Touring Sports Hybrid
Ty kotouče většinou stačí demontovat a znovu namontovat za použití měření. Ale to v našich servisech neumí
- piktor
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jak jsem psal, na našem Aurisu nové brzdy tření bohužel nijak neeliminovaly, je slyšet dál.
Naposledy upravil(a) piktor dne sob 29.08.2015, 06:46, celkem upraveno 1 x.
TOYOTA Avensis 1.8 Valvematic Multidrive S (2012)
Po dneštnej návšteve Servisu Toyota Nitra - servis pri 60,000 KM mi bolo po premeraní brzdových doštičiek odporucené vymeniť zadné brzdové doštičky - ostávalo im podla vyjadrenia technika cca 5,000 KM. Tak som ich nechal vymeniť. Predné vraj vydržia ešte minimálne 30.000 KM.
Toyota Corolla, 1.8 hybrid, e-CVT, 2019, sivá metalíza Celestin, vybava Comfort + paket STYLE + paket TECH
Mohu jen potvrdit, ze i mne zadni kotouce u noveho Aurisu odchazeji rychleji. Jestli se nepletu, na 31 tis. km jsem mel pri servisni prohlidce zadni kotouce 8mm a predni 11mm, coz je pry snad jak u noveho auta....Na duvody jsem se neptal a vymena je daleko....
Taky se připojuji k těm, kterým na Aurisu 2010 brzdí víc (zaprášení) zadek, díky tomu jsem i toto téma našel. No ale aspoň mě uklidňuje, že to má takhle každý...
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Predni kotouce jsou z vyroby mnohem sirsi nez zadni, dulezity je ubytek mezi novym a aktualni stav, pripadne kde maji spodni limit pouzitelnosti.Petr1591 píše:Mohu jen potvrdit, ze i mne zadni kotouce u noveho Aurisu odchazeji rychleji. Jestli se nepletu, na 31 tis. km jsem mel pri servisni prohlidce zadni kotouce 8mm a predni 11mm, coz je pry snad jak u noveho auta....Na duvody jsem se neptal a vymena je daleko....
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Cau ja mam auris 2010, mel jsem vymenu zadnich kotoucu a desticek pri 90 tisicich. Vpredu mam jeste original, mam najeto 112 000, taky se mi zda ze ty zadni kotouce se sjizdeji rychleji nez predni
Myslim, ze nadmernym opotrebovavanim brzd trpi Auris stale a bude aj nadalej.. My mame 2016 a 5300km.. Stav/opotrebovanie zadnych kotucov je zhruba rovnake, ak nie horsie oproti Golf 5, ktory mal v case fotiek cca 6 rokov a 120 000 km za sebou (bez skripania)... Co je zalostna kvalita od TOYOTY.. Moc dlhu zivotnost im nedavam... (PS: a nebude to tym, ze by som zrazu zmenil styl jazdenia, to mozme vylucit).. Myslim si, ze Brzdovy kotuc a Brzdove dosticky zjavne nie su kompatibilne. Preto vsetky tie problemy.
Na obrazku (snad to bude vidiet, hmatovo to vyzera este horsie),pri hranach je citit/vidiet, znacne opotrebenie kotucov. Rovnako aj povrch kotucov je na Aurise ovela taky drazkovejsi, drsny, vidiet vytrhavajuce sa kusky, alebo vtlacene do kotuca. Doslova by som pouzil slovo " trocha hrubsia gramofonova doska Cinskej kvality".
Na obrazku (snad to bude vidiet, hmatovo to vyzera este horsie),pri hranach je citit/vidiet, znacne opotrebenie kotucov. Rovnako aj povrch kotucov je na Aurise ovela taky drazkovejsi, drsny, vidiet vytrhavajuce sa kusky, alebo vtlacene do kotuca. Doslova by som pouzil slovo " trocha hrubsia gramofonova doska Cinskej kvality".
- Přílohy
-
- IMG_0886a.jpg
- Auris stav kotucov 5300km, vysoke opotrebovanie.
- (162.67 KiB) Staženo 1017 x
-
- IMG_0946a.jpg
- VW Golf , stav zadnych brzd.. 120tisic km Stale OK!
- (117.63 KiB) Staženo 1017 x
rôzne značky
Camry Hybrid 2020
Camry Hybrid 2020
Koupil jsem staršího Aurise,najeto 70 tis.brzdy hotovo.Předek komplet výměna,zadek zatuhnuté destičky nutno vyčistit,špatně se vraceli,proto pořád drhnuli.Po vyčistění ještě budou sloužit.